Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak mozna zrobic taka krzywde dziecku

Polecane posty

Gość gość
Blagam tylko nie Franciszek!!!

Gość gość
to prawda o gustach się nie duskutuje, ale swoje zdanie można wyrazić mi osobiście Aniela się bardzo NIE PODOBA, Jessica tez nie, ale z tych dwóch jakbym miała wybrać to bym wolala Jessice. naszczescie jest tyle ladnych i normalnych imion np. Kamila takie dziewczęce, delikatne. Aniela to imie moim zdaniem do starej baby, a nie do słodkiego bobasa.

Gość gość
Durni maja durne problemy.

Gość gość
tak samo Franek, Henryk, Helena tez mi się kojarzą z babaciami i dziadkami

Gość gość
16.13 a durna, durne odpowiedzi. Po co czytasz s********j :P

Gość gość
Najlepiej dać tandetne amerykańskie, których nawet Amerykanie nie stosują za często, tylko że takie przeszczepy wyglądają groteskowo, po drugie imię powinno się kojarzyć z jakąś tradycja, linia rodowa. Takie imię akcentuje szacunek do rodziny, przypadkowe imiona niezwiązane ani z polską kulturą ani z rodziną świadczą o tym ze jest to rodzina patologiczna albo ze wsi, która chce się odciąć od przeszłości.

Gość gość
basia, magdalena, monika, kasia, dominika, karolina, oliwia, ladne, normalne poskie imiona, a nie franie, kazie itp...

Gość gość
Helena, piękne imię. Bardzo bym chciał mieć córkę Helenkę. Tym bardziej, że imię to znaczy "piękna". Aniela też mi się bardzo podoba. Co ciekawe zauważyłem, że rodzice Franków, Szczepanów itp. pogardzanych przez kafeteryjne kwoki imion to ludzie zdecydowanie mądrzejsi niż tutejsze krytykantki. Niech dla nich zostaną Kaśki, Baśki i Jessiki. Stereotypy stereotypami, ale przynajmniej od razu wiadomo z kim ma się do czynienia (zazwyczaj) spotykając mamusię Dżesiki, Oliwiera, czy nawet Moniki

Gość gość
Rok temu zabrałem ze schroniska pieska. Nazwałem go Brajanek. Tak dla zlewy. Nie miałem pojęcia, co się stanie, jak zacznę wołać "brajanek, brajanek!" na osiedlu. Chryste Panie, 6 słownie SZEŚĆ matek odwróciło głowy. Jak zobaczyły, że wołam na psa, dwóm puściły nerwy, taki jazgot, że jazgot. Stałem spokojnie i uśmiechałem się, a Brajanek podlewał drzewko.

Gość gość
Eeee tam , mialam psa Kube i jakos to nikogo nie ruszało :D Zagraniczne imiona kojarza sie mi z postaciami z filmów czy ksiązek, tam , gdzie sie z nimi spodkałam, a nie z jakas polska patola :D Nicol, Jessica, Kevin, Alan itp. to dla mnie postacie z seriali czy kina i tyle ) Cóz Henryki, Franciszki, Jasie, Stasie, Franie i Zosie , to jak dla mnie wies tanczy i spiewa :P Po prostu sa to imiona moich dziadków i babc, a nie wspólczesnych mi ludzi i zawsze tak mi sie beda kojarzyc: ze wsia i z staroscia.

Gość gość
Autorko ale masz zj****e myślenie. Chuj Ci do tego, kto i jak nazywa swoje dzieci. Ja prdle, co za wp*****lanie sie pomiędzy wódkę a zakąskę.

Gość gość
gość 17.39 ale glupia, myślisz ze jak dasz córce na imię Helena to ty będziesz madra a ona piekna :P weź się ogarnij dziewczyno, piszesz tak choćby to od imienia zalezalo. Ja znam madrych rodzicow i Frankow i Basi. Weź się puknij w ten kaczy łeb :P

Gość gość
dokładnie mi tak samo Heleny, Aniele, Franki, Henryki kojarzą ze starymi babciami i dziadkami ze wsi. Ale z drugiej strony przy takich brzydkich imionach, to te normalne Basie i Moniki maja jeszcze więcej uroku ;) no powiedzcie może ze nie...:) Każdy nazywa swoje dzieci jak chce, mi to tam wisi, ale moje zdanie jest takie, ze stare Aniele i Franie to brzydkie imiona...

Gość gość
znam jedna Benedyktynę to dopiero jest straszne imię :(

Gość gość
o mamooo Benedyktyna...:(

Gość gość
Ktos wynienil Zosie. Wlasnie tak mam na imie i wcale nie kojarzy mi sie ze staroscia. W mojej szkole jest tez Helena, Bernard czy Jan. Zadne z nas nie ma problemu z imieniem. Za to mamy tez Noemi - ciagle przekrecanie (Naomi, Neomi), pytania o pochodzenie itd ona za to nie lubi tego imienia :-(

Gość gość
Zosia ladne imie, normalne i pospolite, ale nie możesz porównywać tego imiena z np. Franciszka czy Aniela ktore sa ohydne według mnie