Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lekarz stwierdził ciążę test jej nie potwierdza

Polecane posty

Gość gość

Witam.20 kwietnia mialam ostatnia miesiączke.Pierwszy stosunek po niej odbyłam 12 maja(zabezpieczony)18 dostałam krwawienia,ale było ono nie wielkie i jednorazowe.Dziś (23) rano poszłam do ginekologa co by sobie zrobić cytologie.Powiedziałam mu o tym krwawieniu.Myślałam,że może znowu odnowily mi się polipy.Ku mojemu zaskoczeniu po badaniu lekarz stwierdzil,że jemu to wygląda na ciążę i jest tego prawie pewien.Polecił wykonać test ciążowy.Zrobiłam go od razu po wyjściu z gabinetu.Negatywny.Bolą mnie piersi i brzuch,ale nie brałam pod uwagę ciąży a raczej zbliżającą się miesiączke....No i teraz nie wiem już co o tym myśleć,czy lekarz sie myli czy na test może za wcześnie....Co o tym myślicie?

Gość gość
Za wczesnie na test,poczekaj kilka dni i powtórz. Widać zabezpieczenie zawiodło,pewnie to gumka była,co?

Gość gość
w jakim badaniu stwierdził ciążę? usg?

Gość gość
Nie to nie była gumka.Patentex.Zwykle badanie ginekologiczne.Dziwi mnie,tylko,ze jesli na test za wczesnie to czy lekarz rzeczywiscie moze na takim etapie stwierdzic ciaze w ten sposób?

Gość gość
Bez usg i stwierdził tak wczesną ciąże,chyba niemożliwe. Poczekaj i zrób test za kilka dni.

Gość gość
Bez USG małoprawdopodobne żeby stwierdził ciąże, a po stosunku który był 11 dni temu raczej nie możliwe. Mówiłaś lekarzowi kiedy miałaś stosunek? (Zazwyczaj o to nie pytają i być może założył że mogłaś wcześniej mieć). Na test za wcześnie. W prawdzie testy mogą już wykrywać po 10 dniach od stosunku ale to jest takie minimum. Poza tym domyślam się że nie koniecznie test był z pierwszego moczu. Odczekaj przynajmniej ze 3 dni żeby zrobic test z pierwszego moczu a potem powtórz po kilku dniach jak miesiączka nie przyjdzie.

Gość gość
Też wydało mi się to mało prawdopodobne,ale mówił to z taką pewnością......Mówiłam kiedy mialam pierwszy stosunek po ostatniej miesiaczce mimo to stwierdził tylko "mówię to co widze".Poczekam jeszcze kilka dni i powtórzę test.

Gość gość
Moj gin na usg nic nie widział oprócz endometrium"typowo ciążowego" za to w badaniu ginekologicznym "wszytko wyglądalo na ciąże"... Tyle ze mi testy wychodziły z bladą kreska. Badanie miało miejsce 14 dni po stosunku. Dzisiaj jestem mamą dwuletniego dziecka :)