Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do kogoś interesującego się polityką i mającego wiedzę na ten temat

Polecane posty

Gość gość

Proszę ogarniętego człowieka o wyjaśnienie mi co dokładnie złego robi PiS w państwie i jak to się odnosi do poprzednich rządów PO Ja wiem, że jedni i drudzy to parszywi złodzieje, ale chciałbym, aby ktoś kto się interesuje polityką mi dokładnie wyjaśnił jakie złe decyzje podejmuje obecny rząd i jakie będą tego skutki. Czy ktoś się znajdzie na tym forum choć trochę inteligentny i posiadający wiedzę na ten temat?

Gość gość
Pisdy wprowadziły totalną inwigilacje w internecie, teraz ABW policja moga bez zgody sadu sprawdzac co robilas w necie, gdzie wchodzilas, co czytalas ! a terz wprowadzają obowiązek rejestracji kart sim, beda wszystko o nas wiedziec, prywatnosc to juz przeszlosc, ,mam nadzieje ze kaczynski zdechnie na raka http://f.kafeteria.pl/temat/f1/nierzad-pisowski-wprowadzil-obowiazkowa-rejestracje-telefonow-na-karte-p_6542904

Gość gość
@up To faktycznie ch@jnia. A coś na temat prowadzonej polityki? Stosunków międzynarodowych? Decyzji rządu? Btw. jestem chłopakiem, a nie dziewczyną.

Gość gość
1. Zakwestionowanie porządku konstytucyjnego. Skoro PIS nazywa wyrok trybunału opinia kilku panów każdy będzie mógł nazwać każdy wyrok podobnie. Tworzy precedens. Noe wiadomo czy za 20-30 lat nie przyjdzie ktoś gorszy w stylu Lukaszenki. Taki ktos ppwie ze przeciez inni tez ignorowali trybunal. 2. Generalnie prawo może być tworzone incydentalnie czyli pod wpływem chwili. Jeśli potrzebne nest nam coś teraz to tworzymy takie prawo. Ale może też być tworzone tak ze będzie pasowało to każdej sytuacji przez wiele lat. Stany Zjednoczone mają konstytucję która była dobra 200 lat temu I dobra jest teraz. My przez 200 lat mieliśmy kilka konstytucji. A wracając do PISU. PiS tworzy prawo o trybunale, telewizji, czy innych rzeczach na potrzebę chwili. A powinni tworzyć prawo które zadziała zawsze.

Gość gość
@up O! I o tego typu odpowiedź mi chodziło. Dziękuję :) A mógłbyś rozwinąć bardziej punkt 2, a dokładnie "PiS tworzy prawo o trybunale, telewizji, czy innych rzeczach na potrzebę chwili. A powinni tworzyć prawo które zadziała zawsze. "Co Twoim zdaniem oznacza, że tworzą prawo na obecną chwilę? I czy mógłbyś się jeszcze jakoś odnieść do poprzedniego rządu, ich decyzji, KODu? Wiem, że zadaję pytania wymagające długich odpowiedzi, ale jeśli uda Ci się mnie częściowo oświecić w temacie polityki, będziesz geniuszem :D

Gość gość
To jest tłumaczenie na poziomie publicystyki/pyskówki telewizyjnej. Należy postawić pytanie o cele PiS i PO, Nowoczesnej, KOD... Celem PiS jest likwidacja postPRLu, czyli w praktyce III RP oraz/i (jedno z drugim się wiąże) wymiana elit (szeroko rozumiana od wymiaru sprawiedliwości, dziennikarstwa, środowiska opiniotwórcze). Celem PO i spółki jest zachowanie tego co było i likwidacja zagrożenia, jakim jest PiS oraz ludzie skupieni u Kukiza i w innych *****ch przeciwnych systemowi III RP. Teza o równowadze w złodziejstwie, pomiędzy PO i PiS, to teza z gruntu fałszywa. PO kradło na potęgę, PiS nie kradło. Co będzie dalej zobaczymy.

Gość gość
Ok, a dlaczego tak wiele osób mówi, że PiS wprowadzi komunę i doprowadzi kraj do nędzy? Jakieś argumenty? Oprócz programu 500+, bo to że jest kijowy to wiem.

Gość gość
I to jest to o czym pisze. Tworzenie prawa na daną chwilę. PiS chce wymienić post PRL (potrzeba chwili) a po Pis przyjdzie ktoś kto będzie chciał wymienić post PIS. I tak będzie w kółko. Każdy będzie wymieniać poprzedników. A prawo powinno być tworzone tak ze bez względu kto zasiada np. W trybunale, to ma takie samo poważanie. Oczywiście takie rzeczy buduje się latami ale PiS właśnie przekreslilo te wysiłki. Nawet jeśli w niektórych sprawach PIS ma rację to powinien przeprowadzić to z poszanowaniem zasad. Przyjzyjcie się telewizji. Kurski w ciągu 6 miesięcy zrobił z wiadomości kabaret, a mógł swoje zamysły czy program wprowadzac powoli z ppszanowaniem dziennikarzy i przede wszystkim inteligencji ludzi. Po tym co zrobiło PiS z telewizją każdy kto wygra wybory będzie odbijać telewizję I robić z niej machinę propagandową.

