Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boje sie powikłań po znieczuleniu czyli temat dla dziewczyn co chcą rodzić bez

Polecane posty

Gość gość

bez znieczulenia. Ja się boję powikłań. Czy sa tu dziewczyny które miały cesarkę bez znieczulenia?

Gość gość
Tak qrwa na zywca... Dziwne ze boisz sie znieczulenia ale powiklan po cc juz nie. Prowo

Gość gość
Z tego co wiem to znieczulenie do CC jest obowiązkowe. To operacja. Wyobrażasz sobie jakby Ci np. Wyrostek robaczkowy wycinali na żywca? Ja to nie chce znieczulenia do porodu sn.

Gość gość
Ja nie planowałam znieczulenia, ale musieli mi podać, bo wywoływali mi poród 3 dni i opadałam z sił. Przy okazji mało kto wie, że zgadzając się na zewnątrzoponowe zgadzasz się też na podanie kroplówki z oksy by skurcze nie zanikły. W moim przypadku była to druga już kroplówka, skurcze pojawiły się bardzo szybko i były baaardzo bolesne, nieludzko powiedziałabym. I znieczulenie nic nie pomogło.

Gość gość
Na mnie przy porodzie naturalnym znieczulenie zewnątrzoponowe nie zadziałało. Pewnie dlatego, że to lekarz decyduje o tym, ile tego środka tobie zaaplikują, a zazwyczaj dają minimum. Za to tak jak ktoś wyżej napisał dali tez kroplówkę z oksy i ona zdecydowanie zadziałała.. na niekorzyść.. Żadnych komplikacji po nie miałam.

Gość gość
Cesarka bez znieczulenia hahahaha. Normalnie jak w horrorze hostel. Idiotki :)

Gość gość
Cesarka bez znieczulenia hahahaha dobre dobre

Gość gość
"Czy sa tu dziewczyny które miały cesarkę bez znieczulenia?" buahahahahhaha badź pierwsza, pokaż na cię cię stać, będziesz jedyna w Polsce a i raczej w całej Europie, no dawaj, znieczulenie to zuooooooooo dasz radę na żywca buahahahhaahahahahahahahah

Gość gość
Bądź pierwsza! Będą pisali o tobie z gazetach, trąbili w sieci i pokazywali cię w tv. Będziesz sławna na bank. Jak dobrze wykorzystasz swoje 5 minut, to zostaniesz bogaczką. Serio, tak głupiego prowo dawno już nie było.

Gość gość
autorko wyjaśnij, jak wyobrażasz sobie rozcinanie powłok brzusznych i macicy bez znieczulenia? no weź mnie oświeć, bo może ja jakaś głupia jestem

Gość gość
Można upić tak aby nic nie czuć.

Gość gość
Może być znieczulenie ogólne a nie w kręgosłup

Gość gość
Można podczas snu.

Gość gość
Nie będzie pierwsza. Mpja gin powiedziała mi, że znieczulenie zewnątrzoponowe nie działa na wszystkie kobiety. Poczytajcie sobie doświadczenia dziewczyn, które czuły wszystko w czasie cesarki mimo znieczulenia..

Gość gość
Chcialabym zauwazyc ze znieczulenie to chemia, chcemia ktore przechodzi na dziecko! I w czasie porodu ta chemia może upośledzić dziecko! I co wtedy?! Pretensje mieć możecie tylko do samych siebie! Czasami warto zacisnąć zęby i przeboleć! A cesarka to chwila.

Gość gość
15.12- głupsza jesteś, niż ustawa przewiduje

Gość gość
Ja mialam zzo i nic mnie nie bolało :) Wogóle nie czulam nóg.. I nie dostałam oxy , nic z tych rzeczy, lekarz podejmuje decyzje indiwidualnie. Nie mialam zadnych powikłan, nic mnie nie bolało i nie boli do dzis, syn dostał 9 pkt, jest absolutnie zdrowy i rozwija sie normalnie :) No, może jest ponadprzeciętnie wysoki i ma alergie na pyłki, ale to przeciez nie od znieczulenia :D Ja tam zzo polecam, mozna sie skupic na oddychaniu, parciu i wspólpracowac z polozna , by szybko i bez komplikacji urodzic dziecko :) P.S. To był mój 2 porod.

Gość gość
Przy pierwszym porodzie bez znieczulenia, tak mnie "poszarpali" w szpitalu, ze skonczylo sie mega krowotkiem i znieczuleniem ogolnym, aby mnie polatać. Przy drugim porodzie wiedzialam, ze wezme znieczulenie ,Nawet nie czytalam o powilaniach, nic mnie nie obchodzily. Dostalam ZZO i wspominam porod jak bajke. Wiec nie robcie sobie krzywdy czytaniem Internetu. KOrzystajcie ze zneczulen

Gość gość
Chcialabym zauwazyc ze znieczulenie to chemia, chcemia ktore przechodzi na dziecko! I w czasie porodu ta chemia może upośledzić dziecko! I co wtedy?! Pretensje mieć możecie tylko do samych siebie! Czasami warto zacisnąć zęby i przeboleć! A cesarka to chwila xxxxxxxxxxxxx noooo

Gość gość
Szkoda że w Polsce się o tym nie mówi, za granicą wszędzie o tym mowią

Gość gość
Do cc wzięłabym znieczulenie, natomiast dwa razy rodziłam siłami natury bez znieczulenia. Pierwszy poród wywoływany oksytocyną, bolało jak diabli, rodziłam bardzo długo. Drugi poród bez wywoływania, urodziłam błyskawicznie. Ból porodowy ma sens, pomaga przeć.

Gość gość
Autorko bierz cc bez znieczulenia ( nie wiem kto ci to zrobi) ja mialam cc ze znieczuleniem ale ja jestem "mietka a nie twarda" Masz racje to tylko jakies pol godzinki , dasz rade Alkohol odradzam jako naturalny srodek znieczulajacy bo urodzisz pijane dziecko

Gość gość
bierzta też wyrywanie zęba bez znieczulenia, a co, po co w siebie chemię lać, przecież to później dziecko zatruje, bo cos zostanie w organizmie, albo uszkodzi nam organy i dziecko też ucierpi

Gość Łowcaprowokacji
8/10 bo dużo idiotek się złapała.

Gość gość
no przecież wiadomo, że to prowo, ale aż żal nie podyskutować