Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pielegniarki to cala ochrona zdrowia

Polecane posty

Gość gość

flaki mi sie przewracaja jak slucham ich madrosci. nie sa jedyna pokrzywdzina grupa zawodowa. i na pewno nie najbardziej. plus taki ze maja silny zwiazek zawodowy. ale z jakoscia ich pracy coraz gorzej np "nie zawioze pacjenta bo nie po to konczylam studia". to po co szlas na pielegniarke? trzeba bylo zostac na uczelni

Gość gość
w tytule mialo byc oczywiscie "nie cala"

Gość gość
Zarabiają tyle ile zwykły robotnik musi pracować przez 4 miesiące a jeszcze się oglądają za kopertą. A facet na budowie jak musi się napracować i nadźwigać i zarobi najniższą i jeszcze nad nim stoi szef i go pogania. To samo nauczyciele idą na 4 godzinki, sobota i niedziela wolne, wolne ferie, wakacje, długie weekendy. I cały czas tylko wołają pieniędzy. Ode mnie by nauczyciele nie dostali ani grosza podwyżki, bo niektórzy to siedzą na lekcjach i plotkują z uczniami, a co ma powiedzieć ta sprzątaczka co musi być 8 godzin w pracy i cały czas pracować, dźwigać itd.?

Gość gość
wlasnie sama pracuje w szpitalu i noz mi sie otwiera jak sa traktowane panie sprzatajace- omine juz przez swoich pracodawcow, glownie prywatnych, ale przez ten cholerny personel... jak smieci. szybciej,dokladniej, nie teraz, za pozno.... i taka kobieta zapiernicza cala zmiane zeby wyrobic niemozliwe zarabiajac grosze w zaleznosci od umowy. albo sanitariusze- robia robote pielegnairek, cale dnie dzwigaja, robia przy starych smierdzacyh ludziach, myja, przebieraja- a u mnie w szpitalu zarabiaja 1200zł...

Gość gość
1200zł to ma ratownik na kontrakcie mistrzu jak mu się fartem uda złapać prace i jeszcze z tego kończy kursy szkoleniowe :)

Gość gość
mistrzu nr 2- ciezko mi ujac tutaj wszystkie grupy zawodowe. puenta jest taka ze pielegniarki to nie jedyna pokrzywdzona grupa, nie powinna byc faworyzowana i ze bez reszty personelu razem z lekarzem moze zmienic zawod

Gość gość
my mamy takie wykształcenie jak lekarz jesteśmy na takim samym poziomie powinnyśmy tyle samo zarabiać ,tak piszą pielegniarki na swoich portalach

Gość gość
Na niektórych oddzałach robote mają nie lekką ale szczerze to w dekiel im wali z tym samouwielbieniem