Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy sie opłaca uczciwie pracować by godnie żyć?

Polecane posty

Gość gość

Uczciwie pracuję z mężem. Mamy 2 dzieci, 65m, maly kredyt, psa i działkę. Życie mormalne zycie. Tak jak większość planuje wydatki, oszczedzam na czaena godzine, na kolonie, nowy komputer ot norma. Klade sie spac o 22 u sąsiadów impreza, wstaje i nich srodek nocy, ja do pracy oni leczą kaca. Ja zakupy eobie w marketach oni w osiedlowym. Ja lekcje z dziemi oni swoje do swietlocy i z glowy. Ja zapieprzam a oni mops, caritas, kosciol, gmima, pozniej piwko, zaecie na tel i gitara gra. Jeszcze sie smieją z moich dzieci tamte dzieciaki, ze same w domi sa 2 h zanim wrocimy z pracy... No głową mala. Gdzie tu jest rozsadek, logika? Polotyka w naszym kraju schodzi na psy

Gość gość
a co ma do tego polityka ?

Gość gość
Sorki za literówki piszę z tel. Co ma polityka...ma i to wiele. Niby polityka prorodzinna dla dzieci, rodzina, i tak dalej. 500+ oby wygrac wybory. Sama dostaje 500 + jednak ten program niszczy społeczeństwo. Odpowiedzialnym rodzicom nie pomoze, nie zaszkodzi bo taki świadomy jest,zea dzieci i za nie odpowiada. Panstwo daje kase, oplaca posilki, daje jedzenie, oplaxa dodatkowe zajęcia, paczki, zajecia w swietlicy społecznej bo lekcje ktos misi odrobic, i jeszcze 500. To jak omi mają 5 dzieci to 2.5 dostają i sie z tym obnoszą monopole i tak dalej. A ja za 3 kola zapieprzam po 8h. Zeby moja rodzina miala normalne życie.

Gość gość
no ale jakby " oni " nic nie dostli to tobie byłoby lżej ?

Gość gość
I nie, nie zazdroszcze! Bo nie mam czego. Świadomie zostaliśmy rodzicami i jestesmy w stanie za to wziąć odpowiedzialnosc. Po prostu to jest spostrzeżenie tego co sie dzieje wkoło. Tym bardziej skoro moje dzieci sa wysmiewane bo siedzą same, bo lekcje odrabiaja z matką a nie panią w społ. Swietlicy, bo ma corka po siostrze rower a tam wszystko jest jak byc powinno..nawet na browca jest

Gość gość
ale jednak coś cię boli skoro rozmyślasz o tym tak intensywnie . skoro uważasz , że tak łatwo im się żyje to kto tobie broni tak żyć?

Gość gość
Nie byloby lzej.to takie spostrzeżenie. normalny czlowiek pracuje a taki siedzi i jeszcze dzieci sie czepia. A to wszystko za nasze podarki! Takiemu wszysrko. A Czemu matkom jedynakow ba sierot 500+ sie nie nalezy bo matka zarobi ciut więcej niz najniższa klasowa.

Gość gość
Krajowa *

Gość gość
A dlaczego ja mialabym tak żyć? Ja swiadomie zostalam matką i jestem w stanie sama zapracowac na swoje dzieci. Wkurzylo mnie to,ze czepiają sie dzieci. takie 8 letnie dziecko nie rozumie co jest normalne a co w tej sytuacji spaczone. Dla dziecka liczy sie fakt namacalny.

Gość gość
Skąd ja to znam! Kochana u mnie 3/4 miejscowosci zyje na koszt panstwa, a ten kto peacuje to frajer! Frajerka nawet szpilek zalozyc nie moze do pracy bo sie lansuje:d pozdro dla frajerki od farajerki