Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Strach przed mówieniem

Polecane posty

Gość gość

Boję się mówić. Mój głos przy innych ludziach bywa chrapliwy, bardzo niepewny albo sztuczny i to czasem jest naprawdę nasilone. Często mam też chrypkę, również uważam, że to na tle stresowym, bo dziwnym trafem chrypię wtedy, kiedy się mocniej stresuję, nigdy jak np. rozmawiam z mamą etc. Mam za sobą epizod jąkania, w liceum tak się ze mną porobiło, na parę miesięcy. Często unikam ludzi, chyba że mam naprawdę dobry nastrój, wtedy sama zaczynam rozmowy, ale na ogół nie jest różowo. Ale wiadomo, że ktoś do mnie też nieraz zagaduje i muszę z nim gadać. Często też dziwnie chrząkam, odchrząkuję, chyba jakoś podświadomie próbuję pozbyć się tego dziwnego wrażenia w czasie mówienia. Widzę, że ludzie np. w sklepach z jakimś takim rozbawieniem na mnie reagują, kiedy coś mówię, i to nie jest mój wymysł, bo często obserwowałam jak się ekspedientki odnosiły do innych, i była różnica (a nie sądze, żeby za wygląd się podśmiewały, bo jestem uważana za ładną) Męczące jest dla mnie to wszystko, co mam z tym zrobić?

Gość gość
up

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Tylko nie Namysłów.

Gość gość
up

Gość gość
Mam tak samo w dodatku lekki problem ze sluchem który poteguje problem. Myślę że to psychika tak jak u Ciebie boje się odzywac wśród ludzi chyba że dom to co innego i zawsze trudno mi się wtedy mówi. Kiedyś mnie gnebiono w szkole wiec myślę że to również przez to.

Gość gość
O właśnie, ja też mam lekki problem ze słuchem i mnie to denerwuje. Chcę iść na przeczyszczenie uszu do laryngologa, ale jak to nie pomoże, pomyślę o odstawieniu słuchawek:P

Gość gość
23:26 A Ty jesteś autorka? Jesli tak to może to jest powód? U mnie ti problem z wyrównaniem cisnienia w uszach przez co mam wrażenie przytkania ucha i pogorszony słuch ale jakos zaden lekarz nie umie tego wyleczyć :(

Gość gość
TO SŁUCHAJ