Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Juki1991Krk

Pomocy, rozwalona gospodarka hormonalna Krakow

Polecane posty

Gość Juki1991Krk

Cześć wszystkim. Kobietki, potrzebuje pomocy... moja sytuacja wygląda tak, przez 4 lata bralam tabletki antykoncepcyjne (novynette) i wszystko bylo w porządku, 9 miesiecy temu rozstalam sie z chlopakiem, odstawilam tabletki zeby organizm mogl odpoczac, po 3 miesiacach bylo tyle skutków ubocznych ze nie dawalam sobie rady... mimo, ze cwiczylam, pilam duzo wody, prowadzilam bardzo zdrowy tryb odzywiania borykalam sie z krostkami, podkornikami, puchłam (zrobilam badania na tarczyce i ni cnie wyszlo), mialam tlosta skore, brak miesiaczki przez 2 miesiace, nie goily mi sie ranki, swedziala mnie cala skora, nabieralam wody, tylam.. lekko bo zaczelam cwiczyc intensywnie 3 razyw tygodniu.. bole glowy... i poszlam do mojej starej lekarki, zlapala sie za glowe, przepisala mi yasmin ktore biore juz 1,5 mc i mimo ze cera jako pryszcze sie poprawila, juz nie puchne, mam miesiaczki, to borykam sie z tym, ze moja skora na twarzy stala sie bardzo obiwsla, nie poznaje siebie w lusterku, mam 24 lata a zrobily mi sie prawie z dnia na dzien bruzy nosowo wargowe, skora jestw dotyku bardzo wiotka, nie tylko na twarzy, zyly mi powychodzily, zaczely powstawac pajaczki na nogacj ktorych nigdy w zyciu nie mialam, wszyscy pytaja sie czy jestem chora bo tak zle wygladam... Moje pytanie.. znacie moze jakiegso lekarza w Krakowie lub okolicach ktory by mi pomogl? Odlozylam 1000zł i chce przywrocic siebie do zycia, tylko chcialabym te pieniadze wydac rozsadnie... w poniedzialek robie cala serie badan krew , hormony , tylko nie wiem do kogo z tym isc... powoli sie zalamuje..nie moge na siebie patrzec.. nigdy nie myslalam ze bede sie czula źle sama ze sobą, bylam zupelnie inna te pol roku temu.. tak naprawde jeszcze 3 mc temu... prosze o jakies porady, bo moze nie jestem sama, moze ktos tak kiedys mial. Czy moja skora powroci do dawnej kondycji? Czy moje zdrowie i hormony sie kiedys ustabilizuja? Mlode dziewvzyny ktore dopiero co zaczynaja wspolzyc, zastanowcie sie prosze dwa razy zanim zaczniecie brac to swinstwo...

Gość Juki1991Krk
Przepraszam za literówki, ale jestem dziś w biegu

Gość Juki1991Krk
jeszcze dodam, ze tydzien temu bylam u mojej ginekolog i powiedziala zebym dokonczyla yasmin i wrocial do starych tabletek... ale boje sie ze to zly pomysl.

Gość gość
ponoc dobry jest gin-endokrynolog Tomasz Milewicz.

Gość Juki1991Krk
Bardzo dziekuje, zrobie "obczajke", pewnie wybiore sie do kilku zeby obadac sytuacje i zobaczyc co maja do powiedzenia...

Gość Juki1991Krk
podbijam...

Gość Juki1991Krk
up

Gość gość
eh te hormony ;/ dla nastepnego faceta tez bedziesz brac?

Gość gość
dziwi mnie to ze ty chcesz odstawic tabletki a ginekolog , mowi ci zebys wrocila do starych tabletek , to jakies chore , zmien ginekologa

Gość gość
gin ma z tego kase

Gość Juki1991Krk
No wlasnie bardzi chce odstawic, ale z glowa, pod opieka lekarza. jakiegos dobrego stąd tez mój post.. Bo moze jakas dziewczyna jest z krakowa i mi doradzi. Ja sobie nie radzilam ze skutkami ubocznymi, a teraz za to patrze jak z dnia na dzien wygladam i czuje sie coraz marniej

Gość gość
generalnie ciężko w Krk o dobrego gin-endo. wielu gin. wpycha na wszelkie problemy od razu tabsy, a wielu endo. sprawia wrażenie jakby świata nie widziało poza tarczycą, a gdzie nadnercza/trzustka itd.

Gość Juki1991Krk
a poza krk? Jestem w stanie pojechac gdzies.... byle by ozdyskac dawne zdrowie

Gość Juki1991Krk
up

Gość gość
Up

Gość gość
Może powinnaś odstawić tabletki i poczekać trochę dłużej. Wiem że niektóre dziewczyny chwalą się jak to wszytko wróciło u nich do normy zaraz po dostawieniu ale istniej też szereg dziewczyn u których wraca to do normy nawet przez rok i dłużej. Chociaż to nie jest pocieszające. Ale leczenie tabletkami czegoś co tabletki u ciebie spowodowały to szczerze, tez bym odpuściła takiego ginekologa, bo widać że wciska tabletki na wszystkie przypadłości. Może spróbuj poczytać opinie o lekarzach w twojej okolicy i popytać znajome. Ja jestem z Lublina więc nie pomogę ale ja w ten sposób znalazłam dobrego lekarza który w dodatku wszystkie badania mi robi na NFZ i nawet nie ma duzych kolejek do niego.

Gość gość
Odstaw tabsy i idź do lekarza na NFZ, powiedz że nie potrzebujasz antykoncepcji tylko zdiagnozowania co się dzieje. Prywatny bedzie leczył cię z.... pieniędzy... Ja tak miałam.

Gość Jukikrk
Dziękuję dziewczyny.. Pomyślę nad tym, po odstawieniu czułam się fatalnie, ale jestem w stanie to przeżyć nawet rok jeśli miałabym być zdrowa

Gość gość
nie wiem dziewczyno tylko po co bralas te tabletki. bez nich człowiek ma zawirowania hormonalne, a co dopiero z nimi. mozesz miec cos z estrogenami/progesteronem

Gość gość
Up pomagam

Gość gość
Up

Gość gość
Brakuje ci posuwów.

Gość gość
Up

Gość gość
up

Gość gość
Up