Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Półtoraroczne dziecko moich sasiadow chodzi spac o 22, 23ej

Polecane posty

Gość gość

Mieszkam na parterze i mam tylko jednych sasiadow, na wprost drzwi. Zauwazylam, ze regularnie wracaja z dziecmi (jedno 7 lat, drugie niespelna 2 lata) z imprez typu grill, wycieczka jakas itp ok 22-23 i dopiero wtedy kapia i kłada spac to młodsze. Malec zawsze rozpaczliwie płacze, gdy go wloka do mieszkania (podejrzewam, ze wykonczony tak pozna pora zasypia w aucie gdy wracaja i potem płacze wybudzony). Wczoraj wrocili ok 23 i mały połozyl sie na podlodze na klatce, gdy matka otwierala drzwi :( Czy tylko mnie wydaje sie to skandaliczne? Sama mam dzieckow tym samym wieku; jest kapane 19-19:30 i ok 20 juz smacznie spi. Dodam, ze ten mały juz chyba nie ma zadnych drzemek w ciagu dnia, czyli dziecko jest na nogach od ok 8- 23. P.S. To nie jest zadna patologia. To sa bogaci ludzi, wlasciciele duzej firmy (spolki akcyjnej).

Gość gość
Jak to się zdarza sporadycznie to spoko My też czasem tak wracamy z maluchem, ale po prostu przerzucamy syna do łóżka, bez kąpieli

Gość gość
co ma do rzeczy co rodzice robia i czego sa włascicielami?

Gość gość
nie wiem czy tak sporadycznie sie zdarza. przynajmniej 3 razy w tyg

Gość gość
ale o co chodzi?

Gość gość
A sasiadka moze mysli ze ty z kolei jestes dziwna ze twoje dziecko o 20 juz chrapie.

Gość gość
Moja mała ma 14 miesięcy i zasypia dopiero koło 22-23 ,wcześniej za nic nie uśnie.

Gość gość
Kolejna co sie musi wpiertolic sasiadom do domu. Zazdroscisz im bogactwa. I juz widze jak wlasciciele spolki notowanej na gieldzie mieszkaja z Toba w bloku na parterze. Wysil.sie bardzieh

Gość gość
Autorka nie napisała, ze spólka jest notowana na giełdzie. Napisała tylko, ze jest to spółka akcyjna.

Gość gość
nie, nie zazdroszcze. sama mam firme i dobrze mi sie zyje. mieszkamy w duzych mieszkaniach z ogrodkami, to nie jest typowe blokowisko. w kazdym razie nie o tym temat. poruszylam ten temat bo juz sama nie wiem, czy ja przesadzam kladac dzieci spac o 8, czy to normalne włóczyc sie z dzieckiem do 23 w nocy? ten chlopczyk juz jest naprawde zmeczony o tej porze- a wiem glownie stad, ze straszliwie placze gdy wracaja, do tego stopnia, ze wybudza czasem moje dziecko. poklada sie na podlodze, albo wnosza go polspiacego do domu z kolejnego 'grilla'. w dzien jest strasznie osowialy, jakis taki smutny. nie skacze, nie biega, nie szaleje - jak to chlopczyk w tym wieku. stoi przy płocie i patrzy smetnie. moze mi sie wydaje zreszta. ale pisze, co zaobserwowalam.

Gość gość
w ogole to chyba zle napisalam. jezeli oni wracaja zwykle przed 23, to dziecko idzie spac miedzy 23-24...

Gość gość
No i co cię to obchodzi,bo nie rozumiem

Gość gość
jestes pewna że wracają z grila? może dziecko było u babci a oni pracowali do 22

Gość gość
No właśnie tez sie zastanawiam skad ty wiesz ze wracaja z kolejnego grilla?

Gość gość
bo caly dzien siedza w domu z dziecmi! a wieczorem wychodza

Gość gość
właściciele spółki siedzą cały dzień w domu???? kobito coś stulasz

Gość gość
tak, to rodzinna firma, wiec jest wiecej osob zaangazowanych. nic nie stulam, ojciec tych dzieci wychodzi chyba do pracy, ale glownie matka caly dzien siedzi z tym malym w domu. wiem, bo widze go w ogrodku z nia, slysze glosy itp. czasem tez rozmawiamy. przewaznie okolo 16 wychodza gdzies i wracaja po nocy. dzis slyszalam, ze na grilla. wczoraj wrocili jeszcze pozniej, po 23. wiem ze to kompletnie nie moj interes, ale zal mi dzieciaka i tyle.

Gość gość
przestań podsłuchiwać, szpiegować i inwigilować swoich sąsiadów, bo to nie twój zasmarkany interes o której oni kładą spać i gdzie chodzą! jak mnie wkurzają takie wtrącające się w cudze życie krowy

Gość gość
Moja corka tez chodzi tak pozno spac, ale juz o 21:30 jest naszykowana do spania i tylko w poscieli sie jeszcze bawimy i przytulamy. Zasypia dopiero po 23. Ma roczek. Dzieciaczka sasiadow faktycznie szkoda, skoro na klatce sie kladzie. Mi by serce peklo gdyby dziecko moje na klatce przysypialo...

Gość gość
też mam takie larwy sąsiadki, jaką jesteś ty, też bardzo mocno je interesuje życie innych, ich dzieci, praca, małżeństwa itd., młode dziewczyny, a zero zainteresowań, pasji, własnego życia, sterczą przed blokiem z własnymi dziećmi, biegającymi samopas i obrabiają tyłki każdemu po kolei, jesteś dokładnie taka sama, tylko może trochę bardziej "na poziomie"

Gość gość
Gość wczoraj 23:56 10/10 niech autorka się swoimi dziećmi zajmie a nie do ludzi się wtrąca. Zgadzam się w 100% z wypowiedzią.

Gość gość
Co cie to obchodzi o l o której kładą spać dziecko? Mój sąsiad tez ma 1.5 dziecko i chodzi spa c przed 20.00 a i tak wrzeszczy jak wraca do domu. Non stop słyszę wrzask na korytarzu. Ja tez kładę dziecko spać o 23. To moja sprawa. Nie szkoda wam życia żeby się tym interesować?

Gość gość
moje chodzi spać o 20, a od kilkunastu dni wrzeszczy całymi dniami, ciekawe co sobie myślą wścibscy sąsiedzi :P