Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wypada?

Polecane posty

Gość gość

Mieszkam w bliźniaku. Mamy mały ogródek oraz taras koło domu. Sąsiedzi, którzy mieszkają tuż obok często siedzą u siebie na tarasie i rozmawiają o sprawach, które wydają mi się dosyć prywatne (mają trochę poważnych problemów aktualnie). Wiem o nich od tejże sąsiadki. Głupio mi jest w takich momentach wychodzić do siebie na taras i ogródek np. z dzieckiem i słyszeć wszystko co oni mówią. Nie chodzi o jakieś podsłuchiwanie czy wścibstwo z mojej strony, bo mnie ich rozmowy nie interesują i szczerze mówiąc wolałabym nie być ich świadkiem. Mnie jest po prostu głupio, że to słyszę i oni widzą, że ja to słyszę. No ale nie chcę z ich powodu się chować w domu, gdy jest np. ładna pogoda.

Gość gość
żartujesz? nawet bym się nie zastanawiała, czy mogę wyjść do własnego ogródka, jak sąsiedzi mają problemy, to mogą je omawiać w 4 scianach

Gość gość
Dokladnie. To oni jacys dziwini skoro im nie przeszkadza rotrzasanie prywatnych problemow na tarasie gdzie inni moga ich slyszec.

Gość gość
Problemy omawiają na swojej posesji. Są u siebie i ty tez jesteś u siebie. Ciężko żeby ktoś musiał być powściągliwy będąc u siebie.

Gość gość
Ja to właśnie wszystko rozumiem. Ale no zwyczajnie po ludzku jest mi głupio. Oni w trakcie rozmowy i naglę ja wychodzę i siadam sobie 4 metry od nich...

Gość gość
To zrob sobie jakies odgrodzenie

Gość gość
Tym bardziej wychodź, sąsiedzi może się zreflektują że jednak taras jest wspólny i nie wypada tam załatwiać takich spraw. Idzie lato, wystaw sobie tam stoliczek, ławeczkę, wyjdź z książką zjeść obiad na świeżym powietrzu.

Gość gość
Taras nie jest wspólny. Ja mam swój taras, oni swój. Dzieli nas nawet płot. No ale nasze tarasy dzieli jakieś 4 metry, więc jest to bardzo blisko... No ale macie rację

Gość gość
To już naprawdę przesadzasz, to sąsiedzi zachowują się niestosownie robiąc coś takiego a nie Ty- przypadkowo słuchając. Wiem, mi też jest niezręcznie jak mimowolnie słucham cudzych awantur czy intymnych zwierzeń, ale takie uroki życia, nic nie poradzisz. Ewentualnie sobie to ogrodzenie jeszcze osłoń dodatkowo.