Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mam samochodu ani domu

Polecane posty

Gość gość

Mieszkam w 40 metrowym mieszkaniu blokach i jeżdżę rowerem ;) Moje dziecko ma na szczęście własny pokój ;) Czy jestem biedamamą? :D

Gość Mama z bieszczad
Bieda to jest mieć chore dziecko lub nie mieć pieniedzy na żywność czy rachunki. Fakt, mieszkanie małe a posiadanie auta zmienia komfort życia, ale nie jest to ogólnie rozumiana bieda, moim zdaniem.

Gość gość
A mieszkanie masz na własność ? czy na kredyt? czy wynajmujesz ? mieszkasz w dużym mieście ? to pewnie korzystasz też z komunikacji miejskiej to samochód zbędny Jeśli masz własne mieszkanie czyli nie wynajmujesz i nie mieszkasz z teściami czy rodzicami to nie jesteś raczej bieda mamą , ale zobaczymy co powiedzą inne :)

Gość gość
A planujesz drugie dziecko? będą razem w pokoju ? ile masz lat ?

Gość gość
A ja mam samochód a też jeżdżę rowerem dla zdrowia i oszczędności. Auto w okresie letnim stoi sobie i czeka na zimę. Jeżdżę nim doraźnie gdy pada bądź muszę pojechać gdzieś dalej :)

Gość gość
A ja mam samochod 15letni i n ie mam ani domu ani mieszkania

Gość gość
My mamy 2 stare samochody jeden 15 lat drugi 20 lat , musimy je mieć żeby dojechać do pracy oboje , nie mamy mieszkania ani domu , mieszkamy z teściami mamy osobna góra 2 pokoje , kuchnia i łazienka

Gość gość
Tu autorka, dzięki za odzew :) Mieszkanie własne, kredyt spłacony. Drugiego dziecka nie planujemy a jak będzie wpadka to sprzedamy mieszkanie, dobierzemy kredyt i kupimy większe. Mieszkamy w dużym mieście z dobrą komunikacją więc samochód byłby teraz po prostu zbędny, generowałby tylko koszty. Jak dorobimy się domu z ogrodem za miastem to wtedy auto będzie niezbędne. Miło poczytać, że są jeszcze osoby z normalnym podejściem :)

Gość gość
Aha mam 38 lat, mąż też :)

Gość gość
Dla mnie bieda to jak nie wystarcza na rachunki i jedzenie.

Gość gość
15.14 w sumie racja, ale na kafe wszyscy mieszkają w domach 500 metrowych i jeżdżą Porsche więc już się pogubiłam ;)

Gość gość
Biedna?? Heh skad ci ten pomysl przyszedl do glowy?

Gość gość
Jakbym mieszkała w mieście też bym nie miała samochodu, bo i po co. Ale na wsi to niestety konieczność.

Gość gość
40 metrów mieszkania na własność to żadna biedota:) W porównaniu do wielu osób to i tak masz naprawdę bardzo komfortową sytuację, nie masz się co spinać.

Gość gość
samochód się przydaje-nawet żeby jechać z dzieckiem do lekarza. my mieszkając w mieście mało korzystamy z auta-tyle co np jadąc do rodziców czy navjakies wycieczki ze znajomymi :) A tak na ogół to rower lub komunikacja miejska. A i przy remoncie samochód się przydaje :) my mamy dom w centrum miasta ;)