Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bobkowa_żona

braun silk expert ipl macie? znacie?

Polecane posty

Gość bobkowa_żona

Do usuwania włosów z ciała używam urządzenia Braun Silk Expert IPL. Kupiłam je po długim "badaniu rynku", które zakończyło się zakupem właśnie tego a nie konkurencyjnego urządzenia do domowej depilacji laserowej. Jestem bardzo zadowolona z efektów (jest suuuuper) i ciekawi mnie, czy wy też macie i czy jesteście zadowolone?

Gość olacola
Ja mam! Jest suuuper! Usuwa nawet najmniejsze włoski po 4 zabiegach i to trwale! Wiem co mówię - szybko odrastające włoski zawsze były moją zmorą.

Gość gościówka12
O... własnie czytałam o tym urządzeniu. Taka depilacja na prawdę nie boli?

Gość kolorowa_ola
Mnie nie boli w ogóle a moja siostra twierdzi że odczuwa gilgotanie. Urządzenie jest naprawdę warte swojej ceny. Szczególnie sprawdzi się w okresie wakacyjnym. Wystarczy wykonać parę zabiegów przed wyjazdem i spokojnie przez dwa tygodnie wakacji obejdziemy się bez depilacji

Gość prusaki
Braun Silk-expert IPL to mój nowy sprzymierzeniec w walce z niechcianym owłosieniem. Elegancki desing. Urządzenie lekkie, wygodnie leży w dłoni. Obsługa dziecinnie prosta. Dzięki czujnikowi koloru skóry SensoAdapt urządzenie intuicyjnie dopasowuje się do naszej karnacji. Wystarczyło raz przeczytać instrukcję obsługi, aby dokładnie wiedzieć jak wykonać zabieg. Urządzenia nie trzeba ładować, a to duży plus. Podłączamy i jest gotowe do działania! Zabiegi wykonałam na całych nogach, pachach i w okolicach bikini. W momencie strzału odczuwałam ciepło które nie sprawiało żadnego dyskomfortu. Tylko przy bikini było wyczuwalne jakby lekkie ukłucie, jednak nadal czułam się komfortowo. Zabieg trwa kilkanaście minut. Efekty rewelacyjne! Już po 3 zabiegach włosków jest zdecydowanie mniej, a te które jeszcze zostały są dużo cieńsze i rosną dużo wolniej! Szczególnie depilacja okolic bikini przyniosła wymarzone efekty. Koniec problemu wrastających włosków! Zero podrażnień, zero zaczerwienień. Jak dotąd urządzenie spełnia wszystkie obietnice producenta. Polecam serdecznie wszystkim, produkt warty swojej ceny.

Gość polineczka78
O kurcze ale szczegółowo opisałaś to urządzenie! Ja się chyba z siostrą na nie zdecyduje bo skoro samo dobiera intensywność działania do karnacji i koloru włosków to się nada dla nas obu :)

