Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o tym by wprowadzić podatek od posiadania psa w mieście ?

Polecane posty

Gość gość

przykładowo 50 pln rocznie od psa, obowiązkowe byloby zgloszenie posiadania psa do urzedu miasta, za niezgłoszenie i wyjawienie kłamstwa mandat 500 zł moze wtedy bydło by zaczelo sprzątac gó/wna po swoich kundlach zawszonych ?

Gość gość
popieram

Gość gość
Jestem za. W bloku powinno sie placic za psa tyle samo jak za jedna osobę,bo po psach jest najwięcej roboty,sprzątanie tych gowien.

Gość gość
Przecież taki podatek jest w wielu miastach. Natomiast kwestia sprzątania po psie, to już raczej sprawa dla straży miejskiej. Po prostu zrobić akcję i poobserwować dany teren, osiedle, park. Zmieniać teren. Najpierw ostrzegać. Potem walić mandaty bez litości. Za rok, dwa ludzie się nauczą. Akcje powtarzać.

Gość gość
Zaraz sie zlecą nawiedzeni psiarze,bo to są moherowe berety tylko inaczej.

Gość gość
Mandaty powinny byc wysokie i w razie nie placenia natychmiastowy wpis do Krajowego Rejestru Długów, jak taka franca nie dostanie kredytu w banku czy telefonu na abonament to raz dwa zaplaci mandat i zacznie sprzątac odchody

Gość gość
U mnie w mieście jest taki podatek już dawno.

Gość gość
Heheheh i tak biurokracja moglaby rozrastac sie w nieskonczonosc.... Nastepnych urzedasow by trzeba zatrudnic bo kto bedzie rejestrowal te psy? A potem wyrejestrowywal jak uciekna albo zdechna? A co z psami, ktore sa bezpanskie albo durne ludzie wypuszczaja je na dwor zamiast z nimi wychodzic? A kto sprawdzi ktory pies do kogo nalezy? I jak? .... Pomysl glupi... Ulozone psy nie sraja na klatce, a normalni wlasciciele sprzataja kupy z trawnika.... Wprowadzmy moze mandaty dla ludzi za to ze sraja i szczaja w miejscach publicznych. Jak zur sie zesra na srodku to nikt mu uwagi nie zwroci albo jak mamusie wysadzaja dzieci na trawniku i nie sprzataja ale za psa to by najchetniej zlinczowali.

Ja płacę taki podatek już ale odnośnie sprzatania to nie do końca się zgadzam. U nas owszem były woreczki i łopatki do sprzatania kup ale specjane pojemniki aby to wyrzucić? Zapomij! A do zwykłego wyrzucić nie można bo tez mandat rozdają ludziom. Mój sąsiad dostał własnie w ten sposób. Więc jak czegoś się wymaga to należy akcję doprowadzic do końca.

Gość tępaki i prostaki
za nie podniesienie psiego gòwna 1000zł mandatu to by się bydło nauczyło szybko

Gość gość
Podatek za posiadanie psa=ludzie przestana trzymać psy. Niektórzy zaczną wywozić które już mają, żeby uniknąć płacenia. Będą całe stada bezpańskich psów na ulicach, przepełnione schroniska. Dużo więcej zacznie się usypiać tych zwierząt. Niby mała kwota, ale sporo ludzi biednych przygarnia psa, a jak im będzie groził mandat wysoki za niezgłoszenie, to tak to zacznie wyglądać jak napisałem.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
W takim razie za sranie bachora i niesprzatniecie również mandat.

Podatek jest i chyba nie wiecie co się dzieje. Przecież schroniska pękają w szwach, strach wyjść ze swoim domu z psem bo lataja po okolicy całe stada bezpańskich psów... I tak jak napisałam wcześniej. Niech będą dla właścicieli psów odpowiednie rzeczy do sprzatanie po psach. Mam komuś wyrzucić kupę na głowę bo nie ma pojemników? jest problem. A jak mi mamusie wysadzają pod blokiem dzieci to też mandat?

Gość gość
Podatek od psa jest od dawna, ach, co za nieuki tu piszą, masakra :-)

Gość gość
A co ma podatek od posiadania do sprzatania? O.o

Gość gość
Za zolwia :D ja tez musze za chomika i rybki. Za kazda rybke osobno, a na wigilie za karpia tez

Gość gość
Gdzie wy macie taki podatek? O.o moze za te z rodowodem, to nie wiem, ale ja mam dwa bez rodowodow i nic nie place. Wiem tylko, ze trzeba miec zawsze papier albo plakietke o szczepieniu. Ale za mandatem za nie sprzatniecie tez jestem, ile to roboty kupic worki i wyrzucic?

Gość gość
Powinni wprowadzić podatek od posiadania dzieci, a nie jeszcze płacić patologii, żeby się mnożyli jak bezdomne koty, wstyd. Lepiej było dać dodatek dla zarabiających najniższą krajową, bo za to nie może się utrzymać osoba uczciwie pracująca i tu mnie boli, a psie odchody to pikuś. Dzieci biegają byle gdzie, po krzakach, bo nikt nie sra psem po chodnikach. Nie dość, że włażą w te kupska to jeszcze kleszcze mogą złapać, a rodzice mają to gdzieś. Byle wygonić z domu, niech łazi pod blokiem i wrzeszczy

Gość gość
sorry ale te psie gowna na polskich trawnikach to masakra. Zaraz sie zleca pewnie osoby ktore beda gadac o sikajacych dzieciach w krzakach (bo im sie nagle zachcialo), wywalonych pieluchach itp., braku koszy na psie odchody czy woreczkow. Ogolnie tysiac wymowek zeby po wlasnym piesku nie posprzatac. No to zyjcie sobie w tym smrodzie. Najfajniej macie na wiosne jak te psie gowna plywaja po chodniku :D

Gość gość
J and J Mam tylko nadzieje ze do Kanady na osiedle w ktorym mieszkam sie nie przeprowadzisz bo do najblizszego kosza na psie odchody daleko a jakos kup na trawnikach nie ma. Zabieraj do swojego domu psie gowienko jak placzesz ze nie masz gdzie wyrzucic. Ah i woreczek i lopatke to tez trzeba ci kupowac ,zebys z laski posprzatal/a po swoim pupilu? No nie wierze ze ludzie lubia miec brudno w poblizu miejsca w ktorym zyja :0