Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dziecko moze uzywac antyperspirant?

Polecane posty

Gość gość

Moja corkama 8 lat i zaobserwowałam, ze po wysiłku czy teraz, jak jest upal, jej pot brzydko pachnie. Chodzi o pachy, zaraz czuc na bluzce. Czy może uzyc antyperspirant, by zniwelować ten zapach?

Gość gość
MOja 9latka ma ten sam problem, hormony. Pediatra powiedziała, że można używać 2-3x dziennie antyperspirantu w kulce, nie w sprayu, bo ten bardziej zatyka pory. My używamy, nie ma żadnych problemów, nie poci się bardziej, nic się nie dzieje. Ale u nas jeszcze lekarka zaleciła badanie na cukrzycę, wyszły ok ale to profilaktyka.

Gość gość
Moze źle się myje? Albo ma już przepocone ubrania, które brzydko pachną? Ja bym jeszcze zaczekała z antyperspirantami, jak teraz zacznie stosować to już będzie musiała zawsze używać.

Gość gość
Też o tym pomyślałam u mojego 10l, ale chyba najbezpieczniej to szukać jak najbardziej naturalnych? O ile takie sa, w sumie pocenie sie jest naturalne..

Gość gość
Codziennie zakłada swieze ubrania. Myje się dokładnie.Wiadomo, ze człowiek się poci, ale ten zapach. Ja używam antyperspirant i tez się poce tyle ze nie czuc przykrego zapachu. Pamietam siebie z podstawówki, bylam pośmiewiskiem, to była może 6-7 klasa i strasznie się pocilam, miałam plamy na ubraniach, choć nie smierdzialo. koledzy i koleżanki urządzili mi pieklo, wysmiewajac się. Moja mama uwazala jednak, ze antyperspirant to zbedna rzecz. Zaczelam wiec po kryjomu, za kieszonkowe kupować, zresztą strasznie zaczelam później eksperymentować z kosmetykami, chowałam je przed mama w biuru za książkami. Corka może i nie ma plam mokrych, ale brzydko pachna bluzki pod pachami, nie chce, by dzieciaki w szkole się z niej smialy.

Gość gość
To kup w kulce jak najbardziej delikatny zapach i juz

Gość gość
Moja używała samą bez mojej wiedzy i miała potem powiększone węzły chłonne na szczęście to był tylko stan zApalny ale strachu się najadłam dopóki nie było wyników badań tak więc osobiście odradzam.

Gość gość
dziewczyny, przecież antyperspiranty są szkodliwe!!! a wy je dzieciom chcecie dawać?!? jak już to dobry dezodorant, polecam alterrę z rossmanna, ma naturalne składniki. Nie róbcie im tego!

Gość gość
Kobiety gdzie wy macie rozum, dawać dziecku takie swinstwa????? Dla lepszego przedstawienia polecam tym mamom, aby zgdodnie z ulotka dołącz. do opakowania posmarowały swoje między nogami i poszły spać. Chlorki aluminium są żrące, to widać na tych bardziej skutecznych blockerach. Skóra wygląda potem jakby traktor po niej przejechał. Jedyne co mogę polecić dla dzieci i młodzieży to Electro Antiperspirant. Jest tak bezpieczny i skuteczny że mogą go używać dzieci od 6 roku życia i matki karmiące piersią. Terapia nie zawiera żadnej chemii a jedynie przepływ prądu elektrycznego. Ja się leczę z nadpotliwosci raz na dwa miesiące, to wystarcza by zatrzymać gruczoły potowe. Electro Antiperspirant jest swietny i nie zamienię go za nic na swiece. Nie moge dodać tu linku do filmu na youtube by pokazać jak działa, sami znajdziecie.....