Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża problem

Polecane posty

Gość gość

Mam problem , pracuję w przedszkolu jako nauczyciel pracuję po 9h dziennie. Od jakiegoś czasu cały czas jestem przeziębiona łapie wszystko od dzieci , nigdy też nie chorowałam na ospę. Okazało się również, że jestem w ciąży , to jakiś 8 tydzień. O ciąży dowiedziałam się w 5 tygodniu, nie mówiłam nic jeszcze pracodawcy , bo lekarz też powiedział, że narazie to tylko pęcherzyk i dopiero za jakieś 3 tygodnie powie mi więcej i będzie wiadomo czy ciąża rozwija się prawidłowo. Martwię się , bo jestem ciągle zmęczona i te ciągłe przeziębienia na początku ciąży gdy jeszcze o niej wiedziałam byłam tydzień na zwolnieniu i antybiotyku tak mnie rozłożyło. Pare dni po tym jak sie dowiedziałam o ciąży miałam duże plamienie wystarszłam sie i na pogotowie ale tam mnie uspokojono. Po pracy gdy jestem zmeczona czesto boli mnie podbrzusze. Za pare dni wybieram się do lekarza powiem mu o wszystkim podejerzewam , ze moze dac mi zwolnienie. Dodam również , że leczę się na niedoczynność tarczycy , dlatego też cieszę się , że udało sie zajść w ciąże. Trochę boję się jak w pracy na to zareagują jak nagle przyniosę zwolnienie.

Gość gość
Tak przebiega ciąża. Jest to normalne.

Gość gość
autorko tez bylam zmeczona w ciazy -to jest jeden z objawów ale jezeli ciaza rozwija sie prawidłowo to mimo zmeczenia mozesz pracowac ja bylam niewyspana, bo do pracy wstawałam o 5:00 a wracałam o 17:00 mimo zmeczenia , niewyspania i meczacych dojazdów pracowałam spokojnie do 6 miesiaca inna sprawa jest ryzyko chorób-jestes faktycznie narazona na wszystkie wirusowe itp porozmawiaj z lekarzem o swoich obawach i nie martw sie-najwazniejsze jest twoje zdrowie i dziecko, a nie zadowolenie pracodawcy, z reszta tez pracowałam kiedys w przedszkolu-w sfeminizowanych srodowiskach to norma, ze jest spora rotacja przedszkolanek

Gość gość
Ja radzę unikać tzw chorób wieku dziecięcego co innego jak masz małe dziecko w domu a co innego jak kontakt z kilkunastoma dziećmi i każde łapie co innego. Kiedyś tak straciłam ciążę bo najprawdopodobniej zarazilam się od kogoś wirusowka. Ale to moje zdanie. W drugiej ciąży ginekolog kazał mi unikać takiego towarzystwa no ale może tobie akurat nic nie będzie

Gość gość
no właśnie ,chciałabym pracować ale boję się tych różnych chorób, słyszałam o poronieniach. A do tego ja już chyba z miesiąc przeziębiona, katar kaszel, wczesniej angina masakra

Gość gość
Każda choroba nawet katar może doprowadzić do uszkodzenia płodu co doprowadzi do poronienia lub odbije się na rozwoju płodu...