Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie potrafię sobie wyobrazić śmierci

Polecane posty

Gość gość

Tzn nie mam na myśli nawet samego procesu umierania ale to co jest potem. Pogrzeb, gnicie ciala, wszystko co bylo wasze juz nie jest a wy pod ziemia...A Wy jakie macie podejście? Też jesteście przerażeni?

Gość gość
nie czujesz , że leżysz pod ziemią bo ułamek sekundy po śmierci usłyszysz głos żeby powstać z grobu , nie wiesz nawet że był pogrzeb i leżysz nie wiadomo ile lat i gnijesz.

Gość gość
Fajne i pocieszajace ale nie wiem czy wierzyc ;)Skąd wiesz?

Gość gość
Up

Gość gość
Up? Chce wiedziec co o tym myslicie

Gość gość
Czyli ci co nie zyja sa jakby w innej czasoprzestrzeni skoro u nich ten ulamek sekundy minal a my jeszcze nie umarlismy nawet

Gość gość
A ja myślę że ten świat jest naszym więzieniem i nawet jak umrzemy, to i tak się narodzimy ponownie. Kapujecie? Więzienie bez wyjścia :( i na dodatek z wykasowaną pamięcią, by się martwić za życia o wszystko, o pieniądze, o to czy jesteśmy zdrowi, lubiani, czy jesteśmy atrakcyjni - a to pewnie nie jest ważne, bo znów tu powrócimy w kolejnym wcieleniu.

Gość gość
Ja w ogóle nie wierzę w coś więcej, w istnienie duszy itp. Chociaz chyba wolałabym wierzyć niż myśleć tak, jak teraz - ze nic nie ma, to strasznie dolujące . A przy takiej perspektywie reinkarnacji nie jest tak źle bo w końcu dusza musi skończyć swoja podróż. I kiedyś trafia do nieba czy piekła czy jeszcze gdzieś indziej jak kto woli