Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zgadzacie sie z tym ,że w biedronce sa produkty nizszej jakości?

Polecane posty

Gość gość

i nawalone chemią ? w koncu dla biednych ludzi ,więc nikt nie przyklada wagi by byla dobra jakosc. moj wujek zawsze powtarza ,że woli kupic drozej cos w osiedlowym sklepie niz w biedronce gdzie robi sie masówkę z najnizszej jakosci produktów.

Gość gość
Jeżeli chodzi o warzywa to są one gorszej jakości a jeżeli chodzi o paczkowane jedzenie to jest takie samo jak w każdym innym sklepie.

Gość gość
wiadomo ze w biedronce sa gorszej jakosci rzeczy.dlatego tansze.

Gość gość
Produkty sa takiej samej jakości jak pod firmowa etykieta np. serki z piatnicy, mleko z lowicza, pomidory z puszki dawtona. Trzeba tylko czytać kto to robi a jest o wiele tańsze bo odchodzą pieniadze na reklamę itp.

Gość sd34345
wczoraj kupiłem w zwykłym sklepie pomarańcze i były suche bez soku ble.... - dzisiaj w biedronce i były takie soczyste mniam...

Gość gość
produkty , które trzymają standart i nie są "wyprodukowane dla biedronki" są w biedronce nawet droższe niż w normalnych sklepach. a taki8 ketchup pudliszki niby firma ale wyprodukowano dla biedronki i ten z biedronki jest rzadki jakiby rozcienczony a tanszy grosze od gestego doskonalego niewyprodukowanego dla biedronki ketchupu pudliszki

Gość gość
To dobrze że twój wujek taki zorientowany! Moja ciotka w latach 60 jako 17latka nawiała z domu i uciekła daleko hen za granicę. Po 60 latach przed śmiercią usiadłyśmy jak równy z równym i pogadałyśmy o życiu bez cenzury Opowiedziała mi o sieciach sklepów które są u niej w kraju i strukturach zaopatrzenia oraz stanowiskach jakie oferują te sieci... Ja opowiedziałam jej o biedronkach i lidlach oraz o tym jak to wygląda u nas. To było 10 lat temu. Ale już wtedy wiedziałam jakie czekają nas zmiany. I bynajmniej nie ma racji twój wujek ale dzięki takim jak on ceny jeszcze nie zwariowały a konkurencja jakoś się trzyma.

Gość gość
Wy nie rozumiecie na czym polega biznes. Czytanie Was za wyjątkiem jednego postu to strata czasu.

Gość gość
Nawet reszta wydawanego Biedrze jest jakas nie taka.Te monety jakieś dziwne jakby dużo gorsze .

Gość gość
ciężko zapracowane pieniądze-zużyte wymięte stare nie prosto z bankomatu-pieniądze krążące w szarej strefie ludzi bez perspektyw na normalność:( Nie gardzę tym, nie. Ale chcę o tym pisać bo to istotne sprawy których nie należy rozwiązywać od dooopy strony, po lewacku!

Gość gość
Używam proszku Vizir i kapsułek piorących, Calgonu , tabletek do zmywarki, papieru toaletowego Regina, tego rumiankowego w kwiatki i te produkty ogólnodostępne są równiez w Bierdonce. Jest mi wszystko jedno gdzie kupię, przecież to to samo do cholery. Czym większa patologia, tym bardziej się wypiera kupowania w Biedronce, co za dziwna moda :-)

Gość gość
CIF i Domestos kosztuje w Bierze tyle samo jak w Tesco albo w Auchan, to mam omijać Biedrę szerokim łukiem, bo mi wyskoczy terrorysta z zamrażarki i zacznie strzelać, tak?

Gość gość
najlepszy jakosciowo market to alma .tam produkty są lepszej jakosci

Gość gość
To samo wino co w Biedrze a droższe o 10 zl.Po za tym właściciel tej sieci to odpychajacy typ o szemranej przeszłości

Gość gość
czy w ogole zna ktos jakikolwie produkt spożywczy z biedronki ,który jest dobrej jakosci i solidnej?

