Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Taka historia, jestem przerażona

Polecane posty

Gość gość

Dziś w nocy spaliśmy przy otwartym oknie, nagle ok 3 moj mąż się zerwał i zamknął okno, wrócił do łóżka i już nie mógł spać. Ja się przebudzilam pytam i co chodzi a on ze słyszy jak sowa pohukuje i go to przeraza bo mu zawsze babcia mowila ze jak sowa pohukuje kolo domu to ktoś umrze. Ja go w sumie wysmialam i kazalam iść spać. Dzisiaj rano dowiedzieliśmy się ze w nocy zmarła sąsiadka, starsza Pani. Ciarki mnie przechodzą, strasznie mnie to ruszyło.

Gość gość
zwykly zbieg okolicznosci

Gość gość
Sowy tak już mają że pohukują. To ich naturalne zachowanie. A statystyczna starsza sąsiadka / sąsiad umiera między 3 a 5 rano.

Gość gość
Może zbieg okoliczności, ale moja babcia też tak mawiała i wiesz co jest dziwne? Że się sprawdziło. U kilku osób, min. u mojego dziadka.

Gość gość
wiem, że sowy tak mają. Nigdy nie zwracałam na to uwagi. Sowa kojarzyła mi się raczej z symbolem mądrości, ale od teraz chyba inaczej będę na to patrzeć.

Gość gość
Sową pohukuje sobie i siada w różnych miejscach każdej nocy, no a sąsiadka kiedyś musiała przecież umrzeć. Miała czekać ze swoją śmiercią aż wszystkie sowy stracą głos? Bez jaj. Serio wierzycie w takie średniowieczne zabobony? Mamy 21. wiek. Teraz wierzy się w naukę i medycynę a nie jakieś pogańskie gusła.

Gość gość
Ale wy głupie jesteście. Ja mam koło domu łąkę i wkoło słychać sowy. W zasadzie codziennie i jakoś nie ma fali zgonów z tego powodu. :D Zawsze wiedziałam, że tu prości ludzie siedzą, ale żeby aż tak???

Gość gość
Oglądałam kiedyś Film oparty na faktach Nie wiem-może wy też ?w Stanach Zjednoczonych Sowa siadała przed domem i zawsze w tym domu ktoś umierał.

Gość gość
13:11 Sowa ma dokładnie siedzieć koło tego domu,na drzewie przy danym domu lub na parapecie a nie na łące gdzieś w oddali

Gość gość
I może jeszcze co? Moi sąsiedzi mają sowie gniazdo w budynku gospodarczym i te sowy wkoło latają po okolicznych polach i podwórkach i jakoś wszyscy żyją i mają się świetnie. Weź se walnij jakiegoś głębszego i zrób coś z życiem, bo marnie z twoją głową.

Gość gość
30.lat mieszkam na wsi i w życiu jeszcze sowy tam nie słyszałam. No chyba że wieczorem w lesie Ale do lasu mam daleko

Gość gość
Sowa, która siedzi na gałęzi drzewa rosnącego blisko domu, może zwiastować śmierć lub chorobę któregoś z jego mieszkańców. Kilkanaście lat temu sowa usiadła się blisko naszego domu (w sensie-na drzewie) i tak oto dowiedziałam się o tym przesądzie od mojego taty. Żeby było "ciekawiej", tego samego dnia, w godzinach wieczornych, zmarła starsza kobieta z mojej miejscowości. Nie była z nami spokrewniona, ale pamiętam, że ciężko chorowała. Byłam sceptycznie nastawiona do tego typu spraw, ale wtedy poczułam się nieswojo. Sowa odleciała następnego poranka. Zawsze powtarzam: kto chce-niech wierzy w tego typu rzeczy. Nie mnie to oceniać...

Gość gość
a ja np. wierze w przadad o wypadajacych zebach. kilka lat temu snilo mi sie ze wypada mi gorna 1. oznacza to smierc bliskiej osoby alboojciecalbo matka. i moj ojciec zmarl na 2 dzien. cos w tym jest.

Gość gość
zwykły zbieg okoliczności.

Gość gość
Chciałabym zobaczyć wasze miny jak sowa znowu usiądzie blisko waszego okna:) Powiedz mężowi, że zamykanie okna nic nie da:):)