Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćszop

Jak nie zwariować starając się dłuższy czas o dziecko

Polecane posty

Gość gośćszop

Na wstępie powiem że nie żyję tylko tym, więc nie piszcie, że świat się nie kończy tylko na zachodzeniu w ciąże. Staramy się o drugie dziecko, na początku był totalny luz, ale i tak nic z tego. Nie zabezpieczamy się już 2 lata, a ciąży nie ma. Psychicznie jest mi bardzo ciężko z tym. I jak ty wyluzować??? Badań już trochę zrobionych, czeka mnie niedługo drożność jajowodu.

Gość gość
Ja się staram już ponad 2 lata o pierwsze dziecko. Nie mam owulacji i ciężko ja wywołać. Badania w normie. Jestem wyczerpana i pomalu popadam w depresję. Oczywiście wokół każdy zachodzi w ciąże i niedoborze mi się robi kiedy ich wszystkich widzę.tak właśnie nie cieszę się z ich szczęścia poprostu nie umiem.

Gość gośćszop
Współczuje ci...Może jakieś silniejszej stymulacji owulacji potrzebujesz? Ja jestem trochę bardziej skomplikowanym przypadkiem, w 2011 r. miałam ciążę pozamaciczną, no ale już w 2012 urodziłam zdrowe dziecko. Także spodziewałam się że może się zejść i z drugim, no ale 2 lata, to już przeginka :O

Gość gośćszop
Tzn. ja aż tak mocno ciąż innych nie przeżywam, no ale mam już jedno dziecko, tylko pierwsza reakcja jak się dowiaduje, to z reguły czuję ścisk w środku...później to już się cieszę, ostatnio u męża ciotecznego brata urodziło się dziecko, to się sama chętnie dopytuje, co i jak :)

Gość gość
Do dziewczyny starającej sie zajść w pierwsza ciaze, czym jestes stymulowana? Czy jajeczka same pękają?

Gość gość
Wiesz u Ciebie jest trochę inna sytuacja z tego względu że już jedno dziecko masz i trochę w inny sposób reagujesz. Ja natomiast przezywam to strasznie. Mam nadzieje że kiedyś mi się uda tym bardziej że raz zaszłam w ciąże ale biochemiczną. Muszę poszukać lepszego lekarza który wykaże choć odrobinę zainteresowania a nie patrzy jak na kolejne 200zl za 10 minut pogadanki. Sprawdzałaś czy masz owulację?

Gość gość
Jestem stymulowana clo. Cały czas 1 tabletkę . Pierwszy cykl z owulacja i ciąża biochemiczna. Drugi z owulacja bez ciąży. Kolejne cykle pęcherzyki rosły do 15mm i się zatrzymywały. Do jednego z cykli dodany byl puregon w najmniejszej dawce i również urosły do 15 mm. Teraz przez pół roku nie biorę nic. Nie chodzę do lekarza i o dziwo mój okres stal się regularny z czym zawsze miałam problem

Gość gość
Kobiety, ja czekałam 4 lata na swoje pierwsze dziecko. Chodziłam od lekarza do lekarza, zapisywano mi tylko jakieś leki i każdy zlecał inne badanie. Miałam totalnego doła i pełna byłam agresji. Zrezygnowałam z macierzyństwa i wtedy zaszłam w ciążę, naturalnie. Wam też się uda, głowy do góry. Jak takiem nieszczęściu jak ja się udało to i Wam się uda. Za to teraz mam nieustające kolki, obrzygane koszulki, zero snu. Ala jak mała spojrzy na mnie i się uśmiechnie to.....

Gość gość
Gość. 14:49 jaki u Ciebie był problem? Jakie leki brałaś?

Gość gość
Ja z moim narzeczonym postanowiliśmy ze nie ma na co czekać że dziecko pięknie nasza miłość dopełni i jak na zawołanie aż sama w szoku byłam ze to tak prosto. Dosłownie tydzień czasu dwa razy dziennie :-) nadal nie mogę uwierzyć w ten Cud w moim brzuszku :) trudno mi jest zrozumieć autora Ale może Modlitwa jest odpowiedzią??

Gość gosc6666
U mnie też starania o drugie dziecko już 2 lata i jestem załamana....:( tyle znajomych jest teraz w ciazy i to mnie dobija nie mogę przestać o tym myśleć. A jeśli już nigdy nie będę mogła mieć dziecka to się załamie.

Gość gość
Będziesz mogla. Celuj dokladnie w dni płodne ale na luzie. Winko z mężem i miły wieczór i bedzie dobrze.

Gość gość
gość dziś i co miał dac twoj post? miał zdenerwowac autorke? bo ty masz dobrze, a ona żle? kobieto nie masz wyczucia

Gość gośćszop
Ktoś pytał czy mam owulacje...raczej nie w tym problem, bo kilka razy zdarzyło się, że miała USG tuż przed owulacją, duży pęcherzyk i jeszcze tego samego dnia, albo następnego czułam ból owulacyjny, także pęka..no ale monitoringu owulacji to nie miałam... gosss666---> a wiesz że jest jakiś problem, czy po prostu się nie udaje i nie wiadomo dlaczego?

Gość gość
dziś precz pipo glupie cipo

Gość gość
Podstawa jest by mąż nie był izolowany w związku i go się chyba nie wstydzisz. Mój jest zawsze przy każdym badaniu ginekologicznym cipki i wspierał porody. Nie że się krępuje męża i wypraszam z badania cipki a intymność mam z całkiem obcym facetem ginekologiem bo to lekarz ciemnota! Gdyby nie mógł mąż zapłodnić to skorzystali byśmy z zapłodnienia jakiegoś faceta oczywiście w obecności męża bo nie wstydzę się męża. Bo kliniki zapadniające to droga przez mękę! !!

Gość gość
Musisz projekcie kafe wklejac te durne posty z mezem u gina?!

Gość gość
up