Gość 92barbarka92
Urządzenie Braun Silk-expert IPL wygląda bardzo estetycznie i profesjonalnie. Zawsze białe urządzenia kojarzyły mi się z elegancją i delikatnością, a te cechy idealnie pasują do urządzenia. Dobrze leży w ręce, przez co można wykonywać wszelkie ruchy w dotarciu do „skomplikowanych” miejsc do epilacji. Już nie jest problemem mieć gładkie kolana czy okolice kostki. Opływowy kształt sprawia, że łatwo można manipulować urządzeniem. Braun Silk-expert IPL jest lżejszy w porównaniu do urządzeń tego typu, jak również i mniejszy. Funkcja samoistnego chłodzenia jest bardzo przydatna. Na pierwszy rzut oka można by stwierdzić, że urządzenia można używać bez zaznajomienia się z instrukcją, ale NIE ROBIMY TEGO. Instrukcja w łatwy, komunikatywny i czytelny sposób opisuje jak używać urządzenia, obrazki powodują lepsze jej zrozumienie. Co do samego zabiegu – jest on bardzo prosty i każda kobieta jest w stanie sobie z nim poradzić, oszczędzając tym samym czas, który musiałaby poświęcić na wyjścia do gabinetu kosmetycznego. Według mnie urządzenie daje uczucie ciepła podczas błysku, co jak dla mnie jest przyjemne. Odczucie to nasilało się w miejscach, gdzie skóra jest wrażliwa, na przykład na tylnej, górnej części łydki, gdzie mam cienką, delikatną skórę. Odczucie ciepła było najmniej odczuwalne pod pachami. Mam nierównomierne owłosienie, o zróżnicowanym kolorze na całym ciele. Tydzień przed pierwszym zabiegiem bardzo się opaliłam na przedniej stronie ciała i obawiałam się, że moja skóra będzie za ciemna na epilację, ale wcale tak nie było. Pobawiłam się trochę inteligentnym czujnikiem koloru skóry SensoAdapt przykładając urządzenie do różnych części ciała, o różnym kolorycie, urządzenie na mym ciele pokazywała od dwóch zapalonych diod, do wszystkich w zależności miejsca przyłożenia. Pierwszym krokiem w użytkowaniu urządzenia Braun'a jest test, po którym trzeba odczekać 48 godzin, czy nie nastąpiły jakieś niepożądane efekty. Do testu użyłam trybu delikatnego/punktowego dla okolic bikini i palca u stopy, a wyłączywszy tryb delikatny wykonałam test pod pachą i na nodze. Podczas pierwszego i kolejnych zabiegów nie musiałam korzystać już z trybu delikatnego. Najbardziej jestem zadowolona ze skuteczności urządzenia na palcach u stóp, okolicach bikini i pod pachami, również na nogach pojawiły się już po trzecim zabiegu łyse plamki. Dla mnie bardzo ważnym aspektem urządzenia jest to, że mniej się pocę pod pachami, cierpię na nadpotliwość, a epilacja pomogła mi w jej częściowym zwalczeniu. Aktualnie jestem po trzecim zabiegu (jak wcześniej wspomniałam) i zauważyłam zmiany na wszystkich częściach ciała, na których stosowałam urządzenie, zabiegi są bardzo krótkie, bo depilacja palca u stopy to maksymalnie 4 strzały, więc jakieś pół minuty to zajmuje, pacha i okolice bikini to łącznie jakieś 5/7 minut, a epilacja jednej nogi (cała łydka+kolano+okolice kostki) to maksymalnie 10 minut. Zabieg jest szybki i z każdym kolejnym zabiegiem czas ten się skróca, bo przyzwyczajamy się do sprawniejszych ruchów. Zapomniałam wspomnieć, że dla sprawdzenia efektów testowałam urządzenie na lewej części ciała i z łatwością mogę stwierdzić, że owłosienie na epilowanej części ciała jest miększe, odrobinę jaśniejsze, wolniej odrasta, a łyse plamki są dla mnie dumą. Początkowo bałam się, że nie będę mogła stosować urządzenia na małej części ciała, jakim jest duży palec u nogi, tutaj mile się zaskoczyłam, bo sensor odczytał kolor skóry i nastąpił błysk. Funkcja ciągła jest bardzo przydatna przy depilacji nóg, a u mnie również i pach, ułatwiła mi zadanie, bo wystarczyło przeciągnąć urządzeniem z dołu do góry i po zabiegu, skróciło to jego czas. Mam przykre wspomnienia z epilacją metodą IPL w salonie kosmetycznym, bardzo bolało, było czuć odór spalonych włosów, skóra była zaczerwieniona przez 3 dni, niestety po pierwszym zabiegu zrezygnowałam i na kolejnych się nie pojawiłam. Braun Silk-expert IPL jest o wiele lepszy i delikatniejszy. Nie zauważyłam najmniejszego zaczerwienienia czy podrażnienia. Skóra jest zdrowa, nie ma żadnych uszkodzeń, a na okolicach bikini w końcu nie pokazuje się okropne podrażnienie, którego dostawałam po każdorazowym goleniu maszynką. Pod pachami zauważam znaczne spowolnienie tempa wzrostu włosów, co bardzo mnie cieszy, jeszcze kilka zabiegów i będę całkowicie gładka. Bardzo polecam urządzenie zarówno kobietom, jak i mężczyznom. Urządzenie jest bardzo proste w czyszczeniu, bo wystarczy lekko przetrzeć miejsce styku urządzenia z ciałem. Urządzenie jest szybkie w działaniu, nie powoduje podrażnienia, skóra jest zdrowa i gładka już po kilku zabiegach, to duża oszczędność czasu dla nas wszystkich. Profesjonalny zabieg możemy wykonać w zaciszu domowym, co sprawia, że możemy się rozpieszczać czując komfortowo na własnym ulubionym fotelu. Nie musimy umawiać się na zabiegi, bo możemy je wykonać o dowolnej porze dnia i nocy. Urządzenie dostaje ode mnie zasłużone 10/10.

Gość do_gościówki
Nie boli! Przysięgam! Też mam to urządzenie, czyli Braun Silk-expert IPL i zanim je kupiłam wypróbowałam chyba wszystkie metody usuwania włosów, które wymyśliła ludzkość a ta jest najbardziej skuteczna i zdecydowanie mniej bolesna niż np. wosk.

