Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość171319

Jestem bezsilna. Proszę Was o radę

Polecane posty

Gość Gość171319

Hej dziewczyny smile Chciałbym się komuś wygadać, bo już nie wiem do kogo mam się zwrócić. Zacznę od tego, że jestem bardzo nieśmiałą osobą i mam problemy w nawiązywaniu kontaktów z facetami. Po prostu kiedy z jakimś gadam, to mnie to totalnie paraliżuje i gadam głupoty. Otóż dwa miesiące temu na imprezie spodobał mi się pewien chłopak, jako, że jestem nieśmiała nie było szans żebym zagadała, nawet jak miałam trochę wypite. Po imprezie odnalazłam go na fb i miesiąc walczyłam ze sobą, żeby zaprosić go do znajomych (tak wiem mega głupie), w końcu się przełamałam i go zaprosiłam, przyjął od razu. Ale żebym do Niego napisała nie ma szans. Los się do mnie uśmiechnął i okazało się, że mamy dużo wspólnych znajomych. Zostałam zaproszona na ślub z osobą towarzyszącą i koleżanka się postarała i oto idę z Nim na ślub. Powiedział, że się do mnie odezwie, a tu minął tydzień a On milczy jak zaklęty. Nie mogę sobie z tym poradzić, ciągle o Nim myślę. Przychodzą mi do głowy myśli, że idzie ze mną z łaski, że się nade mną zlitował albo, że chce to odkręcić i nie iść ze mną. Wykańczanie mnie to, już nie mam siły, jestem totalnie psychicznie wykończona tymi chorymi myślami. Na dodatek ciągle uważam, że jestem brzydka i On się przestarszy jak będzie miał ze mną iść. Nie umiem powstrzymać tego myślenia i to mi przeszkadza w kontaktach z facetami. Co robić?

Gość gość
Skąd wiesz, że nie jesteś w jego typie?

Gość Gość171319
Tego nie wiem. Po prostu mam niską samoocenę i uważam, że nie mogę się podobać facetom.

Gość gość
Co robić? wyluzować :) przed ślubem pójśc do dobrego fryzjera (sprawdzonego) i zrobić sobie ładny makijaż i dobrze się bawić!

Gość miła jak zawsze
a jaka to była impreza? Gadaliście ze sobą chociaz troche? Bo wesele jak na randke w ciemno to troche glupi pomysł ;)

Jeśli facet nie miał problemu żeby zaakceptować twoje zaproszenie do grona znajomych znaczy ze albo jest bardzo otwarty na innych albo należysz do dziewczyn w jego typie. Podobnie z z pójściem razem z tobą na wesele. Być może jest towarzyski i lubi takie imprezy wiec ma ochotę się z Tobą tam wybrać albo wpadłas mu w oko i postanowił skorzystać z okazji by móc cie lepiej poznać. Nie zakładaj z góry ze możesz nie być w jego typie, pamiętaj że atrakcyjne dziewczyny to nie tylko zgrabne wymodelowane laski! Rozejrzyj się napewno i w swoim otoczeniu masz conajmniej kilka dziewczyn które zawsze otoczone były wianuszkiem adoratorow chociaż tak naprawdę gdy się im człowiek dobrze przyjrzy wcale nie są mega pięknościami... To chodzi o styl bycia, zachowanie dziewczyna która wierzy w siebie staje się z automatu atrakcyjna dla otoczenia. Nie doszukuj się w sobie wad, skoro on chce iść z Tobą na wesele napewno musisz mieć w sobie coś co sprawia że chce nawiązać z Tobą znajomość :)

Gość gość
Idziesz z nim na wesele. Mam nadzieje ze umiesz tanczyc. Bo inaczej bedzie kiepsko... A i jesli mowil ze sie odezwie to sie odezwie. I znajac zycie bedzie to kilka dni przed samym slubem. Faceci tacy sa.takze czekaj cierpliwie

Gość gość
Najważniejsze to znaleźć swój problem oraz go rozwiązywać, ja skorzystawszy z pomocy dr Iwony Gnach-Olejniczak byłam w stanie rozwiązać wszystkie swoje problemy. Dziś posiadam po zdjęciu stałego aparatu ortodontycznego proste i ładne zęby.