Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego tak trudno znaleźć w Polsce dobrą prace ? wysyłam CV i nic...

Polecane posty

Gość gość

jak niektorzy znajduja prace ? do mnie odzywają sie tylko agencje zatrudnienia tymczasowego, telemarketing i inny syf :O

Gość gość
Bo nie ma zakladow

Gość gość
bo w Polsce nie ma"dobrej pracy"! jest tylko syfiasta, bez umowy, za najniższe stawki miejsca w budżetówce i lepszych firmach są "dziedziczone" i tylko dla najbliższych znajomych

Gość gość
Dokładnie, w Polsce jest mało dobrej pracy. Głównie w dużych firmach o zagranicznym kapitale ale one nawet nie dają często ogłoszeń tylko pytają pracowników czy mają znajomych z polecenia Reszta czyli większość zakładów to małe i średnie firmy, tacy janusze biznesu, nie mają kasy, a jak mają, wolą sobie coś kupić niż zainwestować w interes i szukają mega specjalistów, najlepiej studentów na rencie, za grosze

Gość gość
W korporacjach dobra praca jest, ale tylko dla osób naprawde ze świetnym wykształceniem, dyplomami, kursami albo szukają pracowników ludzie od HR, head hunterzy którzy wyszukują osoby i proponują im spotkanie, prace. Zwyczajny czlowiek z ulicy może tam dostać zwyczajne najgorsze stanowisko za niewiele więcej niz najnizsza krajowa. Urzedy i państwowe firmy, tez się zgadzam, stanowiska z polecenia albo matka wciąga córke, córka kuzynke lub najlepszą przyjaciółke, dostać tam prace bez polecenia jest bardzo trudno, są niby ogłoszenia ale mam wrażenie że dla ''picu'' bo muszą dać, a osoba juz dawno została wybrana. Ludzie sami sie szmacą zgadzając się na prace po 8-10 godzin za 1500-2000 zł, dlatego sa takie stawki nie inne