Gość kolorowa_kredka78
A jak np wykonasz depilację to przez jaki czas masz gładkie nogi? Np dwa tygodnie wakacji wytrzymają bez depilacji? Bo jeśli tak to uważam to za ekstra rozwiązanie na bezstresowe wakacje :)

Gość gość
Znamy i uwielbiamy. Mam od poł roku i w koncu na spokojnie, w zaciszu domowym i co najważniejsze skutecznie przeprowadzam depilacje w domu. Po jakimś 4 razie zauważyłam, że włoski sa coraz mniej widoczne.

Gość etula
no właśnie ostatnio widziałam coś takiego w sferisie i chyba warto zainwestować, bo już powoli dostaję szału ze zwykłymi maszynkami

mam problemy hormonalne, przez co mam gęste i na dodatek ciemne owłosienie. Włosy rosną bujnie na całych nogach, mniej na rękach, trochę na klatce piersiowej i na brodzie. Plusem są bujne kręcone włosy, których akurat za nic nie chciałabym się pozbyć :) z owłosieniem na twarzy sobie radzę, ale problemem od zawsze były nogi - niestety od tradycyjnej maszynki powstają u mnie zmiany alergiczne, niemiłosiernie swędzi i piecze, a potem nieestetycznie wygląda. Używałam więc depilatora - włosy na łydkach stały się słabsze i w niektórych miejscach rzadsze, ale niestety zaczął się problem wrastających włosków :( no i oczywiście depilator odpada na udach i okolicy bikini, bo ból nie do wytrzymania. Przyoszczędziłam więc i kupiłam braun silk expert ipl i do tej pory użyłam dwa razy. Powiem szczerze, że jestem zszokowana, że zadziałało u mnie tak szybko - włosy w niektórych miejscach nie odrosły wcale, a w innych są króciutkie i bardzo wolno odrastają. Nie wierzę, gdy widzę te łyse placki :p a to dopiero mój drugi zabieg. Może spróbuję też pod pachami. Ogólnie mogę powiedzieć, że jestem jak najbardziej zadowolona, nawet na chwile obecną.

Gość gość
Jeśli chodzi o depilatory IPL, to zdecydowanie polecam Panasonica. Używam od kilku lat i sprawdza się super, efekt długo się utrzymuje, a włosy odrastają o wiele słabsze i jaśniejsze. No i cenowo bardzo ok.

Gość gość
Część, mam pół roku te urządzenie, i jestem bardzo niezadowolona. Tyle pieniędzy wyrzucone w "błoto". Efekt zerowy, tragedia to chyba dobre określenie. Dlatego jeśli zastanawiacie się nad kupnem to naprawdę odradzam. Chyba że lubicie wydawać pieniądze na bezużyteczne rzeczy.

Gość gość
Oooo, a ja mam depilator ipl od panosonica, super sprawa, najskuteczniejsza depilacja na świecie.

Gość ZŻ
Ja mam od miesiąca, po 3 użyciach widzę już efekty! najlepsze w okolicach bikini i pod pachami. Włosy odrastają dużo słabsze i jaśniejsze w niektórych miejscach są łyse placki. Depiluje ręce, nogi bikini i pachy - całość z dokładnym goleniem maszynką i "strzelaniem" zajmuje mi około godziny raz w tygodniu. Na początku byłam sceptyczna ale nie żałuję zakupu. Polecam obejrzenie recenzji na youtubie, po obejrzeniu kilku filmików zdecydowałam się właśnie na Brauna.

Gość Jak używać??

Hej, kupiłam kilka miesięcy temu to urządzenie, wiele razy używałam, wyklikałam już całkiem sporo a efektów szczerze... Prawie brak... Czy coś robie źle? O co chodzi? Tyle czytałam opinii na temat tego depilatora i jak za taką cenę spodziewałam się czegoś lepszego... Nie mam praktycznie żadnych ubytków w owłosieniu :(

Gość Męska opinia?

Siema

Kupilem braun silk expert 3 czy jakoś tak dla mojej ukochanej gdyż zawsze chciała coś takiego mieć ale zawsze powtarzała że to drogie. Porównując te maszynkę to cena się gdzieś pomiędzy na rynku. No więc tak, moja ukochana po 3 użyciu mówiła że chyba włoski rosną szybciej... Tak to może się przytrafić także nie panikujcie, to minie (czytałem co nieco i tak też jej powtarzam). Generalnie zapowiada się dobrze wszystko pod kątem działania a sama obsługa jest prosta jak mielone-maszynka czyta rodzaj skóry chyba 80 razy na sekundę dzięki czemu więc jak gruba skóra jest i jaki ma odcien. 

Ja używam tego pod pachy- robi robotę od 3 użycia :) może lekko zapiec na początku ale drugi raz już nie boli 😈

Generalnie POLECAM!