Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Darmowe szczepionki od 2017

Polecane posty

Gość gość

Informacje potwierdzone: szczepienia przeciw pneumokokom będa darmowe od 2017. Zaszczepicie swoje dzieci czy może już zaszczepiliście?

Gość gość
A skąd ta wiadomość?

Gość gość
Mój syn miał za darmo bo chodził do żłobka. Dwa lata temu. W przeciwnym razie nie ma wskazań aby szczepić dzieci na pneumokoki na NFZ. Wszystko byście za darmo chciały :o mieszkania, domy, darmową opiekę do dzieci, darmowe przedszkola i po 1000 zł conajmniej na każdego dzieciaka. Macierzyński nie mniej niż 6 lat oczywiście płatny 100 % i zagwarantowany powrót do pracy po tym czasie. W du/pach się wam przewraca. masakra... :o

Gość gość
Ale wielu rodziców nie stac na te szczepienia bo są zwyczajnie drogie, więc dobrze, że wszystkie dzieci będą je mialy za darmo!

Gość gość
Ciekawe czy te szczepienie na pneumokoki bedzie obowiązkowe czy dobrowolne?Bo ja nie chcę szczepić,moje dzieci mają już 7 i 9 lat.

Gość gość
Ale ta szczepionka będzie tylko dla urodzonych od 1.1.2017 http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Projekt-MZ-obowiazkowe-szczepienia-przeciwko-pneumokokom-od-2017-r,wid,18183122,martykul.html

Gość gość
źródło: ShutterStock Celem projektu nowelizacji rozporządzenia w sprawie obowiązkowych szczepień ochronnych jest objęcie wszystkich dzieci urodzonych od 1 stycznia 2017 r. szczepieniem przeciwko pneumokokom (Streptococcus pneumoniae, czyli dwoinka zapalenia płuc).

Gość gość
już zaszczepilismy, ale ciesze się, że moze nastepnme dziecko b edzie miało za darmo. W koncu to spora kwota