Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zwykłe mleko po pierwszym roku życia

Polecane posty

Gość gość

Syn ma teraz 13 miesięcy. Do 10 miesiąca karmiony piersią. Potem sam ją odrzucił. Wprowdziłam mm tym bardziej, że po roku wróciłam do pracy. Obecnie pije 1 butelkę mm na wieczór. Czasami dostanie pół butli w ciągu dnia. Więcej nie wypije. Inne produkty zjada bez problemu. Uwielbia nabiał ser biały, kefir, jogurt naturalny. I moje pytanie ile butli powinien wypić w tym wieku niemowlak? I czy warto jest wprowadzić zwykłe mleko. Czy to za wcześnie? Nie chodzi mi o zastąpienie mm zwykłym mlekiem. MM chce dalej podawać. Tylko zastanawiam się czy zacząć robić coś ze zwykłym mlekiem. Na razie to wykorzystuję mleko tylko w naleśnikach i potrawach tego typu.

Gość gość eliza
To moje zdanie choć bardzo nie zna się że jak wprowadzisz zwykłe mleko i dziecko będzie chciało po co faszerować je mm po drugie dziecko wypija każde inaczej może ma 11 m-cy piję bebilon pepti bo ma smażę białkowa i sojowa ale też myślę nad stosowaniem zwykłego mleka po roku jakby nic mu się nie działo. Bo teraz piję tylko mm i kaszki innych posiłków wcale albo dziubnie trochę atak się stało jak zaczęły wychodzić żeby co 7 m-cy jadł prawie wszystko

Gość gość
10:14, wiesz, co to są przecinki i kropki? One bardzo ułatwiają czytanie i zrozumienie tekstu. Twoje wypociny to jakiś bezładny bełkot. Nie da się tego czytać. Autorko, myślę, że jak dziecko zaczyna pić normalne mleko, to zupkę w proszku można odstawić. Mleko krowie ponoć się rozcieńcza na początku wodą. A lepsze, bo bardziej zbliżone do ludzkiego, jest mleko kozie. Nie interesowało mnie to jeszcze dokładnie, bo mój mały na razie jest na piersi i nie wygląda, jakby miał rezygnować w najbliższym czasie.

Gość gość
Autorko, ja jestem w niemal identycznej sytuacji. Moja córka ma rok, do 10 m-cy kp. Aktualnie też pije mm na noc i czasami jeszcze w nocy wypija niewielką ilość. Ja nie roztrząsam tego ile mleka dziecko powinno wypić, zwłaszcza że moja córka jest malutka i w ogóle mało je. Je chętnie nabiał, a to mleko wieczorne to bardziej taki rytuał. Ogólnie chodzi o źródło wapnia (a nabiał jest lepszym źródłem, zwłaszcza ser żółty) i sądzę, że dieta twojego dziecka jest w sam raz. Ja używam zwykłego mleka do przygotowywania kaszek, dziś robiłam koktajl truskawkowy. Raczej nie planuję podawania mleka samego w sobie jako posiłku. Przetwory mleczne wystarczą. Mam też starszego syna i pamiętam, że gdzieś w okolicy drugich urodzin zaczęłam robić mu rano kakao i tyle jeżeli chodzi o mleko.