Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy w ciąży z chłopcem wyglada się lepiej niż z dziewczynką?

Polecane posty

Gość gość

Powtarza mi to każda kobieta która mnie widzi i zna mnie. Np.kolezanki, ciocia, teściowa. Jestem właśnie w ciąży z chłopcem. Jakie Wy macie obserwacje w tym temacie?

Gość gość
wyglądałam dobrze do połowy 7 miesiąca- faktycznie promienna cera, ładne włosy, paznokcie, potem zaczęło się wielowodzie, wywaliło mi brzuch jakbym tam miała trojaczki, zaczęły się obrzęki, pryszcze i w ogóle wyglądałam jak potwór- w moim odczuciu

Gość gość
chyba nie , ja wygladalam z corka pieknie i kazdy mi to mowil nawet pielegniarki , utylam tylko 7 kg mialam piekne wlosy i cere ,brzuszek to mi wyskoczyl dopiero tak w 6-7 miesiacu z synek katastrofa utylam jak balon jak slon ponad 20 kg mialam pryszczata nalana gebe ehh w ogole masakra opuchniete giry bleeee

Gość gość
Moja twarz jest tak spuchnieta, że wygląda jak balon. Usta jak u glonojada. Nawet powieki mi pachną :( Na twarzy mam brązowe plamy. Mam nadzieję, że znikną po porodzie. Podobno to normalne w ciąży. Żeby nie pogarszac stanu skóry stosuję krem 50+. Włosy są piękne, cera też ok.( nie licząc tych plam). Przytyłam jakieś 5 kg. Noszę ubrania sprzed ciąży. Termin mam na 7.07. Podobno będzie córka. To moje 1 i ostatnie dziecko. Mam dosyć ;)

Gość gość
Z pierwsza corka rzeczywiście włosy dramat,ja plus 30 kg,same obrzęki,ledwo chodziłam,pryszcze jak u gimnazjalistki teraz drugi raz corka zero obrzęków,pryszczy plus 6 kg,slicznewlosy i paznokcie.żadnych przebarwień na twarzy.

Gość gość
Mam corke. W ciazy wygladalam najlepiej z calego zycia chyba

Gość gość
Ja liczę się z mężem a nie z innymi obserwującymi mnie. Ja nie przytyłam dużo bo nie glodzilam się lecz uważałam na dietę. Do tego nogi zaczęły mieć obrzęki to ginekolog doradził nam wszystko bez soli i wróciły do normy.Nam mówił bo mąż jest zawsze podczas każdego badania ginekolog cipki i wspierał porody nie wstydzę się męża bo przecież on już wszystko widział a intymność mam z mężem a nie z ginekologiem przecież! Do tego ginekolog długo się zastanawiał nim doradził bo mam świadka. Koleżance doradził dużo kwasu ffoliowego skończyło się to źle dla dziecka stały przykurcz paluszków u rączki i operacja. Drugi zażywać dużo wapna i twardy płód i problem z porodem z tego powodu. Gdy poszła się upomnieć do ginekologa to krótko obrażasz mnie masz świadka von! !! Tak kończy się gdy nie masz osoby bliskiej

Gość gość
a ja myslalam ze ciebie psychiczna k*****o juz zamkneli a ty dalej na kafe siedzisz p********z o tym badaniu z mezem i walisz sobie palcowe ( albo konia)

Gość gość
Ja jestem w ciąży z chłopcem. Od początku pojawiły się wypryski na twarzy,włosy utraciły swój blask..później zaczęły pękać naczynka krwionośne na twarzy i ramionach.. Ogólnie nie wyglądam za dobrze pomimo tego że figura została praktycznie bez zmian oprócz brzuszka.

Gość gość
Nigdy nie wygladalam tak ładnie jak w ciąży z moim synkiem. I też mi wszyscy mówili od razu, ze będzie syn. Nie pytając o płeć. Na moje pytanie skąd wiesz? Odpowiedź była krótka wyglądasz pięknie od razu widać że chłopaka nosisz! Teraz moja koleżanka jest w ciąży z córką i też wygląda świetnie. Także to jest po prostu moje drogie Panie kwestia genów raczej. Wieku w którym się w ciążę zachodzi itp itd ;)

Zwykly zabobon :P ze niby corka odbiera urode matce.. ja, moja siostra i kuzynka mamy synow, a w ciazy wygladalysmy wszystkie trzy jak jakies nieszczescia chodzace :P