Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasze corki w wieku gimnazjalnym nosza plecaki czy juz torebki?

Polecane posty

Gość gość

Zauważyłam, ze w liceum właściwie to już chyba żadna z dziewczyn nie nosi standardowego plecaka tylko torebki a jak to jest z gimnazjum? Mam córkę, która kończy 1 kl gimnazjum i już marudzi, że ona chce torebke ;/

Gość gość
moja konczy 6 klase i juz teraz mi zapowiedziala,ze do gimnazjum torebke bedzie chciala.

Gość gość
Masakra :) Ja chyba w trzeciej liceum zaczełam torebkę nosić :)_

Gość gość
Ja pamiętam, że w gimnazjum nosiłam plecak, ale w liceum już torebkę

Gość gość
U mnie to samo. Plecak miała do I kl. W połowie drugiego sem. już torbę, ale nie mam nic przeciwko. Pozwalam jej na tę torbę, lekki makijaż, umalowane paznokcie (oczywiście tak normalnie dziewczęco, a nie na czerwono), bardziej kobiece ubrania niż w podstawówce, od czasu do czasu lokówkę albo prostownicę. Nie chcę popełniać tego samego błędu co moja mama, kiedy w liceum (!) nie pozwalała mi używać pudru ani niczego i jak znalazła to wywalała przez okno z piętra, nigdzie nie puszczała itd. W efekcie jak poszłam na I rok studiów to zrobiłam tyle błędów po latach zakazów, że wolę nie myśleć, że moje dzieci miałyby przerabiać to samo. Pamiętam jak źle się czułam kiedy wszystkie dziewczyny w szkole ładnie wyglądały, a ja odstawałam. Akceptacja rówieśników w tym wieku jest bardzo ważna dla rozwoju nastolatki i ja to doskonale rozumiem. Nie chciałabym, żeby z powodu jakichś moich wizji jej na temat jej wyglądu ucierpiała na tym jej samoocena i pewność siebie.

Gość gość
Nie rozumiem pytania.. Jaka torebke ? Torbe na ksiązki do szkoły czy torebke, taka, jaka nosza dorosłe kobiety ? Moja córka ma 24 lata i dalej nosi plecak :p W szkołach króluja plecaki , niezaleznie od płci czy wieku :) Nie ma 'bardziej kobiecych " ubran do szkoły , we wszystkich szkolach sa obowiazkowe mundurki :)

Gość gość
chodzi o torebkę, a w niej książki i zeszty

Gość gość
Ja dopiero w liceum chodziłam do szkoły z torebką. Ale miałam tyle do noszenia, że wybrałam model przypominający torbę na laptoka ;)

Gość gość
Moja w podstawówce i I gimnazjum lubiła swobodne ubrania, zazwyczaj jeansy, leginsy, tank topy i na to bluzy z kapturem, do tego tenisówki, japonki, emu. A teraz to już sztuczne skóry, bluzki do żeber (oczywiście pod spodem ma koszulkę a nie goły brzuch, zestawy na cebulę, ogólnie bardziej dopasowane ciuchy podkreślające sylwetkę, dekolty w łódkę eksponujące kolorowe ramiączka staników (zerówek z push-upem, ale co tam) :P do tego baleriny, sandały, oficerki. Zaczęła nosić nawet spódnice, a między III-VI klasą nie było nawet o tym mowy. Wszystko to moda i powielanie rówieśników.

Gość gość
Jak to torebki? Eleganckie torebki na ramię? Jesli tak, to chyba zwariowalyscie. Mam nadzieje, ze chodzi o torbe taka duza, jakby sportowa. Jesli nie, to dziewczyna z elegancka torebka w szkole wyglada smiesznie i zenujaco. Pomylila imprezy chyba :-). Na miejscu dyrekcji szkoly zakazalabym tego. To szkola dla 13-15 latkow, a nie dyskoteka, czy bal

Gość gość
Moja nie chciała prostokątnej aktówki. Ma taką workowatą wielką nieusztywnianą, co nawet strój na wf zmieści, i całą kurtkę. Trochę jej się w niej wszytko kotłuje i podręczniki ma powyginane w łódkę, ale co tam :P dopóki ma w miarę dobre oceny everything goes. Nie przejmuję się. Jej torba jej sprawa. Nie wtrącam się.

Gość gość
Z tego co widuję, to licealistki noszą takie torby typu shopper.

Gość gość
trzynasto czy czternastolatka z torebką? świat zwariował:O Mam syna w wieku 15lat i sama mu powiedziałam jak przyszła moda na spodnie rurki, że gdy kupi sobie takie spodnie to od razu wezmę to za wyznanie, że jest gejem, ale będę go dalej wspierać:P Ostatnio przyszedł z kolega i koleżanka, dziewczyna w wieku 14 lat, makijaż jakiego nie powstydziłaby się niejedna pracownica agencji, torebka jak dla dorosłej kobiety i szpilki. Wzięłam syna na stronę i uprzedziłam, że za korzystanie z usług takiej pani płaci sam. Myślałam, że ma ona 18 lat, a nie 14:O Nie wiem gdzie sa rodzice tym małoletnich dziewczynek, że pozwalają im na malowanie paznokci, makijaż i kuse wdzianka. Moda moda, ale jakiś umiar i rozsądek nalezy zachować.

Gość gość
Jak dla ciebie spodnie rurki są dla gejów to już sobie wyobrażam jaki masz gust. :o A twój wpis to głupie nieudane prowo, bo takie kołki nie istnieją w realu.

