Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uwaga na trawę z biedronki dla kota

Polecane posty

Gość gość

Uwazajcie, koty truja sie ta trawa, na necie jest wpis jednej pani ktora przestrzega przed ta trawa. Jej kot prawie umarl, mial cis z watroba. Ktos chyba specjalnie chce wyniszczyc koty. Pod doniczka ( doniczka ze zdjęciami kotow) Cyperus Zumula - okropnie toksyczna dla kotow !!!!

Gość gość
Zglosic do biedry

Gość gość
Lepiej kupic nasiona i samemu posiac dla kotka.

Gość gość
albo kupić pastę odkłaczającą Bezopet czy jakiś inny usuwający sierść z przewodu pokarmowago, tego pełno w necie, są karmy zapobiegające powstawaniu kul włosowych, koty lubią skubać trawę, ale lepiej mu dawać coś lepszego na bezoary

Gość gość
wystarczy w doniczce wysiać owiec, jęczmień czy inną pszenicę. Koszt żaden; ja za garść nasion owsa na bazarku płacę 10 (słownie: dziesięć) groszy

Gość gość
to prawda, uwazajcie na swoje koty, biedronka chce je wytruc ta trawa, ta trawa jest za ostra dla kotow i toksyczna, uszkadza watrobe, kot nie przyjmuje pokarnow

Gość gość
Ja p*****le , kot mi rzyga drugi tydzien. Zaczal kocur rzygac po kupnie tego gowna. Doniczka ma narysowane koty. Pod spodem ten sam napis . Ja p*****le. To karygodne.

Gość gość
Jak mi kot padnie to nie wiem co im k***a zrobie. Zglaszam to gdzies.

Gość gość
dobrze, że ostrzegasz przed tą trawą trującą koty. Ja kupuję w Biedrze karmę dla kotów bezpańskich, tą Kitty, albo For Cat we Freshu, chyba ich nie potruję tym, wszystkie żyją i wyglądają jakby były czyjeś, wyżarte są to może ktoś weźmie gady w końcu ☺

Gość gość
Jeśli ktoś ostatnio kupił w Biedronce tzw "kocią trawę", NIE DAWAJCIE JEJ KOTOM!!! U mojego kota zdiagnozowano w czwartek ostre zapalenie wątroby z silną skazą krwotoczną. Najprawdopodobniej przyczyną jest ta roślina. Na doniczce jest napis Cyperus Zumula, pełna nazwa to Cyperus alternifolius Zumula. Cyperus alternifolius to roślina trujaca dla kotów. Długotrwałe jej spożycie może uszkodzić wątrobę. Mój kot jest niewychodzący, jadł ją przez ostatnie 3 tygodnie, a w domu nie ma niczego innego czym mógłby się zatruć, więc jest raczej pewne, że to jest przyczyna choroby mojego kota. Pod spodem załączam zdjęcie ze strony fb producenta (Take a way Trends). Proszę udostępniajcie dalej, może uda się uchronić inne koty przed chorobą albo i śmiercią. Będę się też kontaktować w tej sprawie z Biedronką.

Gość gość
gość dziś dobrze, że ostrzegasz przed tą trawą trującą koty. Ja kupuję w Biedrze karmę dla kotów bezpańskich, tą Kitty, albo For Cat we Freshu, chyba ich nie potruję tym, wszystkie żyją i wyglądają jakby były czyjeś, wyżarte są to może ktoś weźmie gady w końcu ☺ Bardzo dobrze ze karmisz bezpańskie koty. Karma im nie zaszkodzi. Tylko z ta trawa jest cos nie tak. :):)

Gość gość
najlepiej zanieść tą trawę do weterynarza to ją dadzą zbadać w laboratorium i będzie wiadomo co tam jest, oni to zgłoszą gdzie trzeba i producent będzie miał kontrolę

Gość gość
Moj kot ciagle siedzi smutny :( teraz wiem dlaczego

Gość gość
Ooooo dziekuje :) rzeczywiscie , zanieść trawę do weterynarza i niech cos z tym zrobia. Dziekuje za podpowiedź

Gość gość
moj kot mial zawsze bardzo dobre jedzenie, czysta woda i cos sie stalo gdy kupiliśmy ta trawę i rzeczywiscie gdy ja odstawilismy poprawiło sie i kot juz zdrowy

Gość gość
czy na tym globie juz nie ma trawy że kupujecie dla kota w biedronce? co wy za koty macie? mój siedzi w ogródku i ma w kij trawy dookoła, ja piertole co sie z tymi ludzmi porobiło zeby trawe kupowac :/

Gość gość
Ide w poniedzialek do weta z tym zielskiem. Niech to k***a wycofają. Tepia koty.

Gość gość
TVN Uwaga by miała używanie, chętnie poruszają takie tematy. Różne babcie mają koty, a nie każda korzysta z neta. Biedna wyda pieniądze na dziadostwo z Biedry i jeszcze kota otruje, często jedynego przyjaciela na stare lata

Gość gość
No ale sa tez koty domowe przeciez i kazdy chcial dobrze no ale w Polsce nic nie jest dobrze. Nie krytykuj właścicieli kotow tylko handel.

Gość gość
To kosztuje 20 zl w biedrze. Biedra to nie jest polski sklep. To czeski sklep. Weterynarz bedzie wiedzial co z tym zrobic i liga ochrony przyrody i zwierzat

Gość gość
Napewno znajdzie sie ktos kto postara sie to wycofać :) jedna pani pisala dwa miesiace temu na fejsie i miala isc z tym do biedronki ale widocznie jej sie nie udalo , ale mi sie uda, nie popuszcze, jak kot zdechnie to nie daruje

Gość gość
No to pozamiatane

Gość gość
Ludzi truja i koty truja. Swiat zwariował

Gość gość
Ja kupuję te karmy dla bezpańskich dlatego, że dobra cena. Jak będę mieć więcej pieniędzy to kupię coś lepszego. Trawę mają wszędzie. Dziękuję, dobrzy ludzie, że nie ma hejtu za karmienie kotów, są tacy, którym to przeszkadza niestety

Gość gość
Kto to czyta PROSZE by mowic o tym ludziom i zobaczcie czy to gowno jest w waszych biedronkach. Pomóżcie mi rozsiac ta wiadomosc po ludziach. Prosze

Gość gość
a niech zdychaja jepane fałszywe kocury !! bardzo dobrze, że im to szkodzi

Gość gość
15:55 jestes bardzo dobrym człowiekiem :) kot zawsze byl i krecil sie kolo ludzi :) chce od nich pomocy , to kochane zwierzeta i dawniej byly jak święte . Kazdy kot chcialby miec dom by ogrzać sie. Dobrze ze karmisz :) jestes dobry mily i sympatyczny czlowiek. Gdyby wszyscy tacy byli jak ty to by byl raj na ziemi . Dziekuje ze istniejesz i pozdrawiam Cie bardzo i zycze duzo zdrowia i usmiechu kazdego dnia :)

Gość gość
15:58 a od ciebie na odleglosc wali podlym charakterem , jestes samym złem , idz tam skad przyszedles i nie zasmiecaj tematu swoim jadem.

Gość gość
Dzięki wam teraz wiem, jak niepostrzeżenie ukatrupić sierściucha koleżanki. Sucz zabiła mi czterometrowego pytona, gdy ten już prawie futrzaka udusił. Teraz kiciuś padnie na dobre.

Gość gość
16:09 psychopata