Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

suche plamki na ciele niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Co to moze byc? Sa za uszami,plecach, brzuszku i łokciach. Czym to smarować? Mam do kapieli z firmy pharmacelis a czy moge to zamienić na zwykłą parafinę? Córka ma 5 msc. A nasz pediatra powiedziala,ze mozna zgadywać przy takim malym dziecku.(zasugerowałam ze moze to skaza białkowa). Proszę o radę

Gość gość
Co zrobić żeby znikły?

Gość mamatoli
ile dzieci tyle przypadłości.. moja mała też na początku miała takie akcje i okazało się że to po prostu reakcja na kosmetyki, zmieniliśmy oliwkę na tę z Sylveco http://www.topdrogeria.pl/kosmetyki_dla_dziecka_i_mamy/oliwka_do_ciala_z_betulina_dla_dzieci_i_niemowlat,12401.html i wszystko jest okej. ale równie dobrze może być to uczulenie na jakieś pokarmy, proszek do prania, cokolwiek tak naprawdę.. musisz próbować.. no ale lekarz powinien ci coś jednak powiedzieć konkretniejszego. mój zobaczył córkę i od razu powiedział że to pewnie od oliwki. zmieniliśmy i jest okej.

Gość gość
To powinnam iść z nią do lekarza czy np odstawić nabiał? Czy po prostu smarować ją czymś tłustym?

Gość gość
Mozliwe azs. Odstaw zupelnie nabial na dwa tygodnie i zobaczysz. Kup jakis emolient i smaruj lub kap.

Gość gość
nie korzystaj z oliwek, kup sobie jakis dobry emolient i w tym kąp dziecko, odstaw nabiał i idz do lekarza!a nie tutaj pytasz

Gość gość
Moj syn tez to mial ok 5 msca zycia i bylam z tym u dermatologa. Lekarz stwierdzil ze to nie alergia na pokarm. Polecil mi uzywac do kąpieli zel mimi cutis help i balsam tej samej firmy. Zadzialalo. Po skonczeniu tych preparatow normalnie wrocilam do kosmetykow z nivea. Teraz synek ma prawie 13mscy i raz na jakis czas pojawia się ta biala sucha plamka i ponownie stosuje te kosmetyki.

Gość gościnni
Mój miał uczulenie na czekoladę, mleko i proszek do prania. Odstawiłam powyższe rzeczy i skóra po trzech dniach już była inna

Gość gość
Skóra naszego Dziecka z AZS, dziecka cierpiała przy kontakcie z roztoczami. Przy lekturze bloga P y z u s z k o w o (notabene fajny blog o pielęgnacji dziecka alergicznego) poznaliśmy odzież dla alergików ze srebrem. Sprawdziliśmy ją, jest mięciutka, bawełniana, bardzo delikatna w dotyku, miła dla skóry. Inna niż sztuczne tkaniny, też "wyposażone" w jony srebra, ale sztywne, i szorstkie. Roztocza w zetknięciu z tą tkaniną padają jak muchy, nie atakując skóry, a dziecko śpi spokojnie. Bardzo polecamy Rodzicom podobnych Dzieciaków, blog łatwo znajdziecie w sieci.

Gość gość
To na 100% atopowe zapalenie skóry. Dwójka moich dzieciaków ma to samo i z początku również myślałam, że to straszna choroba, ale życie nauczyło mnie, że można z nią skutecznie walczyć. Podstawa to emolienty: emulsja do kąpieli i emulsja do smarowania. Do tego Dermaveel, którym smarujesz suche, czerwone, łuszczące się i pękające miejsca na skórze.