Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Arktyka111

Mam torbiel jajnika i jestem załamana

Polecane posty

Gość Arktyka111

Męcze się z nią już poł roku.Zawsze miałam nie regularne cykle i bolesne miesiączki. 23 grudnia zeszłego roku udałam sie do ginekologa,gdyż od 2 miesięcy nie miałam miesiączki,okazało sie ,ze w lewym jajniku znajduje sie torbiel wielkosci 4 cm.Gin stwierdził,ze jest ona czynnościowa,prawdopodobnie nie pękł mi pecherzyk graafa.Zapisał duphaston na przywołanie miesiaczki,bralam 5 dni,dostałam,pozniej mialam brac od polowy cyklu.Miałam straszne bole jajnika.Gin stwierdzil,ze powinnam udac sie na pogotowie jak bedzie mnie dalej bolec,i ze nie zapisze mi juz wiecej leków.Udałam sie do innego.Wykonałam badanie ca125 wynik mnie przeraził: 50 .Od razu sie poryczałam,ze mam raka.Dostałam na 3 miesiące tabletki anty elin,ze po tym czasie niby torbiel,peknie lub sie wchłonie.Niestety nic z tego.Nadal jest i sie ani nie zmniejsza ani nie zwiększa.Dostałam znowu kolejne 3 blistry elin na kolejne 3 miesiące,a jak nie znikne,laparoskopia.Strasznie sie boje.Przez tamte 3 miesiace stosowanie tabletek,piłam miesiac skrzyp z jemioła,wyczytałam na forum ginekologicznym,ze niby pomaga na torbiele,potem piłam zestaw: krwawnik,nagietek,skrzyp,kłącze perzu,kolejny miesiac piłam zestaw: skrzyp,krwawik,przywrotnik,kłacze perzu,nagietek,brzoza,siemie lnu.A ta przeklęta torbiel w najlepsze sobie siedzi w moim jajniku i ani ruszy.Jajnik od czasu do czasu boli,kłuje,boje sie ze skoncze pod nożem.Zastanawiam sie,czy dobrze robie pijąc zioła podczas kuracji hormonalnej i olej lniany,czy to sie nie kłoci z tabsami:( Czytałam,ze kobiety miały i 8 cm i ze sie po miesiacu wchłoneły a moja po poł roku nic:(Zna ktos jakis skuteczny lek na torbiele czynnosciowe? Jakies zioła,sublementy,sprawdzone leki homeopatyczne ?

Gość NataliaGdy
Witam i jak Twoja Torbiel mam to samo i myśle o tych ziołach?? Czy tobie to coś pomogło jakie miałaś rozwiązanie? Proszę odpisz tutaj. Pozdrawiam Natalia

Gość gość
Przy kuracji hormonami nie mozna pic ziol. Ja po wybraniu tabletek ,stosowalam tez ta mieszanke ziol i mi sie miesiaczka zatrzymala ale mi pomogly hormony tylko chcialam zapobiec nawrotom torbieli tez mam problem . Po operacji nowa torbiel zrobila mi sie w 1,5 m-ca. Mialam torbiel 6na 7 chodzilam z nia kilka lat mialam laparoskopie.Nie moge brac hormonow(biore tylko na leczenie) i one sie odnawiaja (torbiel czynnosciowa).