Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

praca ,co wybrać?

Polecane posty

Gość gość

1)praca w lombardzie -jak przyjmę lipę to płacę ,po 12 h dziennie ,dzień wolnego ,12 h .wolne -1800 do reki ,umowa zlec. Praca również w niedziele i niektóre świeta. 2)praca w markecie,2 zmiany -do dogadania ,po 8 h dziennie,jako pracownik sklepu czyli kasa i sklep,w zależności co trzeba,umowa o prace na 1/4 reszta pod stołem -razem 1600 do łapy Praca również w niedzielę.

Gość gość
dlaczego 2 ? bo jest umowa ? jestem facetem,wciaży nie będe a w zus nie wierzę ,zdaje mi się że na 2 jest mega harówka i g****o się naucze ,a w 1 coś sie tam nauczę chociażby tych prób złota i w ogóle jakoś tak mi sie bardziej widzi bo to jednak samodzielne stanowisko. Nie wiem kurffa nie wiem ,do 2 mam dać jutro odp.

Gość gość
fajnie że mozesz sobie tak wybierać ,ja bym chciała chociaz te pół etatu .w lombardzie bym nie chciała bo bałabym się napadu pozatym to kryminalisci mają wszystkie lombardy czy kantory. I co zrobisz jak kupisz złe rzeczy? niewiem jak jest w markecie jak masz manko to też płacisz ?

Gość gość
tak, w sklepie też ponosisz odp finansową ,a z tym kryminałem to pojechałaś jak moher :D:D Trudno radzić ,pierwsza opcja lepsza bo i 200 więcej za mniej godzin ale umowa śmieciowa,ja jednak wolę mieć odprowadzane składki na emeryturę ,a czy na umowe zlecenie jesteś w ogóle ubezpieczony? tzn możesz iść do lekarza?

Gość gość
2 przynajmniej masz umowe

Gość gość
a ja bym wolała pierwszą opcję ,tez nie wierzę w żadne zusowskie piramidy,czego ty sie w markecie nauczysz ? jak mopa trzymać ,jak jogurty datami układać i siedzenia na kasie,w lombardzie wydaje mi się masz szersze pole manewru,nauczysz sie o złocie, o walutach,o sprzęcie rtv ,poza tym jest kameralniej ,nie jesteś jak taki trybik w machinie np tesco.

Gość gość
pytam bo nie znam specyfiki żadnego z tych stanowisk,może ktoś sie wypowie kto pracował /pracuje w markecie lub w lombardzie

Gość SPOŁEM
2)praca w markecie,2 zmiany - nagle wpadnie szefowa działu i ryknie na cały market : czy wiesz w jakim celu wymyślono ten rów w duupie ? ten rów w duupie wymyślono aby po tym rowie będzie spływał pot , gdy będziesz tu zapierdzielać zdrowo pracując przez 8 godzin w dzień lub w nocy a forsę dostaniesz za 6 godzin pracy i zapomnij o premii , a teraz do roboty won !

Gość gość
klamka zapadła,ide podpisac umowe do marketu.