Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

otyłość a zaparcia

Polecane posty

Gość gość

jestem osobą otyłą i ciąglę cierpię na zaparcia. Dbam od pół roku o siebie, zdrowiej jem, ćwiczę, ruszam się, a zaparcia i tak wracają. Powoli nie wiem co robić już ;(

Gość gość
jedz więcej błonnika i dużo pij wody

Gość gość
polecam Ci kurację dicopegiem 10g. Mnie pomaga szybko i zaparci dłuuuugo nie wracają. Myślę, że waga u Ciebie też robi swoje. Schudniesz, odciażysz jelita, ciało i bedzie lepiej

Gość gość
Kup błonnik vitalny. Nie musi być ten drogi polecany na forach, wystarczy poszukać w sklepach ze zdrowa żywnością, kosztuje kilkanaście zł. Można tez kupić produkty i samemu sobie zmieszać. Tylko musisz pamiętać, żeby pic dużo wody, bo inaczej problemy się pogłębia. najlepiej postawić koło siebie butelkę z wodą, wtedy pamięta się o piciu.

Gość gość
o tak duża ilość wody to podstawa! Minimum 2,5 litra a nawet wiecej w taką pogodę. Tez brałam kilka razy tez dicopeg i faktycznie super mnie stawiał na nogi ;)

Gość gość
póki nie schudniesz bedziesz je miała

Gość gość
pij dużo wody, na śniadanie polecam owsianki z jabłkiem i lyżeczką lnu i siemienia lnianego. Poprawia perystaltykę jelit, Jeśli zaś zaparcia czesto wracają to polecam kurację dicopegiem 1o. Szybko przechodzi wszystko a zaparcia nie wracaja. Jednak dietę dalej trzymaj, przy odchudzaniu Ci się przyda

To nie prawda, że dopóki nie schudniesz będziesz mieć zaparcia. Co nieco o tym wiem. Również stosuję błonnik naturalny jako suplement i faktycznie przy nim musiałam dużo pić, ponieważ przy braku wody działa on odwrotnie. Stosowałam go przez miesiąc (już było widać efekty), ale potem "poznałam" młody jęczmień, który zawiera enzymy trawienne wspomagające pracę układu pokarmowego. Mi jakoś on bardziej odpowiada, no i działa: o zaparciach już zapominiałam a kilogramy lecą w dół. I w ogóle czuję się po nim jakoś lepiej. Ja swój kupuję na http://ziolavita.pl/index.php?do_search=true&search_query=m%C5%82ody+j%C4%99czmie%C5%84 (można tu wybrać sok, proszek, tabletki - jak kto chce :))

Gość gość
niestety przy otyłości to normalne jest że zaparcia się pojawiają. Także myślę, że to powszechne. Biorę dicopeg 10g na zaparcia w takich chwilach ;)