Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ania9406

wypadanie włosów i zawroty głowy

Polecane posty

Jestem dziewczyna mam 21 lat. 7 miesięcy temu zaczęło się od wypadania włosów garściami(zakola) do tego doszedł pogarszający się wzrok,niskie ciśn i obniżony puls zmęczenie, senność(sen krótki płytki) bóle głowy, stany depresyjne,okresowe zawroty głowy(zaburzenia równowagi,uczucie otępienia,mroczki,oczopląs i drżenie ciała)Robione były badania wszystkich hormonów. Tylko prolaktyna była podwyższona (56) do tego TK głowy ok.Mr odcinka szyjnego ok. chodzę do psychologa.Wcześniej brak stresu

Gość gość
miałam tak przy anemii-b. niska ferrytyna plus niski magnez. na n.cisnienie - tez anemia, sprawdz tarczyce i kortyzol, sod,potas, mgnez, wapn całkowity i zjonizowany. włosy - hormony wszelakie, prolaktyna, krzywa OGTT

Gość gość
Ja bym jednak sprawę konsultowała z dobrym lekarzem, ponieważ wygląda naprawdę poważnie. Mi wypadały włosy w tamtym roku ale pomogło wzmocnienie witaminami od lekarza i odżywka do włosów wypadających biotebal. Jednakże nigdy nie miałam zawrotów głowy. Może to osłabienie, anemia, tarczyca lub coś poważniejszego. Trzeba koniecznie szukać przyczyny ...

Anemia wykluczona a jesli chodzi o tarczyce to robilam ft3i ft4 tam nic nie wyszlo

Kiedyś sama miałam problem z wypadaniem włosów, myślałam wręcz że wyłysienie, pewnego dnia trafiłam na tą strone:

wlosomaniaczkapl.wordpress.com

Jest tam polecony specyfik na poprawę kondycji włosów, warto go przetestować, załączam zdjęcie z kuracji 2 miesięcznej, efekt jest fantastyczny