Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w ciąży zaraz po cc

Polecane posty

Gość gość

Staralam sie o dziecko ok. 2 lat. Udalo sie zajsc i donosic. Przez pol roku przed zajsciem wspomagalam sie farmakologicznie. Urodzilam cudowna córeczkę. Przestalam karmic piersia miesiac po z powodu alergii dziecka, chociaz juz wczesniej zaczelam karmienie mieszane. Moja coreczka ma 9 tygodni a ja jestem w ciazy. Naturalnie, bez wspomagaczy, stosowalismy metody antykoncepcji naturalne i zaskoczylo. I teraz moje pytanie. Czy ktos tak szybko po cc zaszedl w ciaze i szczesliwie donosil dziecko?

Gość gość
A cóż to za naturalne metody antykoncepcyjne stosowalas :)

Gość gość
ja zaszłam w ciążę 6msc po cc, ciąża ksiązkowa, wszystko było ok i dziecko zdrowe, bałam się, że trochę szybko, ale lekarz mnie uspokoił U Ciebie, jest krótsza przerwa, wszystko zależy od blizny, więcej dowiesz się od lekarza Powodzenia

Gość gość
Teraz to już po ptokach. Idź do lekarza i się dowiedz co zrobić żeby było ok.

Gość gość
Sorry Ale 9 tygodni to nie 6 miesięcy. Te pol roku to minimum bpodobno. Ale teraz medycyna poszła do przodu zapytaj dobrego ginekologa.

Gość gość
Dzięki. Ginekolog powiedział, że będziemy obserwować bliznę, ale chciałam się dowiedzieć czy ktoś miał podobne przeżycia. Gratuluje drugiego dzieciątka. Sama myślałam o małej przerwie, ale nie aż tak jak teraz.

Gość gość
No to najważniejsze co mówi lekarz. W takiej sytuacji wszystko zależy od konkretnej osoby. A jaka konkretnie antykoncepcja zawiodła?

Gość gość
Stosunek przerywany, wiem że naturalne metody to żadne metody, ale dzieciątko malutkie, problemy z zajściem w pierwszą ciążę, to nie myślałam, że tak łatwo zajdę w drugą.

Gość gość
O kurcze 9 tygodni to strasznie mało... ;/ Ja jestem 7 miesięcy po porodzie i w 5 tyg ciąży i jestem przerażona ale rodziłam sn

Gość gość
No to nie jest wcale metoda antykoncepcji w ogóle. Co do pozostałych argumentów to czasem tak bywa że im bardziej chcesz tym bardziej nie wychodzi a tu zluzowaliście i proszę.

Gość gość
To fajnie bo dwoje dzieci będziesz miała z tego samego roku,tak?Na kiedy masz termin?

Gość gość
Stosunek przerywany to nie metoda antykoncepcyjna tylko metoda na nerwicę u obojga. Postąpiłaś nieodpowiedzialnie nie stosując antykoncepcji, szczególnie że nie karmiłaś tylko piersią, więc ochrona hormonalna żadna. 7 tygodni to bardzo krótko na zagojenie macicy. Mnie po tym czasie jeszcze miejsce cięcia mocno bolało. 6 miesięcy to minimum na zajście w ciążę. Najlepiej, aby pomiędzy porodami było minimum 18-24 miesiące, wtedy istnieje już niewielkie ryzyko pęknięcia macicy i można nawet próbować rodzić siłami natury. Musisz bardzo regularnie kontrolować bliznę u lekarza, szczególnie kiedy brzuszek zacznie szybko rosnąć. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze z ciążą i dzieciątko będzie zdrowe. Życzę zdrówka i trzymam kciuki :)

Gość gość
moja mama zaszła 2-3 mies po cc, cc miała bez wskazań medycznych - opłaconą po prostu później rodziła już sn :) i wszystko było dobrze całą ciąże i poród

Gość gość
Moja koleżanka zaszła w ciążę tak szybko jak Ty. Wszystko było ok. Różnica między dziećmi 13 miesięcy. Dwa razy miała cc