Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patoooo0000

testy owulacyjne co i jak

Polecane posty

Gość patoooo0000

Cześć , jestem tu nowa. A wiec tak staram się z chlopakiem o dziecko 2 cykl . Moje cykle trwają 32 dni +/- . W tamtym miesiącu uprawialiśmy sex bez żadnych wyliczeń wiec tak chybil trafil no i nici z tego . W tym miesiącu kupiłam testy owulacyjne . W tym miesiącu mieszaczka byla 5.maja.2016 i trwala do 10.maja.2016 . Pierwszy test zrobiłam 18.maja.2016 i pojawila się druga kreska ale taka lekko widoczna . 19.maja.2016 zrobiłam kolejny test i kreski byly obydwie takie mocne widoczne wiec wychodzi na to ze test wyszedł pozytywny . Wiec dzisiaj rano 20.maja.2016 odbyliśmy stosunek 2 razy Rano , po poludniu zrobiłam znów test (20.maja.2016) i druga kreska juz bladsza niz wczoraj. Nie wiem co mam myśleć czy ta owulacja byla ? Czy dopiero będzie . Dodam ze śluz jest wodnisty . Dziewczęta jak myślicie ? smutas.gif

Gość gość
Masz zbyt czułe testy być może. Niby te testy mają z tego co pamietam jednakową czułość tak się wydaje ale nie zawsze w praktyce to wychodzi u różnych producentów. Jak sie nie uda to spróbuj w przyszłym miesiącu kupić testy innego producenta i no niestety trzeba na chybił trafił szukac takich które będa wskazywać dokładnie w jednym dniu wynik pozytywny. Teoretycznie owulacja jest jakieś 8 - 24 godz po szczycie Lh (dokładnie nie pamiętam ale nie tak że od razu) więc możliwe że jeszcze zdążyliście.

Gość patoooo0000
Tzn dziwne jest dla mnie to ze 18.maja test miał druga lekka ale widoczna kreskę , a następnego dnia 19.maja kreski byly obydwie bardzo mocno ciemne (według producenta wskazuje na Wynik Pozytywny) i 20.maja druga kreska znowu byla lekka ale widoczna :/ Chcialabym w tym miesiacu zeby nam wyszlo ;)

Gość gość
wynik jest pozytywny ale tak na prawdę to był pozytywny przez 3 dni i można tylko domniemać że szczyt poziomu Lutropiny był gdzieś wtedy kiedy dwie kreski były najsilniejsze, ale czy to było rano czy wieczorem czy kiedy to juz nie wiesz. Prawidłowo powinien być pozytywny tylko w ciągu jednego dnia. U kobiet ten poziom Lutropiny może byc różny dlatego jeden test może być u jednej kobiety pozytywny przez 3 albo więcej dni a u innej może wyjśc pozytywny jednego dnia a u jeszcze innej cały czas będzie wychodzić słaba druga kreska.

Gość patoooo0000
Hmm. A zakładając ze szczyt Lh byl wtedy kiedy te kreski byly najmocniejsze czyli 19.maja (robiłam test ok. 16:00 ) a 2 stosunki odbylam na drugi dzień 20.maja jeden 10:00 drugi 12:00 rano . Mam szanse fasolkę? :) Dodam jeszcze ze tego 20.maja moja szyjka byla wysoko i byla bardzo otwarta .(tego dnia kiedy byly stosunki) Mam szanse wiec ?

Gość gość
Jeśli cykle masz co 32 dni, to byłaś płodna od 18 maja. Owulacja nastąpi 23 maja (poniedziałek). Moim zdaniem jak zrobisz test jutro wieczorem ( nie należy przyjmować płynów 2h przed zrobieniem testu) to powinnaś zobaczyć 2 grube krechy o ile w tym cyklu okres pojawi się po 32 dniach.

Gość gość
Szansa jest. Każdy dzien płodny daje szansę a potem to już wszystko zależy od tego jak długo plemniki przeżyją. Ale test jest tylko takim pomocniczym narzędziem i tak naprawdę nie potwierdza owulacji, tylko ułatwia dowiedzenie się kiedy mniej więcej może nastąpić. Owulacja powinna nastąpić dopiero kilka a nawet kilkanaście godzin po tym jak test wyjdzie pozytywny, a ile to jest u ciebie te kilka godzi, to niestety tego się nie dowiesz. W sumie dobrze że tak jest bo sobie nie wyobrażam żeby dokładnie w momencie pozytywnego testu lecieć z wywieszonym jęzorem do łózka bo 2 krechy jak to czasem na niektórych filmach się dzieje :P. Ale to nie jest takie istotne kiedy jest i nie warto sobie tym głowy zawracać żeby się w odpowiedniej chwili wstrzelić w moment. Jeśli pierwszy raz używasz testów owulacyjnych to proponowałbym zrobić jeszcze kontrolnie test czy w inne dni ci wychodzi dokładnie negatywny. Pisze to dlatego że testy owulacyjne wykrywają też hcg - hormon ciążowy i to nawet nieraz szybciej niż test ciążowy. Czytałam o przypadkach gdzie testy owulacyjne wychodziły bardziej lub mniej pozytywne przez dłuższa część cyklu. Sa pewne nieliczne sytuacje które powodują fałszywie podniesienie hcg na taki poziom że bardzo czuły test ciążowy a także test owulacyjny może je wykryć i zakłócać wynik. Chociaż tu chodzi głównie o jakieś choroby nerkowe albo przyjmowanie niektórych leków i jeszcze chyba nadczynność tarczycy.

Gość patoooo0000
Oj no cuz pozostaje mi tylko czekać . Jakie to wszystko skomplikowane . Jestem pozytywnie nastawiona zrobię test wieczorem (jezeli bd pozytywny) to pod kołderkę i później będę czekać spokojnie bez doszukiwania się objawów (tak jak inne nagrzane kobitki) najważniejsze to się tym tak nie przejmować . Co będzie to będzie :)

Gość gość
Skoro miałaś już wynik pozytywny przez 3 dni to raczej już mieliście swoją szansę w tym miesiącu i pozostaje tylko czekać.

Gość gość
Ale jak miała pozytywny przez trzy dni? Napisała wyraźnie, że dwie mocne kreski były tylko 19 maja (czyli test pozytywny i owulacja następuje w ciągu kilku godzin, czy jak często piszą producenci - w ciągu 24h). W pozostałe dni druga kreska była słabsza - domyślam się, że slabsza była ta kreska od wyniku, od kontrolnej - co oznacza, że zarówno 18 jak i 20 maja test był juz negatywny.

Gość patoooo0000
Tak test byl pozytywny tylko 19.maja . I 20 maja odbylam stosunki dwa (rano) Wiec może zdążyliśmy mam małą cicha nadzieje :) I wtedy kiedy ten test byl pozytywny to miałam tez bole brzucha i moja szyjka byla wysoko miekka i otwarta i do tego śluz wodnisty . Wiec może bd cos z tego :) zobaczymy