Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie macie Polacy zdanie na temat instytucji państwowych?

Polecane posty

Gość gość

Opisujcie swoje doświadczenia! Ja kiedyś byłam światkiem oszustwa ze strony pewnego brokera i postanowiłam wypróbować jak działa Krajowy Nadzór Finansowy i wysłać zrzuty ekranu złapanego na gorącym uczynku sprawcy opisując szczegółowo zdarzenie. Wiecie co zrobił KNF ? -Poskarżył się sprawcy że taka i taka-(podał sprawcy moje dane osobowe) doniosła na niego! Efektem było otrzymanie przeze mnie urzędowego pisma w którym sprawca grozi mi że jeśli ośmielę się głośno o tym mówić w dalszym ciągu pozwie mnie o zniesławienie! To po co jest Krajowy Nadzór Finansowy? PO HOOOOJ! Po prostu! A Wasze doświadczenia?

Gość gość
Qrwy i zlodzieje.

Gość gość
Gdybyś złapała na gorącym uczynku jakiegoś przeciętnego Kowalskiego to Knf by go męczył aż by zamęczył biedaczka! Wybrałaś sobie zbyt grubą rybę! Grube ryby nie mają nadzorów!

Gość gość
Dokładnie! W biedniejszych krajach nie ma nadzoru i żyją ludzie i mają się lepiej! Nadzór jest tylko po to żeby nas za ryje trzymać! Nie dla naszego bezpieczeństwa! To jak piszesz autorko legalny zamach na nasze oszczędności a nadzór ma tuszować sprawę! Kary są tylko za nasze przewinienia dla nas!

Gość gość
W każdym cywilizowanym kraju z założenia musi funkcjonować jakaś określona ilość instytucji państwowych, a jak one działają to już zupełnie inny rozdział. Zazwyczaj nie są to instytucje dla zwykłych obywateli, a jedynie stworzone przez aparat państwowy wydziały, których istnienie wymuszają zapisy prawne i konstytucyjne.

Gość gość
Opresja aparatu państwa w socjalizmie nie ma granic, tak więc uważaj bo jeszcze cię zamordują.

Gość gość
Opresja? Ty wiesz co piszesz?

Gość gość
ZUS jest typową instytucją państwową posiadającą nieograniczony monopol na ubezpieczenia emerytalne chronioną przez opresyjny państwowy aparat przymusu.

Gość gość
gość dziś Opresja? Ty wiesz co piszesz? x nie zapłać podatku, a przekonasz się na własnej skórze do czego zdolny jest opresyjny aparat państwa

Gość gość
jest ich zdecydowanie za dużo

Gość gość
Namnożyli bezproduktywnych urzędów w celu pasożytowania na obywatelach.