Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto długo walczył z niepłodnością?

Polecane posty

Gość gość

jw jaki problem miałyście? co pomogło wam w końcu wygrać z tym koszmarem?

Gość gość
My zaczęliśmy starania jak miałam 22 lata, w 1 ciążę zaszłam jak miałam 25 lat, niestety poroniłam. O kolejną ciążę staraliśmy się rok udało się, jednak dziecka się też nie doczekaliśmy, straciłam wysoką ciążę. Kolejna ciąża nr 3 była na zasadzie wpadki bardzo szybko po stracie 2 ciąży i też się nie udało, kolejna wysoka ciąża stracona. Obecnie mam 29l i zaczynam kolejne starania. Łatwo nie jest.

Gość gość
Jejku bardzo Ci współczuje i trzymam za Ciebie kciuki żeby się udało. Ja też się długo staram miałam jedną ciąże biochemiczna u mnie problem tkwi w braku owulacji. Robiłaś badania genetyczne?

Gość gość
Tak mieliśmy genetyczne badania i inne jakie tylko istnieją od hormonalnych po najróżniejsze przeciwciała, choroby zakaźne itp. Wyszedł u mnie niedobór progesteronu po 1 poronieniu i byłam od poczatku ciąży na duphastonie i udawało się początek przetrwać potem zawodziła szyjka i lekarze.

Gość gość
Ja aż tak bardzo się nie znam ale czy nie mogą założyć szwu na szyjkę?

Gość gość
W 2 ciąży wszystko było ok, aż nagle zaczął mnie boleć brzuch jak przy okresie odrazu szpital i już nie było na co zakładać szwu i urodziłam, a dwa dni wcześniej byłam u lekarza swojego i szyjka była ładna duga i zamknięta. W kolejnej ciąży założono pessar ale wytrzymał tylko 5 tygodni, w sumie teraz już wiem i szew by nie pomógł przy mojej szyjce.

Gość gość
Ja się staram o dziecko 2 lata i nic. W pierwszą ciaze z aszlam po 3 miesiącach a teraz takie problemy....wokol tyle znajomych w ciazy, w rodzinie rowniez a ja nie moge. Przychodzę nieraz do domu i wyje bo nic innego mi nie pozostaje. Dlaczego tak jest ze ci co chcą nie mogą a inne nie chcą i są po pierwszym razie w ciazy a potem zabijają ....

Gość gość
5 lat, jedyny problem to niski progesteron, zaszłam w ciążę kiedy zapadła decyzja o in vitro i zupełnie się poddałam

Gość gość
Te wszystkie genetyczne nieprawidłowości i bezpłodność to efekt wieloletniej pracy człowieka- GMO Zanieczyszczania i trucia środowiska Rujnowanie ekosystemu i dążenie do chorych idei. Ktoś ma za dużo hajsu i finansuje upadek świata! Mnie boli że tak niewiele wiemy a uczą nas coraz mniej Mam dzieci w wieku szkolnym to wiem o czym piszę. Mamy wy/ebane na to co się dzieje z naszą planetą a jesteśmy jej częścią-to najbardziej pozbawiony sensu fakt jaki udało mi sie w życiu ustalić!

Gość gość
Prawie cala nasza zywnosc jest genetycznie modyfikowana na przestrzeni wielu wielu lat, teraz przynajmniej robi sie to pod kontrola, a nie na dziko, wiec bez przesady z tymi lękami. Marchewka byla kiedys bialego koloru, a wiekszosc owocow i warztyw nie dalaby sie teraz zjesc- male, niesmaczne, czlowiek od da3wien dawna staral sie je ulepszac, krzyzowac, szczepić. Owszem, zatrucie srodowiska, stres, pozniejszy wiek zachodzenia w ciaze. Ale niekoniecznie. Moja prabaka urodzila 11 lat po slubie i ja tak samo.

Gość gość
jeny współczuje mocno tych wysoko straconych ciąż :O my aktualnie walczymy o drugie, już 2 lata, trochę badań zrobionych i niby ok...planowane badanie HSG w lipcu... pierwsze dziecko w 3 cyklu starań...no ale kilka miesięcy wcześniej miałam laparoskopie ciąży pozamacicznej w którą zaszłam po roku niezabezpieczania się...więc trochę to u mnie bardziej skomplikowane, no ale po tej pozamacicznej zaszłam szybko w prawidłową, więc wydawalo się, że to był tylko wielki pech, no ale teraz ta długo się nie udaje...

Gość gość
My walczyliśmy o dziecko 6 lat, urodziłam w wieku 39 l. zdrowego synka. Tak naprawdę nikt już nie wierzył w to, że kiedykolwiek nam się uda, bo zawodziło wszystko, również in-vitro. Chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko, ale czasem myślę, że już i tak dostaliśmy dużo od losu, a i wiek już nie ten. Warto walczyć, nie poddawajcie się!

Gość gość
Moje dwie kuzynki po 13 i 15latach od slubu urodziły.koleżanką po 8 a druga po 9,sąsiadka po 5.

Gość gość
Kuzynki w wieku 39i38.koleżanki obie w 30roku życia a sąsiadka mając 36.

Gość gość
Ja zawsze chciałam być młodą mamą, dlatego w wieku 22 lat zaczeliśmy starania, ale jak pisałam nie udało się. Teraz mam 29 i znów zaczynam starania, jestem po wielu badaniach, operacji i dostałam zielone światło. Trochę się boję i nie potrafię się przestawić bo do tej pory musieliśy bardzo uważać bym w ciążę nie zaszła zawsze był strach i panika żeby przed operacją nie zajść a teraz trzeba się przestawić.

Gość gość
a jaką operację miałaś?