Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odciaganie pokarmu...

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Ostatnio pokarm z piersi zaczął mi mocniej lecieć niż przedtem i uświadomiłam sobie że to pewnie za sprawą stosowania laktatora.wyczytałam że to przez to że laktator powoduje silne ssanie i po pewnym czasie piersi się dostosowywują, a jak go odstawie to z piersi znowu zacznie mi słabiej lecieć? A co z nadmiarem? Pomyślałam że może ręcznie wyciskać? tylko czy to nie będzie tak samo działało na moje brodawki jak laktator

Gość gość
Z nadmiaru zrób sobie bita śmietanę :D

Gość gość
I co nikt mi nie doradzi w temacie czy jak będę odciagała ręką pokarm to nie będzie tak jak po laktatorze że jeszcze mocniej będzie mi leciał pokarm... Bo nie chce już używać laktatora bo zepsuł wszystko, no ale muszę w jakiś sposób pozbyć się pokarmu jak córka nie chce jeść tak jak np dzisiaj . W nocy ładnie jadła a nad ranem prawej piersi w ogóle nie chciała tylko lewą i 8h ta jedna w ogóle nie używana była... Ona ma tak co jakiś czas że nie chce którejś piersi. Dziś wycisnełam ręcznie ale cholercia boję się że coraz mocniej będzie leciało, wtedy mała nie będzie jeszcze bardziej jeść aż wreszcie całkiem masakra będzie aż się boję. Zależy mi na karmieniu piersią

Gość gość
Nikogo nie obchodzi twoje karmienie piersią

Gość gość
Chodzi ci o to ze masz za dużo pokarmu czy o to ze leci pod większym ciśnieniem? W pierwszym przypadku odciagaj laktatorem tylko do uczucia ulgi. W drugim odciagnij troszkę A potem karm dziecko pod górkę.

Gość gość
Kurde nie wiem jak to ująć. Bo poprostu pokarm leci bardzo, grubszym strumieniem wcześniej jak tryskał to cieniutkimi strumieniami a teraz tak że jak mała je to chwila moment i pierś pusta a wcześniej trwało to dłużej, tylko widać że jej to się nie podoba że tak bardzo leci i się denerwuje...

Gość gość
To ta druga opcja powinna się sprawdzić. Jak będzie pić pod górkę to nie będzie tak mocno lecieć.

Gość gość
No właśnie moje dziecko nie lubi tak:( tylko na leżąco karmie ją od urodzenia :( inaczej jedynie przez kapturek chce bo moje brodawki nie są wciąż najlepsze

Gość gość
Ja normalnie odciągałam palcami pokarm i było po pierwsze szybciej i po drugie nie robiło hałasu tak jak laktator elektryczny

Gość gość
I tobie nie leciał pokarm mocniej niż wcześniej kiedy odciagałaś palcami???

Gość gość
Nie.Odciągaław palcami co 3 godz.

Gość gość
No to super może w ten sposób nie zepsuje sobie bardziej piersi ;) bo na prawdę nie wiedziałam a to laktator zwiększył wyciek. Na innym wątku kobietka napisała że po odstawieniu laktatora wszystko wróciło do normy więc będę odciagała palcami jak będę musiała i będę miała nadzieję że nie będzie gorzej