Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przemądrzałe kobiety vs zaradne kobiety

Polecane posty

Gość gość

Moje drogie, faceci nie boją się zaradnych kobiet tylko takich przemądrzałych wszystkowiedzących i zadufanych w sobie. Wiele kobiet pisze tu o tym, że jak kobieta sobie radzi i jest bystra to facet się jej boi. To nieporozumienie, bo gdyby tak było to facet był by zachwycony. Problem tkwi widocznie w czymś innym. Moim zdaniem kobieta, która coś osiągnie często staje się nieskromna, a czasami wręcz zarozumiała. Trzeba spojrzeć na to w ten sposób. Zaradność to atut, zarozumiałość to wada. Przemyślcie to, bo granica jest cienka i możecie mylić pojęcia, fakty, mijając się z prawdą o kilometr.

Gość gość
Tlumaczysz sie sam przed soba, nara

Gość gość
Zarozumiali i agresywni są na ogół Panowie, nie Panie.

Gość gość
10.45.dokładnie i to zarozumiali do tego stopnia że myslą że każdą kobiete można sprowadzić do parteru.

Gość zaradna przemądrzała i co
a ja jestem zaradna i czasem przemądrzała,nie interesują mnie faceci którzy się wszystkiego boją,jestem ładna więc zawsze sobie znajde takiego ,który się nie będzie mnie bał:)

Gość Edel
Myślę, że jednak to bardziej złożona sprawa. I tyczy się to obydwu płci. Jeżeli ktoś nie ma wysokiej samooceny, pewności siebie i jego ego nie przesłania mu ambicji to będzie się cieszył, że ma partnera o wiele mądrzejszego i inteligentnego od którego będzie się uczył. Natomiast umiem sobie wyobrazić, że dla wielu osób to będzie uwłaczające czując się cały czas gorszym i odczuwać na każdym kroku różnicę w myśleniu. Dlatego myślę, że tak samo mężczyzna będzie się bał zbyt inteligentej kobiety jak i na odwrót. Tylko, że na odwrót jest tak, że wiele kobiet jednak nie jest tak zafiksowana na swoim ego i po prostu zamiast przeszkadzać to się cieszą, że mają takiego partnera :)

Gość gość
Kłopot w tym, że większość tych osób jest głupio mądra. Co to oznacza, że to tylko mądrość pozorna. To, że ktoś jest dobry w jednej dziedzinie życia i potrafi np. czerpać z tego dochody co pozwala owej osobie na życie ponad stan... wcale nie oznacza, że ktoś jest mądry. Niejednokrotnie to kwestia szczęścia. Co do wyglądu fizycznego, bo ktoś tu o tym wspomniał. Okładka to tylko okładka, mądrości i cnót nikomu nie dodaje.

Gość gość_T
Edel, co znaczy "zbyt inteligentna"?

Gość gość
Kazdy jest dobry w tym co mu najlepiej leży i sprawia radość.Wgoizmem i chamswem jest oceniac kogoś czy mądry czy nie.Są kobiety dobre w kilku dziedzinach i nawet jesli trafią na nie swoje srodowisko to potrafią sie odnalezć Madrzy ludzie dają takiej osobie czas na zaznajomienie sie z obowiazkami i regułami a nie pozwalają by inni robili wobec takiej osoby bydło poprzez wyzwiska i ponizanie..zwłaszcza jesli praca dotyczy czegoś ponizej wielokierunkowego wyzszego wykstalcenia danej osoby..i laski jej nikt nie robi ze takową przyjmnie do pracy.Atmosfera w pracy powinna być przyjazdna a nie ze od pierwszych chwil dwie osoby szepczą za plecami i knują jakby nową osobę zniszczyć .

Gość gość
Aga jest podła.!

Gość gość
A Monika jeszcze bardziej!.

Gość gość
Nic a ni jednej ani drugiej nie zrobiłam i niech sie ode mnie odwalą!Tej drugiej to nawet nie znam.!Nie można łączyć pracy z prywatą i mscić sie na osobie ktora ma swoje życie i nic nikomu nie zrobiła.Mądry kierownik nie fopuszcza do takich akcji jak rownież nie poniza ani nie ocenia wykształcenia osoby jezeli nie ma o tym pojęcia.

Gość gość
11.57.Nie tobie tę mądrosc oceniac i uważaj bo o tobie ktoś może to samo powiedzieć!

Gość gość
Dokładnie.!

Gość gość
gość dziś Zarozumiali i agresywni są na ogół Panowie, nie Panie. x Może kiedyś tak było ale czasy się zmieniły. cccc zaradna przemądrzała i co dziś x Ciebie się nie boją tylko nie chcą znać. Przemądrzałe osoby są nielubiane.

Gość Edel
gościu T 'zbyt inteligenta' w znaczeniu 'za bardzo', ale tu w znaczeniu, że dla kogoś ;) Dla jednego będzie ok, dla innego za mało, a dla jeszcze innego zbyt. Zazwyczaj ludzie boją się o wiele bardziej inteligentnych od siebie, ponieważ czują się gorsi, nie rozumieją, czują zagrożenie itp. Rzadko się to zdarza, ale się zdarza. Nie musi to być mężczyzna-kobieta, ale i kobieta-kobieta czy mężczyzna-mężczyzna. Po prostu drugi człowiek :)

Gość gość_T
Dlatego pytalam :). Mysle,ze inteligentna osoba nie daje odczuc drugiej, ze jest "bardziej".

Gość gość
Inteligentna osoba co prawda nie musi tego jawnie demonstrować ale to i tak wyjdzie choćby w rozmowie. Przecież nie będzie na siłę robić z siebie głupią, nawet nie trzeba używać wyszukanych słów.