Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczons

Karmienie butelką

Polecane posty

Gość zrozpaczons

Witam, jestem mamą 2 chłopaków: 11 lat i 3 miesiące. Niestety obu musiałam zacząć dokarmiać mm co bardzo szybko doprowadziło że jadł i je już samą butlę. Niestety młodszy już nawet piersi do buzi nie chce wziąć a ja nie mogę się pogodzić, że nie karmie piersią. Próbowałam pobudzić laktacje jeszcze w 1 miesiącu ale doszłam tylko do 60 z obu piersi. Coraz częściej myślę o rozbudzeniu laktacji na nowo ale czy mam jakieś szanse? jak wcześniej sie nie udało. Podobno kobiety które nie rodziły mogą mieć pokarm. Jak to zrobić i czy w ogóle są jakieś szanse? Maly nie ssał aktywnie i spał 2 pierwsze doby caly czas, praktycznie nie płakał nawet jak miał pusty brzuszek, butli też nie zjada zgodnie z zaleceniami o czym świadczy jego waga - 6 kg w 3 m-cu przy wadze urodzeniowej prawie 4,5. Co robić?

Gość gość
Moze laktator elektryczny i herbatki na pobudzenie laktacji?

Gość gość
Wejdzie na blog hafija tam znajdziesz najrzetelniejsza wiedzę na temat karmienia piersią

Gość Gruszka94
Na te problemy o których pisałaś w większej części nie mogę Ci poradzić. Mogę natomiast zostawić Ci informacje o http://silikonovecolorove.pl/strona/dostawa-i-platnosci dzięki czemu karmienie butelką jest dużo prostsze. Niby to mała rzecz, a niesamowicie ułatwia te czynności. Sprawdź, bo może Ci się to przydac.

Gość gość
moze faktycznie dokarmiaj mlekiem wiecej. Tylko moja córcia jak przeszlismy na zwiększone modyfikowane mleko to dostała zaparć dużych ;( Dicopeg junior jej musielismy podawac i szukać dla niej odpowiedniego mleczka