Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 36 lat, mocno lysieje, jestem facetem i nie ma lekarstwa

Polecane posty

Gość gość

na moja przypadlosc tj na utrate wlosow.

Gość gość
tyle produktu mozna tera kupic w polsce trzeba sie speszyc bo za komuny tego nie bylo 333 www.youtube.com/watch?v=1MSTO3JnDNg

Gość gość
ogól się na łyso,wielu facetów to robi dbaj o siebie,fajnie sie ubieraj,i poczujesz się lepiej

Gość gość
Ja to olałem. Zacząłem łysieć bardzo wcześnie. Właściwie przed 30 byłem już bez włosów. To znaczy, coś tam było, ale bardzo rzadkie. Do niczego się to nie nadawało. Nie podobało mi się to. Przyzwyczaiłem się. Możesz z tym walczyć, ale musisz to robić bardzo konsekwentnie i patrzeć, czy po roku, dwu są jakieś efekty. Jeśli nie ma, to machnij ręką. Geny. Nic nie poradzisz. Naprawdę skutecznego środka, który blokowałby wypadanie, nie stworzono. Są różne specyfiki, ale bywają nawet niebezpieczne. Generalnie im wcześniej zaczniesz to ratować, tym lepsze rezultaty. Przyszedł taki moment, że machnąłem ręką. Ogoliłem i to piertolę.

Gość gość
serio myslisz ze suple pomoga?

Gość babyachtebaby
Mam 30 lat i też miałem ten problemy i piszę to z pełną odpowiedzialnościa że jest środek na łysienie androgenne czyli genetyczne które zaczyna się nie od zakoli a od czubka głowy

Gość babyachtebaby
Wszystkie preparaty z minixidilem 5% ja używam foligain p5 trochę upierdliwe ale po pół roku dorosły mi włosy ze prawie wcale nie widać że lysialem

Gość babyachtebaby
Trzeba się krótko ściąć i codziennie smarować miejsca w których wypadają włosy 2 razy dziennie ale idzie się przyzwyczaić przez ponad pół roku chodziłem krótko ścięty i jak powrotem zacząłem zapuszczac to nikt łącznie ze mną nie może uwierzyć że taka różnica:)

Gość babyachtebaby
Trzeba się krótko ściąć i codziennie smarować miejsca w których wypadają włosy 2 razy dziennie ale idzie się przyzwyczaić przez ponad pół roku chodziłem krótko ścięty i jak powrotem zacząłem zapuszczac to nikt łącznie ze mną nie może uwierzyć że taka różnica:)

Cześć, 15 lat temu zachorowałam na łysienie plackowate. Utrata włosów dla nastolatki to był cios, była to też najgorsza rzecz jaka mi sie przytrafiła w życiu, a trochę czasu już od tego czasu minęło. Moja historia pełna jest zakrętów, zwrotów akcji, wzlotów i upadków. Zdecydowanie pełno w niej walki o normalność, odzyskanie siebie i zwyczajne funkcjonowanie w społeczeństwie. Mogłabym godzinami opisywać tutaj moje pielgrzymki do kolejnych lekrarzy, kuracje medyczne i zabiegi, które nie bardzo pomogły. Za każdym razem, kiedy zabierano mi nadzieję przezywałam to coraz dotkliwiej. Mogłabym napisać Wam też o tym ile lat chodziłam na terapię do psychologa, ile razy płakałam zaklinając rzeczywistość. Mogłabym opowiedzieć ile klinik zajmujących się włosami odwiedziłam (wszystkie:) w Polsce i okolicach), jak byłam traktowana i jakie sumy przez te ostatnie lata przeznaczyłam na uzupełnienie mojego owłosienia. Nie wiem czy chciałabym o tym wszystkich tutaj pisać, bo to bolesne i artykułowanie niektórych uczuć nie przychodzi mi łatwo. Muszę jednak przyznać, że cale to "łysienie" uczyniło mnie osobą, którą dzisiaj jestem. Tęsknota za pięknymi włosami i wygodą, którą cieszą się inni ludzie sprawiła, że jestem teraz bardzo silnym człowiekiem. Wreszcie czuję się ze sobą komfortowo, nie oznacza to, że nie chciałabym pokonać choroby. Ja zwyczajnie nauczyłam sie z nią żyć i czuję się na tyle sobą, że zdecydowalam się ba bardzo odważny krok- ten wpis. Chciałabym zmienić sposób myślenia ludzi o braku włosów. Sprawdzać nowe techniki leczenia i uzupełniania włosów. Dać nadzieję innym osobom w podobnej sytuacji do mojej. Chciałabym podzielić sie swoja wiedzą i dać wsparcie emocjonalne, którego tak bardzo brakowało mi 15 lat temu. Oferta "gabinetów trychologicznych" i "klinik z systemami" na rynku jest moim zdaniem nie do przyjęcia ze względu na znieczulice, niski poziom obsługi klientów i zawieszenie w latach 90. Potwierdza to wiele wpisów, które tutaj przeczytałam, nie rzadko roniąc łzę. Sprzeciwiam się temu, dlatego chciałabym otworzyć centrum pomocy osobom z problemami związanymi z włosami. Miejsce zajmujące się sprawą kompleksowo, w godnych warunkach, uczciwie, jakościowo, profesjonalnie i w rozsądnych cenach! Wiem co mówię. Zjadłam na tym zęby:). Nie uda mi się jednak to przedsięwzięcie wymagające sporego nakładu odwagi, czasu, kosztów itp., bez Waszego wsparcia! Przygotowałam krótką ankietę (max. 15 minut), która pozwoli mi ustalić jakie potrzeby mają osoby borykjające się z brakami owłosienia. Moje doświadczenia to jedno, ale chcę poznać Wasze zdanie- co Was najbardziej boli i co chcielibyście zmienić, jakich usług szukacie. Proszę wypełnijcie ją- jest calkowicie anonimowa. Bardzo mi to pomoże, a może już niedługo będę mogła spotkać się z Wami w fajnym miejscu, gdzie każdy z nas znajdzie POMOC. Oto link do ankiety: http://www.survio.com/survey/d/E3F4A4S1P6A7J5V7J Dziękuję wszystkim, którzy to przeczytali i ewentualnie uzupełnili ankietę. Podajcie dalej jeśli znacie kogoś kto boryka się z podobnym problemem. Fajnie z kimś się podzielić, co się ma na wątrobie. Pozdrawiam gorąco, Anita

