Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Zuppa

Stylu PRL w nowoczesnym salonie

Polecane posty

Go艣膰 Zuppa

Mieszkania w stylu PRL pamietam jeszcze z czas贸w dziecnistwa, a 偶e teraz jest to ju偶 w zasadzie styl retro - ja go przynajmniej do takich zaliczam - pomy艣la艂am sobie, 偶e fajnie by by艂o wprowadzi膰 troche takich element贸w do nowoczesnego salonu. Z jednej strony, 偶eby nie by艂o tak nudno - tutaj raczej z przymru偶eniem oka, z drugiej 偶eby ten salon sta艂 sie bardziej przytulny. Macie jakie艣 pomys艂y na taki styl? Mo偶na w og贸le gdzie艣 jeszcze kupi膰 takie meble i dodatki? No i oczywi艣cie zale偶a艂oby mi na tym, 偶eby jednak nie by艂o kiczowato. Chodzi mi o kilka element贸w z lekkim nawi膮zaniem do PRL

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Zuppa
W艂a艣nie o co艣 takiego mi nie chodzi艂o, bo to kwintesencja kiczu, ale generalnie takie og艂oszenia to dobry pomys艂. Zastanawia mnie tylko, czy mo偶na te偶 kupi膰 nowe rzeczy nawi膮zuj膮ce do tego stylu PRL. Mo偶e jakie艣 a la perskie dywany, kt贸re by艂y wtedy w ka偶dym mieszkaniu tylko w takiej nieco odnowionej wersji?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jasne, ze mozna kupic takie rzeczy. Wystarczy sobie przejrzec oferte jakichs lepszych sklepow. Tu masz chociazby taki dywan, o jaki Ci chodzilo http://www.sfmeble.pl/dywan-persian-patchwork-p-9337-8394 . Mysle, ze jezeli by go dorzucic do odpowiedniej, nieprzesyconej takimi prlowskimi elementami aranzacji, mogloby to stworzyc calkiem ciekawy look. Powiem szczerze, ze styl prl kojarzy mi sie tez bardzo z bujanymi fotelami: http://www.sfmeble.pl/fotel-bujany-nivada-p-20512-21902 . No powiedzcie ze nie bylo takich w mieszkaniach waszych babc ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zuppa
Ten dywan rzeczywi艣cie dobrze wpisuje sie w taki styl. Jednocze艣nie nawi膮zuje do PRLu, ale z drugiej strony nie jest kiczowaty. Podoba mi sie taki patchworkowy wz贸r. Fotele bujane - oczywi艣cie! Uwielbia艂am je i w sumie chetnie bym jaki艣 widzia艂a w swoim mieszkaniu. A tak z ciekawo艣ci - kupowa艂a艣 ju偶 co艣 w tym sklepie? Jestem ciekawa jak tam wygl膮da kwestia dostawy takich wiekszych rzeczy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja akurat nie kupowa艂am ale opcje dostawy masz dok艂adnie opisane na stronie. Dostawa jest generalnie darmowa oboj臋tnie ile i jakie produkty zam贸wisz. Dodatkowo trzeba chyba ewentualnie zap艂aci膰 za wniesienie mebli na g贸r臋 do mieszkania np.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zuppa
Ok, dzi臋ki za odpowied藕. Widz臋 偶e maj膮 tam teraz jakie艣 promocje do 15 lipca wi臋c mo偶e sobie co艣 rzeczywi艣cie ogarn臋. Najbardziej kusi mnie taki bijany fotel. Moje niespe艂nione marzenie z dzieci艅stwa

Udost臋pnij ten post