Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podołam konto rodzicow na 500 plus

Polecane posty

Gość gość

czy moga sie tego przyczepic ?

Gość gość
znaczy masz długi i komornik na łbie siedzi. :-)

Gość gość
nie wiesz to nie pisz bzdur

Gość gość
Komornik i tak nie może zająć tych środków.

Gość gość
A kto miałby to sprawdzać i sie przyczepić? Takie konto podałaś, robią przelew i juz nikt się tym nie zajmuje.

Gość gość
mam nadzieje, ze beda sie czepiac tego, ze wlascielem konta sa moi rodzice. A podalam dlatego aby im pomoc. Maja niskie dochody, chcialam ich wesprzec w ten sposob. Maz twierdzi, ze beda tylko z tego klopoty

Gość gość
Może na wszelki wypadek lepiej podać swoje konto i później dawać pieniądze rodzicom? Bo jeżeli ktoś by to sprawdził (choć nie wiem w jaki sposób) to może się przyczepić, że to pieniądze na utrzymanie dziecka a nie rodziców.

Gość gość
Nikt się nie przyczepi. Masz prawo podać konto rodziców i nikomu nic do tego. Wiem to na pewno, bo pracuję przy przyznawaniu świadczeń.

Gość Jakie to żenujące
Było do przewidzenia że plebs będzie kombinował, a nasz rząd nic nie myśli i rozdaje 500+ wszystkim kombinatorom.Najwyższa pora by politycy wstrzymali ten idiotyczny pomysł, bo szerzy się cwaniactwo.

Gość gość
na dzieci ciebie było stać a na utrzymanie juz nie, nie ma to jak najebać dzieci i żyć za czyjeś pieniądze, komorni winien zajebać konto rodziców za to, że wychowali taką oszustkę

Gość gość
Niesamowicie tępa osobo z 16.55. O co Ci chodzi? Nie pomyliłaś tematów? A może nie umiesz czytać i dlatego wypisujesz bzdury. Autorka tych pieniędzy nie potrzebuje, a jej rodzicom się przydadzą, więc dlatego podała ich konto. A co ma z tym wspólnego komornik, to już całkiem nie wiem.

Gość gość
Wniosek na 500 zlozyl moj maz a podane jest moje konto.ot poprostu rodzinne jest na męża i przy skladaniu wniosku powiedzieli ze lepej jak 500 tez na mezabedzie a konto podane moje nikt afery nie robi z tego powodu nigdy.mozesz podać konto jakie chcesz

Gość gość
500 zł x 12 = 6 tysięcy rocznie darowizna wolna od podatku to 9637 zł (zlicza się kwoty z 5 lat), także uważaj, bo w przyszłym roku przekroczysz próg i trzeba będzie co miesiąc zgłaszać tą "darowiznę" do US. Inaczej będą to dochody z nieujawnionych źródeł (dla Twoich rodziców, bo na 100% nie będą od tego odprowadzać podatku), a podatek w takim przypadku wynosi 75% :) Twój mąż (mąż autorki) ma rację. Z tego mogą być kłopoty. Nie możesz dawać im gotówki?

Gość gość
ps. co innego jak wniosek złoży żona i poda konto męża (lub odwrotnie), ponieważ mają wspólnotę majątkową

Gość gość
To nie lepiej im zakupy zrobić lub rachunki płacić

Gość gość
Autorko, w ten sposób okradasz własne dzieci, bo to na nie powinnaś wydać te pieniądze.