Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zombify

Ile kcal powinnam jeść?

Polecane posty

Gość Zombify

Wiek 14 lat, 165 cm, 50-51 kg. Cel to umięśniona, wysportowana sylwetka, zrzucenie kg z tłuszczu i "uzupełnienie" wagi mięśniami. Aktywność fizyczna: Rano 1h cardio i 30 minut rowera stacjonarnego Wieczorem 3h rowera stacjonarnego +dziennie 2-3h zwyklego rowera, czasem wpadnie 30 minut biegania albo rolek. Cel- chudnąć 2kg na miesiąc.

Gość gość
Jak ja tego nie lubie jak ktoś pisze " chce schudnąć 2 kg " schudnąć można na kilka sposobów, pozbyc sie wody, spalić mięśnie, spalić tłuszcz i która opcje wybierasz? Przy takiej aktywności fizycznej możesz tylko spalić mięśnie, nic nie zbudujesz. Ile masz % body fatu że tłuszcz ci przeszkadza??

Gość Zombify
Napisałam wyżej, że chcę zrzucić z tłuszczu. :) 18% bf. W 2017 roku interesują mnie zawody kolarskie, dlatego zaczynam szykować formę + ruch to moje największe hobby.

Gość gość
Diety ci rozpisywał nie będę bo za to przecież biorą normalnie dietetycy kase :D dobry stosunek białko:tłuszcze:węgle w dobrych porach i na deficycie kalorycznym będziesz w stanie spalić te 2kg w miesiąc tylko nie rób sobie -1000 kalorii bo nie tędy droga przy twoich 9kg BF

Gość gość
pewna dziewczyna zrobiła super kalkulator, gdzie podajesz wagę i wzrost itp i ci samo oblicza ile powinnaś kcal jeść. Poczytaj jej posty, ogólnie od tej najwyżej wartości kcal jaka ci wyjdzie, jedz 20% mniej kalorii (zwykle ok 500) dziennie by schudnąć :) powodzenia codzienniefit pl/ kalkulator-zapotrzebowania-kalorycznego

Gość gość
Masę mieśniową buduje się na siłowni i odpowiednimi składnikami odżywczymi dostarczanymi do organizmu - białkiem. Jesteś dzieckiem, powinnaś to robić wszystko z głową. Ściągnij sobie Fitatu, jak musisz i licz kalorie, a najlepiej udaj się do specjalisty, bo jak dla mnie jesteś za młoda na takie rzeczy. Masakra co te pseudo gwiazdki robią z młodym człowiekiem.

Gość gość
1987,5 kcal.

Gość gość
najlepiej skorzystać już z gotowych kalkulatorów kalorii, które dokładnie wyliczą co i jak. Pamiętaj jednak że istotne jest nie tylko ile jemy ale też co jemy. http://www.sfd.pl/Kalkulator_kalorii_dziennego_spo%C5%BCycia_z_zapisem-t960443.html tutaj znajdziesz wszystkie potrzebne materiały :)