Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Spóźnia się okres czy ciąża?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie ! chciałam się o coś spytać, 6 kwietnia dostałam okres ( mam raczej regularne co 30dni), był taki jak zawsze.No i kochaliśmy się z mężem często, w dni płodne i niepłodne. Test zrobiłam w maju jak tylko się okres spóźniał, czyli 6.05, później tydzień po i kolejny trzeci raz półtora tyg po. Wszystkie trzy negatywne. Więc stwierdziłam że okres się spóźnia ( jakby nie patrzeć może miałby powody egzaminy)no ale tyle!! Od 3 dni czuje jakby miał przyjść ( czyli że niby byłby 6 czerwca) ale tu nasuwa mi się pytanie... czy kolejny test mógłby potwierdzić ciąże czy już po poprzednich było wiadomo że to okres się spoźnia? Dzięki z góry za odp.

Gość gość
Mężątka zadaje takie głupie pytania,a po co pracowałaś ci/pką?

Gość gość
Boże nie wiem to zadaje,chyba w końcu po to jest te forum

Gość gość
Ja trochę nie rozumiem pytania. W końcu dostałaś ten okres w maju czy ostatni był w kwietniu i od tamtej pory nic? Jeśli to drugie to zrób jeszcze jeden test i do lekarza, bo 2 miesiące to już chyba coś poważniejszego. Nie wykluczone też że ciąża mogła się pojawić ale w późniejszym terminie, czyli gdzieś w trakcie nastąpiło przesunięcie dni płodnych może o 2 tyg może o więcej i mogło dojść do zapłodnienia w późniejszym terminie i w takim przypadku test mógł tego nie wykazać dlatego zanim pójdziesz do lekarza to lepiej przed wizytą zrobić następny już tak żeby wykluczyć albo potwierdzić ciążę. Jakieś przesunięcie dni płodnych na pewno nastąpiło tylko czy to tylko przesunięcie czy jakaś blokada. Ale to już do lekarza.

Gość gość
Kolezanko wyżej, dziękuję Ci za odpowiedź!!! Wczoraj dostałam okres.pozdrawiam i dzięki za rady.

Gość gość
Jeśli nie chcecie miec jeszcze dzieci to współżyjcie tylko w dni niepłodne. Bez problemu wyznaczysz je sobie specjalnym testerem. Z tego co wiem dobre są te na ślinę.

Gość gość
Dzięki wielkie. Będę musiała sobie kupic taki tester. Można kupić go w aptece?

Gość gość
w aptece go jeszcze nie widziałam, ale bez problemu możesz go kupić w internecie. Ja kupiłam go na testerafrodyta.pl