Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobieta udusiła dziecko podczas karmienia piersia, zaspała ze zmęczenia

Polecane posty

Gość gość

http://mamadu.pl/127179,5-cio-tygodniowe-dziecko-zmarlo-matka-zasnela-podczas-karmienia-piersia co na to zwolenniczki kp? taka sytuacja mogla przydarzyć sie każdej matce, gdyż młoda matka jets potwornie zmęczona

Gość gość
A jakby butlą karmiła,to też by się mogło udusić. :o

Gość gość
A wiecie co jest najlepsze? Ja się zawsze spodziewalam, ze coś takiego mogloby się stać, ze ze zmęczenia mogłaby kobieta przecież udusić piersią. Teraz znalazłam na to dowód, że faktycznie coś takiego sie wydarzylo.mJestem genialna, intuicja podpowiada mi wszystko tak, jak nalezy. Ciekawa jestem co na to zwolenniczki kp.(karmienia piersią). Zawsze wiedziałam, że niewarto mieć dzieci, bo zmęczenie jest niemozliwe. A niewyspany mężczyzna? Mógłby zasnąc jadąc do pracy, za kierownicą i osierocić rodzinę. Rodzicielstwo niesie poważne zagrożenie dla zdrowia i życia, żadne maicrezństwo w przyrodzie nie jest tak wymagające jak od kobiety, jak wśród ludzi. tylko człowiek musi tyle dać z siebie dla przetrwania gatunku. Aż dziw bierze, ze jest przeludnienie w tej sytuacji.

Gość gość
Ja miałam biust G i twarz dziecka dosłownie topiła sie w piersi,nos zatykał itd. Ciągle musiałam tą pierś tak trzymać żeby dziecko mogło oddychać. Dobrze że nie zasnęłam

Gość gość
jak niby butlą miałoby sie udusić? błagam was o trochę racjonalnego myslenia. zrobicie wsyztsko, by usprawieldiwić laktoterror.

Gość gość
jest to też ciekawe wyzwanie dla kobiet popierajacych spopanie z dzieckiem wy tego nie rozbicie dla dziecka, lecz dla siebie, bo wam jest lepiej spac z dzieckiem niz odpowiadac na zaloty mężowskie bo da dziecka nie jest to dobre, lecz niebezpieczne fizycznie plus uzależniajace psychicznie, dziecko śpiące z matką ma poczucie jednosci z nia, a wam się wydaje, ze to dobrze

Gość gość
myślę, że jest to też wyznawnie dla tych wszystkich matek, które wolą spać z dzieckiem. nie rboią tego dla nich, lecz dla siebie bo wygodniej im spać z dziekciem niz odpowiadać za zaloty mężowskie, on już w końcu misje swoją wypełnił. Spanie z dzieckiem daje im poczucie jedności z dzieckiem, z jakiegos pwoodu uwazaja to za dobre zjawisko. dla dziecka jest to niebezpieczne fizycznie i uzalezniające spcyhicznie. rodzi w dziecku poczucie, ze matka jest dla niego. nie jest. Matka to osobny byt. na dodatek jets to kobieta ich ojca, dopiero w konsekwecji jest ona matką.

Gość gość
Nie wiem skąd się biorą tacy idioci, jak autor/autorka tematu. Pewnie z telewizji i internetu. Podróż samochodem jest bardziej niebezpieczna, niż karmienie piersią. I jakoś ludzie jeżdżą. I tak dalej i dalej, bo przykładów bardziej ryzykownych i powszechnych zachowań jest mnóstwo. Nie lubisz dzieci. Wolna wola. Nic na siłę. Ale nie wmawiaj innym, czegoś, co masz za swoją własną i prywatną prawdę, bo to tylko ciebie ośmiesza.