Gość barnaba30
Być może problem tkwi u Ciebie w czymś innym i niekoniecznie musisz zażywać lekarstwa. Udaj się do trychologa i zleć badanie mikrokamerą (badanie trychologiczne). Jeżeli nie jest za późno to pewnie trycholog Ci pomoże i wskaże co trzeba zrobić. Jeżeli będzie za późno, to pewnie zaproponuje przeszczep włosów. Jak nie spróbujesz, to się nie dowiesz! O tym czym jest badanie trychologiczne możesz poczytać np. tutaj: http://gabinettrychologiczny.pl/badanie-trychologiczne/ Pozdrawiam i życzę powodzenia!

Gość gość
Pij z miesiąc herbatę ze skrzypu polnego (luzem nie w szaszetkach )dość długo gotujac by wydobyć krzem i to powoduje oczyszczenie dróg moczowych i porost włosów i paznokci. Do tego uzupełnić witaminę B ps. unikać słońca.

Jeśli martwisz się łysieniem, polecam skontaktować się ze specjalistą dermatologiem-trychologiem. Istnieje wiele zabiegów, które mogą pomóc w rozwiązaniu twojego problemu. http://drtrycholog.pl/wypadanie-wlosow/ - tutaj można znaleźć bardzo ciekawą ofertę, oferują szereg profesjonalnych zabiegów oraz konsultacje ze specjalistami oraz pomagają w bardzo skomplikowanych przypadkach.

Gość Koloslaw
Nie sluchaj idiotow,ktorzy odpowiadaja-"ogol sie na lyso i ladnie sie ubieraj.Poczujesz sie..."To sa debile,ktorzy nie wiedza co znaczy dla mezczyzny nie miec wlosow.Mysle ze to facetki sie tak wymadrzaja. A chcesz miec wlosy znowu,znowu swoje wlosy za E 2000 ???Tyle kosztuje przeszczep w Turcji.Nie szukaj w Europie,bo cie okradna.Bylem w Turcji i przeszczepilem.Nieograniczona ilosc cebulek za te wlasnie 2 tys.euro.Nie ma zadnych ukrytych kosztow.Odbieraja cie z lotniska.Masz hotel w cenie na dwie doby.Na drugi dzien rano taksowka wioza do kliniki.Masz od razu przeszczep.Spedzasz druga noc w hotelu i na godzine wioza cie na lotnisko taksowka.Wszystko w cenie DWA TYSIACE EURO !!!

Gość Koloslaw
Jest tylko jeden problem-musisz znac angielski,chociaz w stopniu minimalnym,no i zeby przeczytac strony internetowe z linku ktory podalem.Powodzenia.

Gość Koloslaw
Jeszcze jedna sprawa-wlosy sa transplantowane z miejsc w obrebie bokow glowy i z tylu glowuy,ponizej linii,wzduz ktorej mezczyzni zazwyczaj lysieja.Znaczy to,ze-musi byc skad je przeszczepic .Jezeli bedziesz mial malo tych wlosow,tez ci przeszcepia.Bedziesz wygladal jak bys lysial,wlosy beda rzadsze,ale beda !!!Poza tym,teraz biora tez wlosy z klatki piersiowej i brzucha.Nie wahaj sie tylko skontaktuj sie z wybrana klinika,przeslij im zdjecia,ustal wszystko.Musisz wykupic do Turcji wize elektroniczna,ktora sie wykupuje,o ile pamietam na pol roku za E 20,przez internet na stronie ambasady tureckiej.Zarezerwuj sobie wakacje na dwa tygodnie po zabiegu,bo bedziesz chodzil w specjalnej czapce oslaniajacej przed sloncem z gumka naokolo glowy,ktora ta czapke,kapelusz podtrzymuje.All inclusive.