Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawygosc

kilka pytań o L4.

Polecane posty

Gość ciekawygosc

Mam L4 "chodzące" - co to dokładnie oznacza? Mogę wychodzić ogólnie, czy np tylko do lekarza?

Gość gośćkhjkicguyi
mozesz chodzić wszedzie

Gość gość
Normalnie możesz chodzić.

Dokładnie, możesz chodzić wszędzie. Ale to nie oznacza, że nie mogą Cię skontrolować z ZUSu. Ja miałam chodzące a i tak miałam kontrolę. Musiałam się tylko wytłumaczyć gdzie byłam jak przyszły Panie. Chcą w ten sposób wyeliminować L4 na których ludzie wyjeżdżają do pracy.

Gość gość
Spokojnie możesz chodzić gdzie chcesz.

Gość gość
Tzw L4 chodzące wg interpretacji ZUS wcale nie oznacza że można chodzic wszędzie, a jedynie w celu spełnienia podstawowych potrzeb tj apteka, lekarz W razie kontroli ZUS gdy będziesz nieobecna będziesz musiała się tłumaczyć

Gość gość
Mozesz chodzic, natomiast nie wolno ci podjac innej pracy i moze cie skontrolowac zus lub zaklad pracy.

Gość gość
Wydaje mi się, że te kontrole z ZUS to rozdmuchana sprawa. Mieszkam w Warszawie, choć nie pochodzę stąd. Ja byłam na L4 od 4 miesiąca ciąży. Na L4 wyjechałam nie raz na wycieczkę, nawet 2 tygodnie mnie nie było raz. Nigdy kontroli nie miałam. Szwagierka też nie miała żadnej kontroli z ZUS. W ogóle nie znam nikogo kto by miał.

Gość gość
tak z ciekawości - co to za choroba przy której można chodzić wszędzie tylko nie do pracy?

Gość gość
np hemoroidy na pół d**y w ciąży, nabrzmiałe krwawiące i bolące tak że nie mozesz usiąść na 5 minut ani w pracy ani u lekarza. najlepiej wtedy albo leżeć ale to może tylko pogłębić problemy, więc lepiej dużo spacerować żeby ułatwić jelitom pracę. wystarczy? czy mam wymieniać dalej ?

Gość gość
gratis dorzucę problemy z krążeniem . które mogą sugerować poważne problemy np. zakrzepowe zapalenie żył. lepiej dużo spacerować niż siedzieć 8 godzin bez ruchu za biurkiem. coś jeszcze?

Gość ciekawygosc
gość 05:35 - ciąża.