Gość gość
Tańsze bo mniejsze objętościowo ! np. fanta , pepsi itp zamiast 2l jest 1,75 zamiast 1kg czegoś jest 800 lub 900g i mimo tego że to wszystko wiem to ostatnio znowu się naciełam na mleko bebilon zamiast 1200g było 1000g masakra

Gość gość
do stonki obciach chodzić. Raczej kupuje tam tuńczyka dla psa, pomidory w oleju i jakieś ręczniki papierowe, sok 100%, i duże mają tealighty. Także nic Szczególnego w stonce. Obejdzie się. Lubię na ryneczku robić zakupy

Gość gość
Pies ci tuńczyka zjada? Co on, eskimos...?;)

Gość gość
w biedzrze kupuje tylko oliwki, mix sałat, pomidory w puszce. Nic więcej.

Gość gość
dlaczego patologia wypiera się kupowania w Biedronce? Mam jechać po Calgon i po Domestos do kibla do najdroższej drogerii w mieście, żeby jakiś psychol nie cierpiał ☺

Gość gość
a ja kupuje suszone pomidory

Gość lauraa273232
Generalnie myślę, ze niektore produkty są niższej jakości z prostego powodu. Niską cenę zwykle zawierają produkty, które mogą stać długo na półkach ( gdyby stały krótko to tanich rzeczy nie oplacało by się produkować. A skoro stoją długo na półkach to mają więcej konserwantów

Gość gość
No, możliwe, bo tanio to tam nie jest, jak chodzi o produkty ogólnodostępne, tylko te od nich są tańsze. Kawa Jacobs Kronung albo Lavazza w kilku innych sklepach była w podobnej cenie, tak samo jak chemia i znicze

Gość gość
tyle produktu mozna tera kupic w polsce trzeba sie speszyc bo za komuny tego nie bylo 333 www.youtube.com/watch?v=1MSTO3JnDNg

Gość gość
po pierwsze biedronka wcale nie jest tanim, najtańszym sklepem, już dawno rankingi i tabeli to udowodniły.Ale każdy mówi że tanio bo biedronka jest bardzo popularna i najlepiej znana. Nie jest tak, że tam jest słaba jakosć.Wielu producentów chce tam wystawić swoje produkty bo biedronka jako najbardziej popularna wiadomo że wszystko tam jest kupowane więc gwarantuje zejście towaru, wiadomo że producent musi dać niższą cenę ale i tak mu się to opłaca bo zejdzie tego dużo.Jeśli coś jest słabe i nie będzie kupowane to zostanie wycofane więc to nie jest tak że słaba jakość . Pozatym ceny są wyższe od wielu sklepów np w kauflandzie jogurt duży jogobella można kupić za 1,80 a w Biedronce troche mniejsze opakowanie jest za 2,15 i czasami zrobią promocje. Ścierki do kuchni są tańsze w Jusk, tak samo gadżety, kocyki w jusku tańsze niż w biedronce. Proszki do prania w biedronce droższe od kauflanda i tesco , warzywa zawsze droższe od tesco o kaufa,.W biedronce kawy mają małe opakowania i tańsze .

Gość gość
SYF NAD SYFY

Gość goscnigdy dobiedry
Nie kupujcie cukru w biedrze!!! Znajomym pszczelarzom i wielu wielu innym pszczoły wytrulo. Po badaniu cukru wyszło ze są strasznie napompowane chemia. Aha i cukier pochodzi z Niemiec. Żaden k***a Polski. Przestałam tam kupować spozywake dla własnego bezpieczeństwa. Po kosmetykach z serii Garnier bb dostałem okropnego uczulenia, które śniło po ponad dwóch miesiącach i to z pomocą dermatologa i maści za 300 zł. Nigdy więcej biedra!!!!

Gość gość
Dajcie sobie z tymi różnicami w cenach, to jest żałosne. To tak jak tankowanie na stacji gdzie jest parę groszy taniej. Wystarczy że sklep będzie dalej i wydacie za dużo na te pół litra benzyny która z niweluje ta wasza wspaniała oszczędność

Gość goscnigdy dobiedry
Spozywke** Znikło***

Gość gość
Ja pracuje w sklepie prywatnym ale także robie zakupy w biedronce bo mam po prostu blisko. Kiedyś przywieźli nam towar z hurtowni chemicznej i po chwili się wrócili bo zostawili mi proszek dla biedronki a ja mówię ale ja też go zamawialam a oni na to no tak ale proszki dla biedronki są z innej partii innej produkcji. Czyli niższa jakość niższa cena.