Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na żądanie? Wcale czy na siłę??

Polecane posty

Gość gość

Co ma zrobić gdy mijają 3a nawet 4 u a moje 3,5 mc dziecko nie chce jeść i aż płacze przy próbie nakarmiena go??? (karmie piersią)

Gość gość
Chodzi o 3-4 godziny

Gość gość
I dodam że nie jest chore na nic. W nocy jedzenie było ok.o 7 rano też a potem znowu nie da się do piersi przestawić :(

Gość gość
Poczekaj troszke dluzej i sprobuj. Jesli nie pomoze, fo odciagnij i podaj z butelki. Moze mu za slabo albo za mocno leci i nie chce

Gość gość
Nie słuchaj rad odnośnie butelki-na to zawsze jest czas/ostatecznosc jesli zalezy Ci na kp. Proponuje na śpiocha spróbować albo jak dopiero sie rozbudza-wtedy działa najlepiej. Proponuj, proponuj, proponuj do skutku bo to niemożliwe zeby sie zagłodzilo skoro ma piers pod nosem ;) Nie stresuj sie bo moze miec skok rozwojowy, może mu zeby wychodza itp.

Gość gość
No właśnie ślini się okropnie od jakiegoś czasu i jest bardziej marude... Od tygodnia mam tak że ładnie je co 2-3 h nawet czasem po godzinie zje a potem zmiana o 180stopni i rozpacz na widok piersi dzisiaj z tych nerwów karmiłam na stojąco a raczej chodziłam po pokoju bujałam i przez kapturek, to było na siłę bo po 4h już się zdenerwowałam... W nocy ładnie je a w sumie za ładnie no od momentu kiedy zaczęły się te cyrki budzi się co 2-3 h w nocy... Boję się że moje dziecko zniecheciło się właśnie przez to że od jakiegoś Czasu pokarm leci mi aż do przesady mocno:(

Gość gość
Jeśli dziecko jest zdrowe, to się samo z wyboru nie zagłodzi. Butelka to ostateczność. Dziecko może się przestawić i odrzucić pierś całkowicie. Jeśli nie dasz mu wyboru, będzie piło z piersi. Może masz malucha, który po prostu się najada na dłużej. 3,5 miesiąca to już nie noworodek, że trzeba mu godzin karmienia pilnować. Wyluzuj trochę. Jeśli faktycznie leci pokarm za mocno, to odciągnij część przed karmieniem. Ja tak robiłam i działało. Inaczej tak tryskało z piersi, że potrafiło maluchowi całą buzię zalać mlekiem.

Gość gość
Obrzydlistwo.