Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćc

Spóźnia mi sie okres 9 dni pomocy.

Polecane posty

Gość gośćc

Witam. Mam problem bo spoznia mi sie okres juz 9 dni w ciazy nie jestem na pewno bo nie wspolzylam z facetem. Mam bardzo wrazliwe piersi pobolewa mnie brzuch i byl wzdety ale juz przeszlo. Od kad pamietam zawsze strasznie mnie bolal brzuch podczas okresu ale zawsze mialam regularnie jak w zegatku od jakiehos czasu to sie zmienilo ostatnie pare miesiecy przestawil mi sie o ponad dwa tygodnie wczesniej niz normalnie. Trwal moze 3 dni jesli to w ogole mozna Bylo nazwac okresem ale bylo tez tak ze byl dwa dni(praktycznie w ogolee nie krwawilam) znikal na dzien dwa i znowu sie pojawial na dzien. Nie wiem co robic bo do lekarza nie moge narazie pojsc bo nie mam takiej mozliwosci a obawiam sie co moze byc przyczyna jelsi ktoras z was tak miala bede wdzieczna za wszelkie informacje.

Gość gość
Jestem facet nie dziewczyna. Może być setka powodów. Dieta, emocje, leki hormonalne etc. Miałaś dotychczas okres regularny i wydaje ci się, że tak ma być zawsze. Otóż zawsze tak niestety nie jest. Są dziewczyny, które by ci pozazdrościły tej regularności. Podpytaj się lekarza, ale wielkiego powodu do niepokoju tu nie widzę ;-) Głowa do góry!

Gość gośćc
Tak wiem ze przyczyn moze byc sporo ale leki odpadaja i stres rowniez. Oczywiscie zdaje sobie sprawe ze nie musze miex regularbego okresu ale w tak krotkim czasie takie zmiany a do tego mozna powiedziec ze z kazdym miesiacem okres mi zanikal ale nigdy az tyle sie nie spoznial.

Gość gość
Jak się ruchoałas to nie rozpaczałaś?

Gość gość
Te cykle ci się rozregulowywały od dłuższego czasu z tego co piszesz, tylko, że do puki było jak było i ten okres był to nie niepokoiłaś się tak bardzo. Brak okresu zazwyczaj oznacza brak owulacji. Jesli spóźnił ci się tylko 9 dni to raczej też żaden lekarz nie przepisze ci środków na wywołanie bo może jeszcze przyjdzie sam, powiedzmy że takie sytuacje się zdarzają. Takie nagłe skrócenia miesiączki czy jej rozciągnięcie o jakich pisałaś to znak że coś się dzieje z hormonami. Stresy, choroby itp nie musiały być nawet ostatnio ale nawet w ciągu ostatnich miesięcy żeby doprowadzić do tej sytuacji. Jesli miałaś 2 tyg wcześniej niż normalnie to mogło to być nawet krwawienie śródcykliczne a nie okres, tez się zdarza. Najlepsze co możesz zrobić to uregulować w miarę posiłki, jeść odpowiednią ilośc dobrych tłuszczy , odpoczywać regularnie, unikać stresów. Możesz też suplementować magnez z B6 bo to na pewno pomaga. A jak okres się nie pojawi w ciągu miesiąca to musisz iśc do lekarza. Te naturalne sposoby pomagają czasami nawet lepiej niż leki, ale niestety tylko do czasu, bo jak już dochodzi do całkowitego zahamowania miesiączki to trzeba interweniować lekami.

Gość gość
Brak regularnych stosunków i stad stres