Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

za stara na ciaze na dziecko

Polecane posty

Gość gość

Mam 29 l i w wakacje planujemy z mężem (30 l) zacząć starania o dziecko. Nie bedą to nasze pierwsze starania, byłam już w ciąży kilka razy ale się nie udało donosić już na wysokim etapie. Obecnie przyczyna jest rozpoznana niby już nie istnieje po leczeniu. Strach jest ale chcę spróbować a ciągle słysze teksty że jestem za stara już, że po co mi to w tym wieku, że teraz to napewno nam się nie uda albo dziecko chore bedzie bo ja jestem już za stara :( i to słyszę to od osób, które same rodziły po 30tce, albo są teraz sporo starsze od mnie i w kolejnej ciąży, argumentują to tym że na pierwsze dziecko to jestem już za stara :( I naprawdę po takich tekstach zaczynam się tak czuć

Gość gość
To powiedz,że to będzie Twoje 5 dziecko i jesteś akurat w dobrym wieku.Nie wim kto ci tak gada, ale 30 lat i pierwsze dziecko to idealny czas, zerryfikuj z kim się zadajesz, bo na niektórych ludzi szkoda czasu.

Gość gość
No niestety ale jestes juz za stara :( Ja niedlugo skoncze 32 i za 5 miesiecy zostane babcia ;-)

Gość gość
Co za bzdura moja kuzynka pierwsze miała w wieku 35lat a po roku było drugie

Gość gość
Weż olej takich idiotów, wiek super, widzisz palole w wieku 32 lat zostają babciami, a normalne babki rodzą dzieci, chyba sama wiesz,że to zaden wiek, wie czym się przejmujesz?

Gość gość
Jesteś w wieku w którym powinno się rodzić dzieci. Już minęły te czasy, kiedy kobiety rodziły mając dwadzieścia lat. Słuchaj siebie a nie jakichś zacofańców. Powodzenia;)

Gość gość
Ja tez mam 29 lat i jestem w 5 m-cu ciąży, mój mąż tez ma 30 lat i nikt nam nie mówi, że za późno. Wręcz przeciwnie wszyscy gratulują i ogólnie nie słyszałam opinii na temat wieku.

Gość gość
Najgorsze jest to, że jak się tak nasłucham to zaczynam w to wierzyć :( np moja siostra cioteczna niedawno urodziła pierwsze dziecko w wieku 33 lat i mówi mi wiesz co ty na pierwsze dziecko to jesteś już stara, a ja jej na to ale wiesz x że to nie bedzie moje pierwsze, a poza tym sama dopiero co urodziłaś a jestes starsza ode mnie to ona ale wiesz u nas tak wyszło a wam się nie udaje to po co ryzykowac. albo nastpna kolezanka ma 36 l teraz jest w ciązy z 3 dzieckiem i z tekstem o na co wy czekacie coraz starsza jestes a z wiekiem coraz gorzej zajsc o ile wam sie wogole uda, czy szwgierka jak byłaś mlodsza to nie mogłas donosci a teraz w tym wieku to bedziesz miała jeszcze wiekszy problem z tym, choc sama jest rok młodsza ode mnie i dzieci nie ma :(

Gość gość
Ludzie! Jak ja byłam w Twoim wieku, to jeszcze nie w głowie były mi dzieci. Zaczęłam o nich myśleć mając 32 lata. Niestety, problemy zdrowotne spowodowały, że nie mogłam zajść w ciążę, potem donosić, aż w końcu udało się i mam zdrowe dziecko. Większość osób w moim otoczeniu ma zdrowe dzieci po 30-tce. Olej te komentarze i cierpliwości! Masz jeszcze sporo czasu, to już nie te czasy, gdy kobieta po 25. roku życia była za stara na męża i potomstwo.

Gość gość
nie słuchaj ich nie jesteś za stara! żaden normalny człowiek tak nie powie, a może znajomi po prostu próbują cie zdolowac i zniechecic, z czystej ludzkiej zazdrości. A swoja drogo co to za patologia w wieku 32 lat i babcia zostać, w sumie" jaka matka taka natka" :P

Gość gość
A po co ty w ogole wszystkim naokolo rozpowiadasz, ze zamierzacie z mezem starac sie o dziecko? Troche intymnosci by sie przydalo. To nie ich interes. Jak juz bedziesz w ciazy to bedziesz i nikt ci nie powie, ze zle zrobilas.