Gość gość czołg
gość dziś I to jest to o czym pisze. Tworzenie prawa na daną chwilę. x Zupełne NIEZROZUMIENIE problemu. Likwidacja PRL to było zadanie na lata 90. Nie zrobiono tego z PRL ulepiono III RP czyli postPRL. Zatem jego likwidacja, nie jest "zadaniem chwili", tylko zaległą pracą do odrobienia. Jest POTRZEBĄ warunkującą rozwój Polski. Tkwienie w pętach postPRLu, to stagnacja, pułapka średniego rozwoju, to petryfikacja elit, które wyrosły z inżynierii społecznej marksizmu. x PiS chce wymienić post PRL (potrzeba chwili) a po Pis przyjdzie ktoś kto będzie chciał wymienić post PIS. x Wykazałem, że to nie jest potrzeba chwili. Po PiS przyjdzie (wiele na to wskazuje, że tak się stanie), bo PiS się wypali, nie za 4 lata, ale za 8 pewnie tak, armia młodych patriotów, którzy wyleją nowe fundamenty, na tym, co skuł PiS. PiS przede wszystkim usuwa złogi. Coś zacznie, coś stworzy, ale głównie usunie śmietnik po PRLu. x I tak będzie w kółko. Każdy będzie wymieniać poprzedników. x Oczywiście, bo taka jest natura wymiany władzy, że wymienia się ludzi. Pytanie, czy wymienia się system. Jasno wykazałem potrzebę WYMIANY SYSTEMU. To się dzieje. III RP w likwidacji. x A prawo powinno być tworzone tak ze bez względu kto zasiada np. W trybunale, to ma takie samo poważanie. x Bzdura. Jeśli kogoś mam za szkodnika, to będę go miał za takiego, bez względu na jego umocowanie prawne. Najwyżej mogę to prawo szanować. PiS dąży do wymiany elit i mówiąc wprost Rzeplińscy idą na śmietnik historii. x Oczywiście takie rzeczy buduje się latami ale PiS właśnie przekreslilo te wysiłki. x Tak, PiS PRZEKREŚLA III RP. Tu się nie zgodzimy, ze to jest słuszne, ale wcale mi to nie przeszkadza. Tak IV RP będzie się budowało całymi latami i to w dużej mierze, już bez PiSu. x Nawet jeśli w niektórych sprawach PIS ma rację to powinien przeprowadzić to z poszanowaniem zasad. Przyjzyjcie się telewizji. Kurski w ciągu 6 miesięcy zrobił z wiadomości kabaret, a mógł swoje zamysły czy program wprowadzac powoli z ppszanowaniem dziennikarzy i przede wszystkim inteligencji ludzi. Po tym co zrobiło PiS z telewizją każdy kto wygra wybory będzie odbijać telewizję I robić z niej machinę propagandową. x To jest teza kodomitów, że Wiadomości to kabaret. Wcześniej kabaretu i chamskich kłamstw, szanowny rozmówca, oczywiście nie widział. Ze ślepym o kolorach :D I oczywiście, że każdy kto wygra wybory będzie państwową dla niepoznaki nazywaną publiczną, telewizję UŻYWAŁ do sprawowania władzy. To jest naturalne i tak dzieje się wszędzie tam, gdzie jest silna telewizja państwowa. To jest normalne. To samo, robił SLD, PO i tak dalej. Krótka pamięć, czy ślepota? x Czołgi już wjechały do połowy kraju :D Czołgi PiSowskie i nie zatrzymają się, aż nie wjadą do najodleglejszych krańców Polski. x Kto ma dar obserwacji i umie analizować, ten już zauważył, że koniunktura polityczna jest wyjątkowo korzystna dla PiSu. Koniunktura w kraju i poza krajem. I ta koniunktura będzie raczej trwała 4 lata, jeśli nie dłużej.

Gość gość
Ci PiS robi żle ? robi za mało ...no i nie ma kadr jakei były przed wojną . Gdyby sklonować z 10 000 przedwojennych urzędników policjantów nauczycieli wojskowych naukowców inzynierów itp to Polska mogłaby błyszczeć a tak... Co jescze niedobrego -strach przed referendami . Tu PiS idzie razem z PO która referendów sie panicznie bała .