Gość gość
facet w rurkach wygląda ohydnie.

Gość gość
Ja torebkę, a raczej torbę, zaczęłam nosić dopiero na studiach. Tak to zawsze plecak. Pamiętam jak chyba w wieku 13-14 lat kupilam sobie torbe na ramię, żeby chodzić w niej do szkoly, to taki opiernicz od rodziny dostałam, że kregosłup pokrzywię itd, ze dałam sobie spokój:D W sumie kiedyś dużo sie książek nosiło i te torby/plecaki bywały naprawdę ciężkie, teraz to nie wiem, chyba mają w szkole jakieś szafki czy coś? Chociaż w sumie wolałabym swoja córkę z plecakiem, niż z torbą... no ale ma 5 lat dopiero, jeszcze pewnie wiele sie zmieni;)

Gość gość
Nie mam dzieci w wieku gimnazjalnym, ale codziennie odprowadzam i odbieram ze szkoły i widzę, że większość dziewczyn w gimnazjum ma plecaki, nieliczne torby listonoszki. Żadnej nie widziałam z damską torebką.

Gość gość
ja co prawda mam syna w gimnazjum, ale ma plecak wyładowany książkami i nie wiem, do jakiej torebki miałby sie to zmieścić. Juz nie wspominam o tym, że noszenie tego na jednym ramieniu to morderstwo dla kręgosłupa.

Gość gość
Moja nie nosi wszystkich książek tylko wymienia się z koleżankami z którymi siedzi. Mają umówione dni, kto kiedy. A jak się zapomni to zawsze można pożyczyć od kogoś, kto ma dwie na ławkę. Szafek nie mają.

Gość gość
(kto kiedy nosi oczywiście)

Gość gość
A do rurek też nic nie mam. Mam synka w wieku 1,5 r. i też ma m.in. rurki dla maluchów zakładane na pieluchę. Uważam, że bardzo fajnie to wygląda.

Gość gość
Torby listonoszki (te z klapą noszone przewieszone przez klatkę) to w szkole mojej córki mają chłopcy a nie dziewczyny.

Gość gość
Torby listonoszki (te z klapą noszone przewieszone przez klatkę) to w szkole mojej córki mają chłopcy a nie dziewczyny.

Gość gość
23.48:::D:D:D dobre... .A co do meritum .Tak torebka jeszcze 'Lujis Wutą" ::P dla 14 latki ... Co do tego -makijaż jak ukraińska prostytutka, czernione kudły, usta wymalowane na jaskrawoczerwono i powiekszone . Szpile na lekcje, leginsy a la pończochy wcięte w tzipę:P:P bluzeczka z cekinami eksponująca ramiączka stanika (serio tak mamuśki gimbuski do szkoly puszczaja -powyżej patrz !) oczywiście bardzo kusa z gołym pępkiem.. Idealny strój dla nastolatki .

Gość Amandda
Jak mozna nosic do szkoly torebke, nie rozumiem tego. Mam 23 lata i w gimnazjum nosilam plecak, w liceum plecak, nawet na uczelnie boegalam z plecakiem.. jak do takiej torebki spakowac 8 zeszytow 4/5 ppdrecznikow i stroj na wf (ja w LO mialam tez basen, wiec czesto bralam plecak + torba sportowa na wf ze strojem, klapkami, recznikiem..). Co do makijazu ..to moze glupie, ale pudru uzywalam juz w 6 klasie, ale to dlatego, ze koledzy z klasy dokuczali mi z powodu tradziku :/ W fimnazjum doszedl do tego tusz, potem kredka, a dopiero w LO jakies bardziej wymyslne kosmettki, ale w sumie nigdy nie malowalam sie mocno.

Gość gość
Ja jestem w liceum i noszę plecak, nie rozumiem fenomenu torebek, mam za dużo książek żeby tak dźwigać. Ręka po całym dniu bardzo na pewno boli, skrzywienie kręgosłupa i często torebki pękają bo nie wytrzymują ciężaru. Jestem jedną z niewielu z plecakiem ale dobrze mi z tym.

Gość xX_QuickScope_GetRekt_Xx
21:48 Pani chyba jeszcze nie wróciła z PRLu. Nie ma obowiązku noszenia mundurków, tylko w nielicznych szkołach zachował się ten nakaz. I wracając do tematu, mam siostrę w wieku licealnym i torbke nosi na mieście, na uczelnie ma plecak. Nie maluje się specjalnie mocno.

Gość gość
Mam 32 lata i sama nosiłam już dużą torebkę dod 7 klasy podstawówki :) na razie moja córka jest mała, ale jak zacznie dorastać to na pewno będę pozwalać jej ubierać się dziewczęco, kobieco.

Gość jjjjjj
Dnia 2.06.2016 o 00:09, Gość gość napisał:

Jak to torebki? Eleganckie torebki na ramię? Jesli tak, to chyba zwariowalyscie. Mam nadzieje, ze chodzi o torbe taka duza, jakby sportowa. Jesli nie, to dziewczyna z elegancka torebka w szkole wyglada smiesznie i zenujaco. Pomylila imprezy chyba :-). Na miejscu dyrekcji szkoly zakazalabym tego. To szkola dla 13-15 latkow, a nie dyskoteka, czy bal

Własnie torebki to cos fajnego i niewyglada to smiesznie tylko eleganko.Jaki NOOOOB