Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile płacicie za mieszkanie?

Polecane posty

Gość gość

Za spółdzielcze 3 pokoje 67m2 wychodzi za 4 osoby 900zł+prąd. Wodę,gaz i CO mam w czynszu. Czy to dużo, bo nie mam porównania?

Gość gość
spółdzielcze zawsze są drogie ja mam 42m2 2 pokoje i płacę dokładnie 398zł czynszu na 3 osoby + prąd

Gość gość
dużo płacisz, ja mam 34mkw, płacę 309 zł w tym 5m3 zimnej wody

Gość gość
398/42m2 = 9,47 za m2 309/34m2 = 9,08 za m2 9,08 x 42m2 = 381,38zł czyli jakieś 20zł mniej no ale na ile osób tam masz? natomiast autorka tematu bardzo dużo ale spółdzielcze zawsze są drogie, ja jestem w bloku który ma własną wspólnotę 900zł/67m2 = 13,43 za m2

Gość gość
Zaliczki na wodę to jakieś 330zł z tego 300 zł zwrotu jest w ciągu roku. W czynszu mam też spłatę kredytu na termomodernizację 100zł/msc. A więc wychodzi 500zł czynszu bez zaliczek na wodę w tym jest gaz i CO. W sumie dochodzę do wniosku, że za dużo wody zużywamy.

Ja wynajmuję z narzeczonym mieszkanie i płacimy około 1500zł za wszystko. Mieszkanie 2-pokojowe.

Gość gość
61m,2 os,czynsz 570 zł. W tym woda,co i gaz. Zwrotow i nadpłat raczej nie ma. A jak są to niewielkie.

Gość gość
A ja wynajmuję pokój 10 m kw. w mieszkaniu studenckim i płacę 700 zł + co dwa miesiące 100 zł opłat. Gdzie tu sprawiedliwość? :(