Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gabi92

zwrot working tax w UK

Polecane posty

Cześć wszystkim :) Mam kilka pytań odnośnie zwrotu do urzędu working taxu oraz chtc. Mianowicie w grudniu złożylam aplikację o wtc i dostałam go już w styczniu w lutym urodziłam córeczkę. w marcu zadzwoniłam do revenue i dostaliśmy chtc ok 250f na miesiąc, wtc mam ok 76na tydz. składając wniosek mieliśmy przychodu za rok 2014/15 8500f na nas obje z mężem. nie zgłosiłam że w tym roku podatkowym czyli 2015/16 bnedzie wiecej bo myslałam, ze zgłosimy to jak się rozlicze. w tym roku oboje mamy jakieś: mąż ok 15000 netto a ja 6500 brutto. Wiem, że bedziemy musieli oddać i że wtc nam się nie będzie należał bo próg to chyba 18000 f ale co chtc? Od kiedy bedziemy musieli oddać? czy naliczą nam karę? Ile? Ktoś miał taką sytuację? Myslicie że rożłożą na raty? niewiem czy zanim wysle renewal pack zglosic wieksze zarobki? co mi radzicie w tej sytuacji?

Gość gość
Wydaje mi się, że najlepiej zwrócić się z takim pytaniem do firmy, która dysponuje wiedzą w tym zakresie. No chyba że ktoś miał dokładnie takie same doświadczenia. Wg mnie jednak zdecydowanie pewniej skonsultować się z doradcą. Ja korzystałam z pomocy Euro Punktu, http://euro-punkt.pl, też miałam skomplikowaną sytuację, ale tym bardziej chciałam, żeby mi ktoś fachowo doradził.

Gość gość
Zdecydowanie zgłoś się do firmy. www.euro-punkt.pl jest OK, również www.ecpodatkowe.pl pomoże Ci w tym zakresie.

Gość gość
autorko zapytaj sie na forum londynek, albo mojawyspa, zanim ten spam o euro cos tam zaleje ten topic.