Gość gość
A ja spałam z dzieckiem bo nie mogłam wstać z łóżka,czołgałam sie po ziemi w bólach,miałam dużo szwów. Potem zobaczyłam że tak jest wygodniej i mam pod kontrolą czy pająk dziecku do buzi nie wchodzi (mam fobie). Spałam zawsze i budziłam sie w tej samej pozycji, nieraz z silnym odrętwieniem dłoni. Nigdy bym dziecka nie zgniotła bo każdy szmer mnie stawiał na nogi

Gość gość
16,444- ty jestes idiotką, bo tylko swoje chcesz swoją prywatną prawdę o magii rodzicletwa najchętniej przelalabys na wszytskich,a czytac nie umiesz jazda samochodem jest niebezoieczna, o czym napislaam- zasoany rodzic moglby nie dojechac do domu, bo zasnąc za kierownica nie przeczytalas tego, prawda? to, ze kochasz dziecko bardziej od męża, też jest wypadkową twojje obsesji na tle dziecka (nie każdy ją ma) , a tym, po co zawierałam swój związek i jaki jest twój mąż a zatem jest to subiektywna sprawa, a jednak kłóciłabyś się i narzucała, ze jest to powszechne, własciwe, normalne więc spiertalaj

Gość gość
up

Gość gość
gość dziś 16,444- ty jestes idiotką, bo tylko swoje chcesz x :D Jestem mężczyzną. Nie mam dzieci i nie wiem, czy chcę je mieć. Po prostu jeszcze używam rozumu w przeciwieństwie do ciebie.

Gość gość
ja też jestem mężczyzną i mam dzieci, i co na to powiesz?;-// ciekawe dlaczego obojgu nam, ';mężczyznom' tak zalezy na uczestwictwie w dyskusji o ryzyku zdrowotnym związanym z ciązą ja mam i rozum i serce, bo umiem jeszcze kochac,a ty w kobiecie tez widzisz pewnie tylko depozytorium jak niejeden polityk pisowy

Gość gość
Nie chce mi się gadać z idiotami.

Gość gość
Jak karmila piersia pewnie lezala z nim na plasko...w lozku....na boku pewnie......do karmienia butelka to trzeba wstac z lozka...do dziecka a dziecko zwykle lezy wyzej w lozeczku jakby zasnela co najwyzej dzieciak usnalby glodny bo butelka wysunelaby sie z ust dziecka czy rak matki. Tez uwazsm ze z tym naturalnym karmieniem to przesada czasem dzieciak moze zjesc z butelki. W miejscu publicznym okrywamy piers pieluszka. Kultura. Nie jestesmy w wiosce indian gdzie wszystko przy wszystkich sie robi bach..manty w dol sika dziecko na srodku sali...bach cycek na wierzch karmimy...a gdzie przemycue sutka? Taki spocony pewnie jeszcze mleko wycieklo...i bach dziecku w usta. Kobiety w 21 w jest okropnie niehigieniczne...i to przewijanie na stoliku. Powinny kary placic bo na stole sie je! Siki i kal to bakterie! Dzis w dovie 21 wieku jak nawet nakaka to tal nie czuc bo pielychy sa chlonne zaoach rowniez. Kiedys matka z dzieckiem w tetrowej pieluszce wychodzila do donu przewinac a teraz w pieluchomajtach baby taki raban robia....co do kobiety nie jej wina...zdarza sie....dziecko jak je to mu sie ukewa odbija...nawet jak butelka je ale jak jest wyzej to mu nic nie bedzie. Wspolczuje...Mnie mama miala pod plecami...babcia weszla i mowi ze z niemowlentami sie nie spi! Byl dzien... bylam miesiecznym dzidziusiem w beciku i mama polozyla sie w czasie snu na mnie...

Gość femninistkapolska
500 zl sie zaoszczedzilo w budzecie na premie dla urzednikow. karmienie butla z mlekiem w proszku , koniecznie posiadajacym normy unijne jest zdrowe, a karmienie piersia to trucizna, laktoterror.

Gość gość
Najlepiej miec lozeczko kolyske tuz przy boku lozka tam karmic butelka dzuecko..i tam niech spi

Gość gość
nigdy nie powiedziałam, ze kp jest niezdrowe, rpzeciwnie nie rozumiem tylko dlaczego przywiązujecie się do dziecka bardziej niz do męża wasza pierś jest tylko wypozyczona dziecku, krocze takze poza tym wasze ciało jest przede wszystkim seksualne, dla męża, a wasze miejsce w łózku obok niego a wy kochacie bardziej dziecko i swoje ciało postrzegacie bardziej jako matczyne, mimo że przez większosć zycia jets ono erotycznne